توانمند کردن معلم ها برای قصه گویی در مدارس

حکیم زاده گفت:باید قصه گویی بخشی از فعالیت مدرسه شود که به دنبال توانمند کردن معلمان در امر قصه گویی هستیم.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، چند سالی است دیگر از پیک شادی که شادی را برای دانش آموزان در نوروز به غم تبدیل می کرد، خبری نیست. دیگر، دانش آموز به ویژه ابتدایی ها تعطیلات نورزی را در استرس و اضطراب ماندن مشق و ننوشتن پیک نمی گذرانند. آن ها با فراغ بال تعطیلات نورزی را سپری می کنند. چند سالی است که طرح «عید و داستان» در مدارس اجرا می شود.

دانش آموزان یا قصه می نویسند و می گویند یا قصه می شنوند و خود روایت می کنند. این طرح در نوروز اجرا می شود و در هفته پژوهش از دانش آموزان ابتدایی که قصه گفته اند یا خلاصه نویسی کرده اند نیز تقدیر می شوند که همین انگیزه ای زیادی در بحث کتابخوانی وقصه گویی در دانش آموزان ایجاد می کند.

این طرح عیدانه است و  البته کم و بیش مدارسی هم  هستند که هنوز دربحث برنامه های نوروزی با روش سنتی پیش می روند و در بحث تکالیف سفت و سخت هستند.

به نظر می رسد باید این طرح قصه گویی و کتابخوانی تنها در نوروز نباشد و مدارس بیشتر به این موضوع بپردازند. در همین ارتباط معاون آموزش ابتدایی می گوید که یکی از اهداف همین است که قصه گویی بخشی از فعالیت های مدرسه شود اما این امر مهم نیازمند به توانمند کردن معلمان است البته مدارس می توانند ساعاتی را به تکالیف مهارت محوری می گذرانند به این امر نیز توجه کنند.

در همین ارتباط، با «رضوان حکیم زاده» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به گفتگو پرداختیم که در زیر می خوانید:

 

اجرای طرح داستان نویسی اهداف آموزش و پرورش را محقق کرده است؟

اکثریت دانش آموزان در ایام عید داستان نویسی کرده اند یا باخلاقیت خودشان کتابی را مطالعه و خلاصه نویسی می کنند. یکی از اهداف ما طرح انس با کتاب  وبازگشت کتاب به دنیای کودکان بود که محقق شده است.

قصه هایی که نوشته اند، علاوه بر بحث خلاقیت در نوشتن و تقویت مهارت های نوشتاری دانش آموزان، طراحی و نقاشی های خیلی زیبایی  داشت. این مجموعه هایی که  توسط دانش آموزان خلق شده است، همزمان چندین مهارت اساسی پایه آن ها  را پرورش داده است.

 

ارزیابی شما از اجرای این طرح چه بود؟

گزارش هایی که گرفتیم، طرح داستان نویسی و قصه گویی در همه مدارس اجرا شده است. حدود هشت میلیون دانش آموز داریم تقریبا هفت میلیون از آن ها در این طرح فعالیت داشته اند.همچنین؛خانواده ها مشارکت خیلی خوبی داشته اند، به خصوص در دوره پیش دبستانی والدین داستان ها را برای کودکان روایت کرده اند.

در مجموع ارزیابی کیفی و کمی که انجام گرفته است، نشان داده است، این طرح خیلی خوب اجرا شده است و ما هر سال از سراسر استان ها نظرها را دریافت می کنیم و سعی کرده ایم، لحاظ کنیم. امیدواریم بتوانیم دانش آموزانی که در بحث نویسندگی استعداد خاصی دارند، مسیری برای آن ها اجرا شود.

 

دانش آموزان داستان هایی از زمان های دور هم نقل کرده اند؟

یک قسمت جالب کارهمین مسئله بود، یکی از کارهایی که پیش بینی شده بود، نشستن پای داستان های پدربزرگ و مادربزرگ بود که این پیش بینی هم محقق شد. کودکان با پدربزرگ و مادر بزرگ ها ارتباط برقرار کردند.

خیلی داستان  هایی که از دانش آموزان نقل شده است، قصه هایی بود که از بزرگتر ها شنیده اند و از نگاه خود نوشته بودند.

 

فعالیت قصه گویی به صورت رسمی در مدارس داریم؟

یکی از برنامه هایی که در تکالیف مهارت محور پیش بینی کرده ایم، این است که قصه قسمتی از کار مدارس ما باشد. به دنبال این هستیم در استان ها یکی از برنامه ترویجی برای بحث عید و داستان در تکالیف مهارت  محور، توانمند سازی معلمان برای مهارت های قصه گویی است که البته باید بر روی آن کار شود.

 

کد خبر 869415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha