به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «مهدی رضایی» با اشاره به سابقه تاریخی اهالی کازرون در کتابت قرآن، گفت: کاتبان کازرونی در طول تاریخ، نسخ متعددی از قرآن را کتابت کردهاند که اکثر این نسخ به صورت وقفی در اختیار مساجد قدیمی قرار گرفتهاند و نمایشگاهی از تصاویر نسخ خطی کتابتهای قرآنی اهالی کازرون در طول تاریخ، در دانشگاه «سلمان فارسی» کازرون برپا خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه «سلمان فارسی» افزود: ظرافتهای به کار رفته در برخی از این نسخ، باعث ایجاد نسخههایی منحصر به فرد و زیبا شده است و بررسی علمی این گنجینههای معنوی و تاریخی، میتواند دادههای متعددی را در حوزههای مختلف در اختیار نهادهای علمی و مذهبی قرار دهد.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت پرداختن هرچه بیشتر به وجوه مختلف این نسخ، عنوان کرد: با توجه به لزوم معرفی هرچه بهتر و بیشتر خدماتی که این کاتبان در طول تاریخ داشتهاند، دانشگاه «سلمان فارسی» کازرون به برپایی نمایشگاهی برای نمایش این پیشینه تاریخی پراهمیت مردم کازرون اقدام کرد.
رضایی به آثاری که در این نمایشگاه به نمایش درآمدهاند، اشاره کرد و افزود: در نمایشگاه «کتابت قرآن در تاریخ کازرون» 16 تابلو از هفت کاتب مختلف کازرونی به نمایش درخواهد آمد که قدیمیترین آنها مربوط به قرن ششم هجری قمری است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سلمان فارسی اضافه کرد: برخی از نسخی که در این نمایشگاه تصاویری از آنها به نمایش گذاشته خواهد شد، برای اولین بار است که به نمایش عمومی درمیآیند.
وی تاکید کرد: امیدواریم این نمایشگاه علاوه بر معرفی بخشی از خدمات اهالی کازرون به ترویج اسلام، باعث ایجاد بستری برای انجام مطالعات علمی در این حوزه نیز شود.
گفتنی است، مراسم افتتاحیه این نمایشگاه از 30 آذر تا پنج دی در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برپا می شود و بازدید از این نمایشگاه برای عموم آزاد است.
نظر شما