برای ارتقا سرمایه اجتماعی باید از آموزه های اسلامی صیانت کنیم

الفت گفت: ما سرمایه اجتماعی خود را بر پایه آموزه های دینی ایجاد کردیم و برای حفظ و ارتقا آن باید آموزه های اسلامی را حفظ و صیانت کرده و اجازه ندهیم کمرنگ شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «محمدباقر الفت» در نخستین همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی که امروز (چهارشنبه ۲۷ آذر) در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: مردم استان قزوین آگاه، باهوش، متدین، خداترس، دین خواه و وطن دوست هستند و از بسیاری از اهالی کشور چند قدمی جلوتر هستند و قزوین یکی از سیاسی ترین شهرهای کشور است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: از جمله مزایای این استان، وجود قضات فرهیخته است که همواره دادگستری از وجود آنها، عاقلانه بهره برده است و مردم هم در رسیدن به حقوق خود از این افراد استفاده مطلوب کردند و امیدواریم شرایط دادگستری در استان روز به روز بهتر شده و رو به تعالی باشد.

 

وی با اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی اضافه کرد: اصطلاح سرمایه اجتماعی، وارداتی است و علمای جامعه شناسی در غرب آن را ابداع کردند که به بقیه کشورها هم سرایت کرد و هنوز هم به مفهوم واحدی در خصوص سرمایه اجتماعی نرسیدند و اینگونه تعریف می شود که سرمایه اجتماعی به روابط افراد یک جامعه می پردازد.

 

الفت اعلام کرد: اینکه رابطه را بر چه مبنای برقرار کنیم، نکته بسیار مهمی است؛ انسان ضرورت سرمایه اجتماعی به معنای منسجم و یکپارچه عمل کردن را در جامعه احساس می کند ولی بر چه اساسی این انسجام را درست کنیم یعنی روابط را بر چه مبنایی تنظیم کنیم، جای بحث دارد.

 

وی توضیح داد: سرمایه اجتماعی به معنای یکپارچگی و انسجام جامعه است؛ انسان ها ترجیح می دهند در جامعه ای که منسجم نباشد زندگی نکنند یعنی سرمایه اجتماعی نداشته باشد و این سرمایه اجتماعی و انسجام بر اساس قرارداد بین اهالی آن جامعه ایجاد می شود

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تأکید کرد: در جامعه ما انسجام، تنظیم روابط، سمت و سو دادن به حرکات و تعیین اهداف بر اساس توافق و میثاق ملی صورت می گیرد و میثاق ملی ما، قانون اساسی است؛ این دین است که رفتارهای و روابط ما را در جامعه شکل می دهد و همه اینها مبتنی بر احکام دین است.

 

وی اضافه کرد: ما سرمایه اجتماعی خود را بر پایه آموزه های دینی ایجاد کردیم و برای حفظ و ارتقا آن باید آموزه های اسلامی را حفظ و صیانت کرده و اجازه ندهیم کمرنگ شود؛ اگر قرار است سرمایه های اجتماعی حفظ شود باید دید شرایط آموزه های اسلامی در کشور چگونه است و ما به عنوان عوامل حاکمیت چه وضعیتی در این حوزه داریم.

 

الفت خاطر نشان کرد: موتور پیشران توسعه، سرمایه اجتماعی است، زمانی که در جامعه هر کسی به عقیده خود عمل کرد و دست از آموزه ها برداشت بی اعتمادی به وجود آمده و مردم از چرخیدن به حول اصول قانونی خودداری می کنند و خود نقش قانونگذار را پیدا کرده و سرمایه اجتماعی کمرنگ می شود.

 

وی بیان کرد: درکشور ما اگر مبنای سرمایه اجتماعی تغییر کند اتفاقاتی رخ می دهد زیرا ما بر اساس باورها و اعتقادات، مبنا را تعیین کردیم، باید بکوشیم سرمایه های اجتماعی را حفظ کنیم و این کار را در درجه نخست باید دستگاه هایی بر عهده گیرند که وظیفه شان حفظ فرهنگ عمومی، باورها و اعتقادات مردم است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خاطر نشان کرد: سرمایه اجتماعی با زور ایجاد نمی شود و اقدامات فرهنگی می خواهد اگر بخواهیم ببینیم سرمایه اجتماعی ما چقدر حفظ شده باید دید چقدر دین باور هستیم و روابط خود را بر اساس این اعتقادات تنظیم کرده و حاکمیت ما چقدر دینی است.

 

وی گفت: باید به اعتقادات عمق دهیم و این وظیفه نهادهای فرهنگی نظیر دانشگاه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

 

الفت در پایان با اشاره به انتقاد یکی از دانشجویان در خصوص لغو تجمع اعتراض آمیز در خصوص پرونده هفت سنگان در قزوین یادآور شد: اینکه جمعی دانشجویان مطالبه کنند، محل نگرانی نیست و تشویق می کنیم این اتفاق رخ دهد و شما مطالبه گری کنید و ما پاسخ دهیم و ما باید دموکراسی را با هم تمرین کنیم.

 

کد خبر 869582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha