خشونت موضوع ۲۵ درصد پرونده های کیفری در دستگاه قضاست

حجت الاسلام قدرتی گفت: موضوع ۲۵ درصد مجموع پرونده های کیفری در کشور یعنی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار پرونده در کشور، خشونت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام «نورالله قدرتی» در نخستین همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی که امروز (چهارشنبه ۲۷ آذر) در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: مهمترین راهکار برای مقابله با آسیب های اجتماعی این است که بتوانیم سرمایه اجتماعی که جان مایه آن اصلاح روابط موجود در جامعه بر پایه اعتماد، آگاهی و مشارکت است را تقویت کنیم.

رئیس کل دادگستری استان قزوین ادامه داد: شهدا مظهر اعتماد، مشارکت، فداکاری، عفو و گذشت هستند که هرچه این ویژگی های کاهش یابد، کفه آسیب های اجتماعی افزایش می یابد.

وی در ادامه عنوان کرد: امروز، روز جهانی مبارزه با خشونت است که موضوع ۲۵ درصد مجموع پرونده های کیفری در کشور یعنی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار پرونده، خشونت است و وقتی خشونت رخ می دهد یعنی اعتماد، همدلی، مشارکت و عفو و گذشت وجود ندارد. 

حجت الاسلام قدرتی با بیان اینکه توهین جزو نخستین جرائم در استان قزوین است، تصریح کرد: زبان نقش مهمی در ارتباط دارد، امروز بسیاری از اختلافات برای این است که ننشسته ایم با هم به یک مفاهیم برسیم و آموزه های دینی از اساس شکل گیری سرمایه های اجتماعی است و تقویت کننده این سرمایه ها است.

وی اعلام کرد: امروز کسانی که می گویند به دین چه نیازی داریم همین جلسه بیانگر ضرورت دین در زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی است.

رئیس کل دادگستری استان قزوین تأکید کرد: برای رشد و تعالی جامعه باید سرمایه ها را حفظ کرده و توسعه دهیم که یکی از این سرمایه های مهم، سرمایه اجتماعی است؛ هیچ عاملی موثرتر از آموزه های دینی برای تثبیت و تعمیق سرمایه های اجتماعی وجود ندارد و خود غربی ها به این موضوع اعتراف کرده اند.

وی تصریح کرد: برای سعادت، توسعه و تکامل در دنیا سرمایه مادی، انسانی و ملی نیاز است ولی بدون سرمایه اجتماعی این امر ممکن نیست و ارزش های و هنجارها بدون دین در جامعه شکل نمی گیرد.

حجت الاسلام قدرتی با اشاره به لزوم توجه به دستورات قرآنی توضیح داد: اقتصاد، سیاست و فرهنگ بر پایه قرآن می تواند اصلاح شود و این سوال وجود دارد چقدر این مهم محقق شده است؛ برای توسعه مادی باید سرمایه مادی وجود داشته باشد و این سرمایه در بانک هاست ولی این بانک ها دو دستی گلوی اقتصاد را گرفته اند.

وی در ادامه تأکید کرد: جامعه ای به سعادت می رسد که در آن آگاهی، مشارکت و اعتماد حاکم باشد، اگر در روابط اجتماعی ما صداقت، وفاداری، رازداری، تکریم و کرامت انسانی و اصل برائت حاکم شود اتفاق خوبی را شاهد خواهیم بود ولی امروز ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضا وجود دارد که ریشه آن این است که این موارد در روابط ما حاکم نیست.

رئیس کل دادگستری استان قزوین خاطر نشان کرد: دین و ارزش های دینی مهمترین عامل در ایجاد سرمایه اجتماعی بوده، سرمایه اجتماعی مهمترین عامل در اثرگذاری در سرمایه انسانی، مادی و ملی است و تحقق این سرمایه ها، عاملی برای توسعه و تعالی و رشد جامعه است و همه اینها عامل رسیدن انسان به رشد معنوی است.

در ادامه استاندار قزوین اظهار کرد: امروز ارزش های دینی کمرنگ شده است و ما مسئولان خیلی از قرآن و حضرت علی (ع) سخن می گوییم ولی اینها چقدر در دایره مدیریت ما مورد توجه است و مردم اینها را دیده و سپس قضاوت می کنند و تفاوت این موارد موجب ایجاد گسست می شود

«هدایت اله جمالی پور» افزود: اگر بخواهیم انقلاب را حفظ کرده و منتقل کنیم باید نقد درون ساختاری و درون حکومتی از رفتارها داشته باشیم و اگر بخواهیم سرمایه اجتماعی پشت ما ایستاده و در تقابل با ما قرار نگیرد.

وی یادآور شد: ما در استان قزوین به این باور رسیدیم اگر بخواهیم مردم حرف ما را گوش دهند و با ما همراهی کنند نخست باید خود را ثابت کنیم و از این رو سعی کردیم مسیری را انتخاب کنیم اعتماد مردم به مسئولان، واقعی باشد.

کد خبر 869441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha