به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان حجتالاسلام سید عمران حسینینسب ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه با دعوت به تقوای الهی و در ادامه بحث خانواده و آثار نیکی به والدین اظهار کرد: نیکی به والدین موجب تقرب به خدا و محبوبیت نزد اهلبیت علیهمالسلام است.
وی با اشاره به بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در هیأتهای نظارت و با بیان اینکه در بررسی صلاحیتها هم جنبه سلبی یعنی نبود سوء سابقه قضایی و امنیتی و هم جنبه ایجابی یعنی اثبات صلاحیتها و شایستگیهای اخلاقی، سیاسی، فکری و توانمندیهای متناسب با نمایندگی باید لحاظ شود و این همان نظارت استصوابی است، تصریح کرد: نظارت و جلوگیری از عدم ورود ناخالصیها و افراد عدم واجد صلاحیت با هدف رعایت حقالناس در انتخابات و تشکیل مجلس انقلابی در طراز جمهوری اسلامی است.
خطیب نماز جمعه سلطانیه با اشاره به بررسی لایحه بانکداری اسلامی در مجلس شورای اسلامی و با بیان اینکه این مسئله از سال ۹۴ در مجلس در حال بررسی است، ولی یک قانون منطبق با احکام اسلامی در این باره تصویب نشده، گفت: بانکها کاملا اسلامی نیستند و مردم از عملکرد بانکها درباره سود وامها رضایت ندارند.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که در مجلس در حال بررسی است جریمه دیرکرد وامها است و در طرح جدید میخواهند جریمه دیرکرد به یک حساب ویژه واریز شود نه حساب بانکها و این کار قانونی کردن رباست، ادامه داد: طبق نظر مراجع تقلید دریافت جریمه دیرکرد حرام است و تغییر محل واریز مشکل شرعی را حل نمیکند و مجلس شورای اسلامی باید نظرات فقهی مراجع معظم تقلید را تامین کند.
امام جمعه سلطانیه با اشاره به تقدیم بودجه سال ۹۹ به مجلس شورای اسلامی و با بیان اینکه مردم مشکلات فراوان اقتصادی و معیشتی دارند، تصریح کرد: در بودجه سال ۹۹ باید به اقتصاد و فرهنگ توجه ویژهای شود.
حسینینسب به تبیین نقاط قوت و ضعف بودجه سال آینده پرداخت و کاهش ۶۶ درصدی وابستگی به نفت و افزایش پرداختهای رفاهی که در رفع فقر به نهادهای حمایتی کمک میکند را از نقاط قوت بودجه دانست و گفت: افزایش وابستگی به اوراق مالی و افزایش قیمت حاملهای انرژی مثل آب، برق، گاز و نفت از ۵۰ هزار میلیارد به ۵۸ هزار میلیارد تومان از نقاط ضعف بودجه است.
امام جمعه سلطانیه با بیان اینکه هزینههای عمومی در بودجه بیشتر از درآمدها است، تصریح کرد: بودجه سال ۹۹ هم تورمی و هم با کسری مواجه است.
وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز و با بیان آثار فردی و اجتماعی نماز ادامه داد: اعمال و زندگی انسان تابع نماز است و آشفتگیها و گرفتاریهای روزمره ما بخاطر سر و سرمان نداشتن و سهل انگاری در نمازها است و اگر بدنبال سر و سامان گرفتن زندگی هستیم باید نمازهایمان منظم و سروقت باشد.
حسینینسب با اشاره به اهمیت نماز و با بیان اینکه کسبه و بازاری در وقت نماز ۲۰ دقیقه درب مغازه را ببندند و همسایگان و هیأت امنای مساجد و مداحان و جوانان و همه تلاش کنند نماز را در مسجد بخواندند، افزود: همه مساجد خانه خدا هستند و هیچ مسجدی به گروه خاصی اختصاص ندارد و ماموریم قصورها و تقصیرها در مورد نماز را جبران کنیم.
وی به روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی اشاره کرد و افزود: برای امان ماندن در برابر بلایای طبیعی هم باید به عوامل مادی یعنی مقاوم سازی ساختمانها و رعایت اصول مهندسی توجه شود و هم به عوامل معنوی یعنی دوری از گناه، چرا که گناه موجب نزول بلا و خشم خدا میشود.=
نظر شما