حوزه و دانشگاه بیانیه گام دوم انقلاب را گفتمان سازی کند

امروز رسالت دانشگاه و حوزه باید گفتمان سازی بیانیه دوم انقلاب و هدایت پایان نامه ها به سمت و سوی این گفتمان سازی باشد و دست در دست هم تلاش کنند این بیانیه را که دنیایی از معارف، اخلاق و انسانیت است را به منصه ظهور برسانند.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ یکی از دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی، وحدت حوزه و دانشگاه است؛ آن زمان که حوزه های علمیه با تربیت انسان های متعهد، انقلابی، متدین، دین شناس و دانشگاه ها با تربیت نیروهای خلاق، اندیشمند، پژوهشگر و علمی همگام و هم جهت با هم حرکت کنند؛ قطعا دو بال پرواز جامعه اسلامی به سمت پیشرفت، توسعه و اهداف متعالی خواهند شد.

 

امام خمینی (ره) با آن نگاه تیزبین و دقیق خود به درستی می دانستند که حوزه و دانشگاه، ظرفیتی مهیا برای نیل جامعه به سمت هرآنچه شایسته نظام دینی است، می باشد لذا در پیام نوروزی سال 59، گسترش پژوهش‌های علمی و معارف بلند و عمیق اسلام را به‌عنوان هدف اصلی اعلام فرمودند و این آرمان و خواسته گسترده، دانشگاه و حوزه را برای تلاش مشترک به‌سوی هم کشانید و در فضای سیاسی آن هنگام، دروازه مشارکت و وحدت حوزه و دانشگاه را گشود.

 


به همین مناسبت، 27 آذرماه هرسال که مطابق با روز شهادت و عروج مجاهد خستگی‌ناپذیر و عالم خدوم مرحوم آیت‌الله شهید مفتح که خود از پیشروان اندیشه‌ وحدت حوزه و دانشگاه به شمار می‌آیند، به‌عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نام‌گذاری شده است. ایشان در این دو مرکز علمی یعنی حوزه و دانشگاه به فعالیت علمی و فرهنگی و تدریس، مشغول بودند و در این راستا با الهام از فرمان مرحوم امام، دست به تلاش بی‌وقفه و گسترده‌ای در راستای وحدت میان این دو مرکز فرهنگی یعنی حوزه و دانشگاه زدند.

 

حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با بیان اینکه 27 آذر، روز بزرگی در تاریخ کشورمان است، افزود: امروز روزی است که خون شهید دکتر مفتح در صحن دانشگاه به زمین ریخت، شهید حوزه و دانشگاه که هم رنگ حوزوی و هم رنگ دانشگاهی داشت.

 

رییس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی، با بیان اینکه شهید مفتح، متخصص دین و استاد علمی دانشگاه بود که در راستای وحدت حوزه و دانشگاه همواره تلاش می کرد، افزود: اما دشمن منافق درخشش و حضور این عالم فرهیخته را تاب نیاورد و این شخصیت برجسته را به شهادت رساند.

 

حجت الاسلام یعقوبی در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه با بیان اینکه این تعامل و وحدت، قبل از انقلاب هم مشهود بود به طوری که در شکل گیری انقلاب هم روحانیان و هم جوانان دانشگاهی میدان داری می کردند، افزود: خون طلبه ها و دانشجویان ما پای درخت انقلاب، زمینه ساز نهضت انقلاب اسلامی شد.

 

وی با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه بعد از انقلاب و در عرصه های مختلف نمایان شد؛ دفاع مقدس را نمونه ای از جلوه وحدت حوزه و دانشگاه نام برد و گفت: در دوران دفاع مقدس هم طلبه و هم دانشجو دوش به دوش هم در جبهه های نبرد مبارزه کردند و همگام و همدل در مقابل دشمنان قشم خورده نظام و انقلاب ایستادند.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، حضور در عرصه جهاد سازندگی را نمونه دیگر اتحاد میان دانشجویان و طلاب توصیف کرد و گفت: همین تبادل علم و پژوهش که بین دانشگاه و حوزه علمیه صورت می گیرد، در حقیقت جلوه ای از وحدت است.

 

امام جمعه بجنورد با تأکید بر اینکه در گام دوم انقلاب باید این وحدت عمق بیشتری پیدا کند بر گفتمان سازی وحدت حوزه و دانشگاه بر محور بیانیه گام دوم انقلاب صحه گذاشت و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب یک گنجینه گران بهاست که باید به همه نکات آن توجه کنیم.

 

حجت الاسلام یعقوبی، به دو فراز از این بیانیه در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و تأکید بر گسترش علم و پژوهش از سوی دانشگاه و حوزه علمیه را اولین توصیه رهبری دانست و گفت: کشوری که در علم و دانش پیشرفت کند، دنیا در مقابل آن خضوع می کند.

 

وی ادامه داد: الحمدالله در این محور ظرفیت های علمی به زیبایی گسترش یافته و ما در علوم دانش بنیان حرف برای گفتن داریم و دانش و پژوهش در کشور روی ریل قرار گرفته و در بسیاری از مسائل علمی نام آور هستیم.

 

رییس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی، محور بعدی مورد تأکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب را تولید علم در دانشگاه و تربیت انسان در حوزه بیان کرد و اظهارداشت: دانشگاهیان و حوزویان با این دو بال پرواز تولید علم و پرورش انسان می توانند به پیشرفت جامعه کمک کنند.

 

حجت الاسلام یعقوبی تأکید کرد: امروز رسالت دانشگاه و حوزه باید گفتمان سازی بیانیه دوم انقلاب و هدایت پایان نامه ها به سمت و سوی این گفتمان سازی باشد و دست در دست هم تلاش کنند این بیانیه را که دنیایی از معارف، اخلاق و انسانیت است را به منصه ظهور برسانند.

 

 

 

کد خبر 869492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha