مردم پشتوانه نظام باشند، قطعا آمریکایی ها بیشتر به سمت مذاکره می آیند

عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: آمریکایی ها آخرین زورشان را در اتفاقات اخیر در ایران زدند و اشتباه پیشینیان خود را مرتکب شدند، سعی کردند با یک ایران ناآرام وارد مذاکره شوند اما به نتیجه نرسیدند.

خبرگزاری شبستان –گروه سیاسی –مریم رضازاده: با توجه به سفر حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان به ژاپن و دیدار با شینزوآبه نخست وزیر ژاپن یکبار دیگر گمانه ها به سمت اینکه ژاپن نقش واسطه ای برای بهبود روابط ایران و آمریکا دارد تقویت شد ،موضوعی که توسط سخنگوی دولت رد شد و وی سفر ریس جمهور به ژاپن را صرفا درراستای تقویت روابط ایران وژاپن عنوان کرد.اما آینده روابط ایران و آمریکا موضوعی است که همواره مورد سوال بوده و است. در همین رابطه گفت وگویی با حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی  داشته ایم که در ذیل آمده است:

پیش بینی تان از آینده روابط ایران و آمریکا چیست؟

روابط ایران وآمریکا شبیه دو رزمنده و کشتی گیر است که بالای یک قله کشتی می گیرند، همدیگر را حول نمی دهند که از پرتگاه پرت شوند اما هر دو کشتی گیر سعی می کنند که این پرتگاه را به نوعی پر کنند. آمریکایی ها سعی کرده اند که با گزینه نظامی این پرتگاه را پر کنند و همواره تحت عنوان اینکه این گزینه روی میز است، امتیازات اقتصادی و سیاسی گرفته اند. ایرانی ها هم این پرتگاه را با ملت پر کرده اند، ملتی که پشتوانه سیاسی برای دولت هستند.

از زمان سقوط پهباد آمریکایی ترامپ می داند که پشت سرش یک پرتگاه است لذا اگر کوچک ترین چراغ سبز دیپلماتیک به آمریکایی ها نشان داده شود، آنها استقبال می کنند و مذاکرات بدون قید و شرط را مطرح می کنند. برایان هوکی که همواره اطلاعاتش را منافقان در اختیار وی قرار می دهند از این اطلاعات علیه ایران استفاده می کند، به یک باره سخن از رفع تحریم ها می زند و همین نشان می دهد که آمریکایی ها می دانند پشت سرشان یک پرتگاه است، در عین حال یک واقعیت را نمی دانند که طرف ایرانی هم مردم هستند.

زمانی ما می توانیم این پرتگاه را به خاکریز تبدیل کنیم که مردم راضی باشند. چالش مردم در حال حاضر اقتصادی است از لحاظ اقتصادی اگر مردم راضی باشند، آن موقع ما می توانیم پشتوانه خودمان را تقویت کنیم. در حال حاضر و از لحاظ اقتصادی در کشور مولفه ای وجود دارد که می تواند مردم را تبدیل به یک پشتوانه قوی کند به شرطی که شرایط را به خوبی مدیریت کنیم.

در بودجه سال آینده سهم مالیات چهار برابر سهم نفت پیش بینی شده است یعنی چهل درصد درآمد مالیاتی و 10 درصد نفت است و همین بحث گران سازی بنزین که بزرگترین مالیات گیری در تاریخ ایران است، روزانه 200 میلیارد تومان درآمد خالص برای دولت به همراه دارد. با همین پول ما می توانیم بسیاری از مشکلات اقتصادی مردم را حل کنیم تا مردم پشتوانه قوی ای برای نظام باشند.

 

مردم پشتوانه نظام باشند ارتباط مستقیمی با تمایل آمریکایی ها برای مذاکره دارد؟

اگر مردم پشتوانه نظام باشند، قطعا آمریکایی ها بیشتر به سمت مذاکره می آیند. آمریکایی ها آخرین زورشان را در اتفاقات اخیر در ایران زدند و اشتباه پیشینیان خود را مرتکب شدند، سعی کردند با یک ایران ناآرام وارد مذاکره شوند اما به نتیجه نرسیدند. از این به بعد هم بیشتر شاهد چراغ سبزهای دیپلماتیک آمریکایی ها خواهیم بود. ایران را نباید با کره شمالی مقایسه کنیم. آمریکایی ها می دانند که مجبورند نشانه های عملی تری برای دیپلماسی نشان دهند.

 

تبادل زندانیان بین دو کشور که اخیرا اتفاق افتاد آیا اقدامی در راستای بهبود روابط ارزیابی می  شود؟

تبادل زندانیان در طول تاریخ چهل سال بعد از انقلاب را به دلیل اینکه ایران دارای نفوذ منطقه ای است، امری عادی است اما دیدیم که آمریکایی ها از این تبادل یک نتیجه سیاسی گرفتند و بلافاصله بحث مذاکره بدون قید و شرط را مطرح کردند. ترامپ، پمپئو و برایان هوک بر این موضوع تاکید کردند ولی طرف ایرانی با استغنا برخورد کرد یعنی اینکه آمریکایی ها بیش از همیشه احساس کنند که ابزار دیگری در اختیار ندارند. تنها ابزاری که آمریکایی در اختیار دارند سعی می کنند بلوک سازی تحریمی جدیدی را علیه ایران ایجاد کنند این بلوک سازی تحریمی در دو قسمت است یک قسمت با کشورهای اروپایی و قسمتی دیگر با شورای امنیت سازمان ملل از طریق انتقال یکی از پرونده های ایران به شورای امنیت است.

باید همان گونه که تیم اقتصادی سعی می کند این خاکریز را ایجاد کند که کشتی گیر ما از پرتگاه پرت نشود، وزارت خارجه هم تلاش کند که بلوک سازی آمریکا را خنثی کند البته در آنجا شاهد خواهیم بود که آمریکایی ها واکنش های دیپلماتیک بهتری را در مورد ایران نشان می دهند./

کد خبر 870560

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha