نیازمند تجهیز به سلاح استفاده از قابلیت‌های تکنولوژی هستیم

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم گفت: ما در حوزه طراحی و تولید نیازمند سواد کافی هستیم تا بتوانیم از قابلیت‌های تکنولوژی روز به طرز صحیح استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد مهدی ‌نژادنوری، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم امروز در ششمین همایش بزرگ ملی تجارت و اقتصاد الکترونیکی با بیان اینکه نیروی انسانی و افراد ماهر و آموزش دیده از عوامل مهم و مورد نیاز توسعه یک کشور محسوب می‌شوند، گفت: فناوری و اطلاعات به شدت در حال تحول است، به عنوان مثال در حوزه پیوند اعضا به ویژه ضایعات مغزی ما لحظه به لحظه شاهد پیشرفت و توسعه در کشور هستیم، به طوری که اخیرا برای تقویت کارکرد مغز و بخش حافظه آن با تراشه‌های الکترونیکی اقدامات خارق‌العاده‌ای صورت گرفته است.

 

وی با طرح این سؤال که شتاب تغییرات و پیشرفت تکنولوژی تا کجاست و افق چشم‌انداز فناوری و اطلاعات در کجا قرار دارد؟، اظهار کرد: امروز دیگر بحث پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات یک ارتباط و سرچ ساده نیست، زمانی می‌گفتند اگر اینترنت بلد نباشی بی‌سواد هستی، امروز نیز اگر ما همگام با رشد تکنولوژی حرکت نکنیم عقب مانده و بی‌سواد محسوب می‌شویم.

 

مهدی نژادنوری خاطرنشان کرد: ما گاهی وقت‌ها از یک ابزار و تکنولوژی به عنوان مثال موبایل فقط یک استفاده مثلا در ارسال SMS‌ استفاده می‌کنیم و به قابلیت‌های دیگر این تکنولوژی هیچ توجه‌ای نداریم، در صورتی که در کشورهای پیشرفته از همه قابلیت‌های تکنولوژی به جا استفاده می‌کنند.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم در ادامه تصریح کرد: مهم‌ترین دلیل این امر توانایی‌های انسانی در دو بعد بهره‌برداری و طراحی تولید است. ما در حوزه طراحی و تولید نیازمند سواد کافی هستیم تا بتوانیم از قابلیت‌های تکنولوژی روز به طرز صحیحی استفاده کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه حوزه یادگیری دارای ابزارهای متفاوت است، افزود: ما در عین حالی که باید به پیشرفت طراحان، دانشمندان و محققان در حوزه ارتباطات و فناوری توجه کنیم باید به طراحی‌ تولید نیز اهتمام ویژه داشته و شیوه‌های آموزش هم متحول کنیم، بنابر این اگر ما بخواهیم تجارت الکترونیک را در کشور راه‌اندازی کنیم باید هم به قشر مصرف‌کننده و هم به محققان و دانشمندان در این عرصه توجه لازم را داشته باشیم.

 

مهدی نژادنوری با بیان اینکه مفهوم امنیت در کشور ما تغییر کرده پس باید یادگیری را در تمام سطوح ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: آموزش بیش از اندازه هم خوب نیست، زیرا قسمت فعال مغز محدود است، بنابراین یادگیری و آموزش هم باید متعادل بوده و هم باعث خستگی افراد نشود و همچنین این آموزش‌ها باید مبتنی بر آموزش‌های نو و دارای کارکردهای مثبت و کارآمد باشد.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم اظهار کرد: ما برای افراد کم‌سواد باید به گونه‌ای آموزش دهیم که با شکاف دیجیتالی در سطح کشور و در عرصه بین‌الملل مواجه نشویم.

 

شایان ذکر است؛ ششمین همایش بزرگ ملی تجارت و اقتصاد الکترونیک امروز شش آذر در سالن همایش هتل سیمرغ برگزار شد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 87005

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha