به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «قاسمعلی خدابنده» در مراسم تقدیر از برگزیدگان حوزه پژوهش خراسان رضوی گفت: بنیان پژوهش بر سوال و پرسش بنا شده است و آنگاه که به دنبال پاسخ مناسب باشیم به دنبال تحقیق، تفحص، پژوهش، جمع آوری اطلاعات و تحلیل داده ها می رویم و در این فرآیند اولین قدم طرح سوال است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: اگر قرار است دانش آموزانی پژوهشگر و محقق داشته باشیم در رفتار معلم روحیه پرسشگری، کاوشگری و تحقیق باید به عینه دیده شود تا به عنوان الگو به کار گرفته شود و اگر دانش آموزان تفکر انتقادی و روحیه جستجوگری و پرسشگری داشته باشند بسیاری از خرافه ها و انحرافات گوناگون کاهش خواهد یافت پس حتما باید جرات سوال پرسیدن را در دانش آموز تقویت کنیم و آنگاه است که زمینه تحقیق و پژوهش در جامعه بیشتر می شود.
وی تصریح کرد: رویکرد آموزش در دنیا دائما در حال تغییر بوده و آموزش برای زیستن، آموزش برای باهم زیستن، آموزش برای بهتر زیستن و آموزش برای حل مشکلات در جهت زندگی بهتر در این راستا بوده است.
خدابنده ادامه داد: رویکرد آموزش در دهه قبل آموزش برای پژوهش بوده و در همین راستا پارک های علم و فناوری و پژوهش سراهای دانش آموزی ایجاد گردید و امروزه رویکرد آموزش در دنیا کارآفرینی است و آموزش های ما باید منجر به اشتغال زایی، کارآفرینی و رونق تولید شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: در حال حاضر ۴۹ پژوهش سرای دانش آموزی در استان خراسان رضوی فعال می باشد و طرح های خوبی توسط دانش آموزان در این مراکز ارائه می شود که نتایج آن را در جشنواره های جابربن حیان، نوجوان خوارزمی و جوان خوارزمی ملاحظه می کنیم و آموزش و پرورش خراسان رضوی چهار سال متوالی است که رتبه اول جشنواره خوارزمی را کسب کرده است که جای تقدیر دارد.
وی عنوان کرد: امروزه دیگر در دنیا چاپ مقالات و تعداد مقالات نشانه پیشرفت نیست بلکه میزان تاثیرگذاری پژوهش ها و تحقیقات در رسیدن به توسعه پایدار حائز اهمیت است.
خدابنده بیان کرد: پژوهش بطور کلی به دو دسته بنیادی و کاربردی طبقه بندی می شود و اگر قرار است به توسعه پایدار برسیم باید بیشتر به سمت پژوهش های کاربردی حرکت کنیم و از نظریه ها و تئوری ها فاصله بگیریم و در همین راستا پژوهش های دانش آموزی باید کاربرد محور باشد تا نتایج مثبت آن را در جامعه مشاهده نماییم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اگر قرار است فعالیت های آموزش و پرورش با موفقیت اجرا شود باید هیچ فعالیت اجرایی را بدون برنامه عملیاتی مدون انجام ندهیم و همچنین هیچ برنامه و تصمیمی را نیز بدون پژوهش، تحقیق و تحلیل انجام ندهیم و مسیر روشنی را برای اقدامات خود مشخص نماییم و پیوند بین تحقیق و اجرا منجر به توسعه و پیشرفت خواهد شد.
وی گفت: امید داریم روزی فرا رسد که تمامی برنامه ها و تصمیمات مدیران بر پایه نتایج تحقیقاتی شکل گیرد و ما باید در آموزش و پرورش پژوهش هایی را انجام دهیم که به تحول و ارتقای کیفیت آموزشی منجر شود و در نهایت برقراری ارتباط میان آموزش با کیفیت، پژوهش هدف دار و اشتغال منجر به کسب نتایج مثبت خواهد شد.
نظر شما