به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ کاوه معراجی (چهارشنبه27 آذر) در کارگروه اشتغال و کارآفرینی استان با محوریت اشتغال روستایی گفت: استان کرمان یک استان روستایی بزرگی است و از لحاظ درصد رتبه هفتم، از لحاظ جمعیت رتبه چهارم و از لحاظ نرخ رشد جمعیت روستایی رتبه سوم کشور را دارد و نرخ جمعیت روستایی در استان کرمان 0.95 درصد مثبت است که این عدد در کشور منفی است.
معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه گفت: یکی از مشکلات استان، روستاهای واقع در حریم شهرهای بزرگ است که حدود 140 هزار نفر جمعیت استان و حدود 11 درصد روستا ها واقع در حریم است که ماهیت این روستاها تغییر پیدا کرده و رشد جمعیت آنها 6 درصد و بسیار نگران کننده است که در شهر کرمان، سیرجان و بخشی در کوهبنان که باید این زمینه توجه بیشتر شود.
وی افزود: نرخ بیکاری روستایی استان سال 95، حدود 7.9 درصد که امسال در بهار به 8.9 درصد رسید و در تابستان 98 این رقم به 10.7 درصد رسیده و نشان می دهد تلاش های همه و حساسیت های استاندار بسیار تأثیرگذار بوده است.
معراجی با اشاره به اینکه استان کرمان از لحاظ درآمد روستایی رتبه 30 کشور را دارا است که کمترین درآمد را دارد، گفت: 27 درصد جمعیت روستایی استان در دهک اول و دوم درآمدی هستند و در رتبه چهارم کشوری قرار دارند و 67 درصد روستاییان زیر یک میلیون تومان ماهیانه درآمد دارند لذا سهم روستاییان در بودجه استان خوب است اما نسبت به متوسط کشور خوب نیست.
وی بیان کرد: سهم اشتغال در بخش کشاورزی روستایی 68 درصد است که سهم آن در جی دی پی حدود 50 درصد است یعنی در واقع استان کرمان، استان کاملاً کشاورزی است.
معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه گفت: جمعیت فعال روستایی 370 هزار نفر است که اگر نرخ بیکاری را حدود 8.5 درصد بگیریم حدوداً 31 هزار و 500 نفر بیکار در روستاهای استان داریم.
وی با بیان اینکه 550 میلیارد تومان اعتبار در قانون اشتغال پایدار داشتیم که باید 13 هزار و 500 شغل ایجاد می شد که تنها تاکنون 7 هزار و 500 نفر اشتغال ایجاد شده است.
معراجی گفت: درآمد عمومی استان کرمان رتبه 6 کشور را دارد که درآمد عمومی استان در مقابل استان های دیگر با توجه به ظرفیت هایی که در استان دارید از جمله گردشگری و... درآمد مناسب استان نیست که امیدواریم این درآمد افزایش پیدا کند و همچنین ظرفیت خیرین که ضلع سوم توسعه روستاها می تواند باشد باید ساماندهی شود.
نظر شما