به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «زهیر حیاتی»، امروز (پنج شنبه 28 آذر) در مراسم معرفی از کتاب «راهنمای کتابخانه ها و مرکزهای اطلاع رسانی فارس» که در «سرای سخن» مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد، گفت: افرادی که در حوزه پژوهش کار می کنند با اخلاق پژوهش ناآشنا نیستند.
استاد دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه اخلاق پژوهش لازمه کار پژوهشگران است، اضافه کرد: لازمه کار پژوهش، وجدان است و وجدان زمانی به وجود می آید که مسئولیت شکل می گیرد.
وی با اشاره به اینکه نویسندگان با مطالبی که می نویستند جامعه را هدایت می کنند و آینده را برای آنان روشن می کنند، افزود: ظهور فاشیسم باعث شد تا وجدان در پژوهش کنار گذاشته شود و حتی آزمایش های پزشکی روی انسان انجام شود و حتی برای افراد نخبه هم چشم را روی این موضوع بسته بودند و بعد از این باعث شد تا وجدان پزشکی شکل بگیرد.
حیاتی با اشاره به اینکه اخلاق پزشکی باعث می شود تا پژوهش ها ضابطه مند شود، اظهارداشت: جامعه از آرای دانشمندان و محقیقن تاثیر می پذیرد.
وی با تاکید بر اینکه انسان ترسو نمی تواند کار پژوهش کند، افزود: امروز نمی توان متصور بود که امور جامعه بدون حضور نخبگان و عموم مردم شکل گیرد.
نظر شما