پند و اندرز در اصلاح نفس، نقش اساسی دارد

حجت الاسلام و المسلمین شکوری گفت: یکی از مقدمات اصلاح نفس موعظه و اندرز است یعنی انسان دنبال این باشد که از تمامی ابزار و عوامل موعظه استفاده نماید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، «حجت الاسلام و المسلمین سید رضی شکوری»، امام جمعه خوی، ظهر امروز، (29 آذر) در خطبه های نماز جمعه این هفته با بیان اینکه پند و اندرز در اصلاح نفس، نقش اساسی دارد، اظهار کرد: یکی از مقدمات اصلاح نفس موعظه و اندرز است یعنی انسان دنبال این باشد که از تمامی ابزار و عوامل موعظه استفاده نماید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود انواع پند دهندگان از دیدگاه روایات، تجربه ها، آموزه های دین اسلام و مرگ را از جمله پند دهندگان از دیدگاه روایات برشمرد.

حجت الاسلام شکوری با توصیه نمازگزاران به رعایت کردن تقوا افزود: معیار در انجام اعمال خیر برای جلب رضایت خدا و اجرای فرامین اوست اگر انسان عمل خیری را انجام دهد و قصدش غیر خدایی باشد این یک عمل ریایی و مورد نهی الهی است.

این مقام مسوول در ادامه بحثی را تحت عنوان حضرت مسیح در قرآن مورد بررسی قرار داد و گفت: حضرت عیسی مسیح(ع) از پیامبران صاحب شریعت خداوند بوده که نام ایشان 25 بار و لقب ایشان (مسیح) 13 بار در قرآن تکرار شده  و بنام مادر بزرگوارحضرت مریم یک سوره قرآن نامگذاری شده است.

خطیب بنده خدا، رسول بسوی بنی اسرائیل، صاحب شریعت و کتاب انجیل، کلمة الله و روح خداوند، وجیه در دنیا و آخرت و مقرب، خدا او را مبارک قرار داد، بشارت دهنده به آمدن پیامبر اسلام(ص) را ازجمله ویژگی های حضرت مسیح از دیدگاه قرآن برشمرد.

وی در ادامه با بیان اینکه تشکیل حکومت از دیدگاه اسلام امری ضروری بوده و با پرداختن به موضوع رابطه دین و سیاست اظهار کرد: مقام معظم رهبری با اشاره به فعالیت مجدد طرفداران این تفکر و مورد هدف قرار دادن نیروی جوان جامعه می فرمایند باید این تفکر دفن شود.

خطیب تصریح کرد: اگر کسی بصورت اجمالی و گذری مقررات و آموزه های دین مقدس اسلام را مورد توجه قرار بدهد به این نتیجه خواهد رسید که در اسلام سیاست عین دیانت است و تشکیل دادن حکومت و مدیریت سیاسی جامعه یکی از ضروریات اجتناب ناپذیر است.

امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه سیاسی اسلامی

حجت الاسلام شکوری در ادامه بحث رابطه دین و سیاست خاطرنشان کرد: نوع دستورالعمل‌های دین مقدس اسلام سیاسی است از آن جمله است دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر که خداوند در قرآن می فرماید«بايد از ميان شما جمعی دعوت به نيكی، و امر به معروف و نهی از منكر كنند و آنها همان رستگارانند».

وی در پایان افزود: در ارتباط با جایگاه و نقش این دو فریضه الهی از امام باقر(ع) نیز چنین نقل شده که  به درستی که امر به معروف و نهى از منكر راه و روش پيامبران و شيوه صالحان است و واجب بزرگى‌است که به وسیله او  واجبات بر پا مى‌شوند، راه‌ها امن مى‌گردد و درآمدها حلال شده، حقوق پايمال شده به صاحبانش برمى‌گردد، زمين آباد مى‌شود و حق از دشمنان گرفته مى‌شود و كارها سامان مى‌پذيرد.

کد خبر 870148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha