موزه محرم تبریز، میزبان عزاداران حسینی است

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از عزاداری برخی هیئت های عزاداری محلات قدیمی تبریز در موزه محرم در طول محرم امسال خبر داد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، با اعلام این مطلب، به خبرنگار شبستان گفت: هیئت های عزاداری محلات بازار، راسته کوچه و شتربان مراسم سینه زنی و عزاداری ایام محرم را در این موزه برگزار می کنند.


مهندس تراب محمدی خاطرنشان کرد: خانه دکتر ابوالقاسم خان صحتی که از سال 87 توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به عنوان موزه محرم نامگذاری شده مانند رسم قدیمی 94 ساله پذیرای عزاداران حسینی است.


محمدی افزود: طبقه زیرین موزه محرم توسط سازمان میراث فرهنگی طی چهار سال اخیر برای برگزاری مراسم محرم خانواده صحتی آماده شده است که طی این ایام از ساعت شش صبح تا 9 صبح عزاداران به انجام مراسم سوگواری خواهند پرداخت.


رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار کرد: چهار روحانی نیز طی چهار روز مجالس تعزیه خوانی و وعظ و سوگ امام حسین(ع) داشته و به روضه خوانی می پردازند.


محمدی مراسم ماه محرم را نماد شجاعت و پایداری و از جان گذشتگی دانست و گفت: در این موزه بخشی از نماد و نشانه های نمادین مراسم و آئین های ماه محرم در اقصی نقاط آذربایجان شرقی به نمایش گذاشته شده است.


وی تصریح کرد: مراسم محرم در کنش متقابل خود با مجموعه فرهنگ، عناصر نمادین آن را به خود گرفته و آنها را از اندیشه پیشگام شیعه سرشار ساخته و باز به فرهنگ و فرهنگ مردم پس داده است.


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هدف از تشکیل موزه محرم را نمایش همیشگی جاذبه های مادی و نمادین محرم دانست و گفت: به طوریکه این نمادها تنها و تنها در موسم عزاداری به کار گرفته می شوند و باقیمانده سال را در علم خانه­ها و انباری­های تکایا و مساجد پرده نشین می شوند.


محمدی یادآور شد: موزه محرم تبریز از بدو تاسیس تا کنون رایگان بوده و در ایام محرم نیز بدون تغییر روال کاری از ساعت هشت صبح تا سه بعد از ظهر پذیرای بازدیدکنندگان و عزاداران امام حسین (ع) خواهد بود.


وی خاطرنشان کرد: خانه صحتی که از سوی این خانواده جهت ایجاد موزه محرم در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته 409 متر مربع مساحت دارد و در سه طبقه احداث شده است و در زمان حیات مرحوم دکتر ابوالقاسم صحتی و اوایل دوره پهلوی در ماه محرم به عنوان حسینیه مورد استفاده هیئت عزاداری محله راسته کوچه قرار می گرفت.


به گفته محمدی، این خانه در تاریخ 1378 تحت شماره 2336 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و متعاقب آن عملیات مرمت و استحکام بخشی بنا به اجرا درآمده و پس از تجهیز به عنوان موزه مردم شناسی محرم در سال 1387 افتتاح شده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 87012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha