به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، طرح پژوهشی «ارائه الگوی بومی هنجار رسانه» در پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام میشود.
این طرح توسط دکتر حسن خجسته و دکتر ظهیراحمدی انجام میشود، درصدد تدوين تئوری و الگوی هنجاری برای ترسيمِ نقشه راهبری رسانه در سپهر رسانهای است.
این طرح با بیان اینکه سیطره ادبيات تجدّدی و غربمحور موجب نادیده انگاشتن تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی جوامع گوناگون و به تبع آن، تدوين نظريه هنجاری خاص و بومی آنها شده، به دنبال آن است تا با تحليل تجارب 30 ساله در سازمان رسانهاي جمهوري اسلامي ايران از يک طرف، بررسي اسناد بالادستي مورد استناد و استفاده در سازمان صداوسيما و بايدها و نبايدهاي مستنبط از آنها و مسئوليتهاي چهارگانه اين رسانه در مقابل دين و شريعت، مردم (مخاطبان)، نظام و محيط زيست و طبيعت و بازخوردي که از مخاطبان اين رسانه، به مثابه يك دوست، دريافت شده است، اصول و مباني نظریه و الگوي بومی پيشنهادي براي هنجار رسانهاي جمهوري اسلامي ايران را استنباط و استخراج کند.
برای دستیابی به این هدف، به مشاهدههای عيني و مشاهدههاي مشاركتآميز در فرايند تبديلشدن هنجارها به سياستگذاري و توليد و پخش پيام توجه میشود. همچنین انجام مصاحبههای متمرکز و عمیق از دستاندرکاران رسانه و نیز بررسي و اهتمام به بازخوردگيري از مخاطبان رسانه ملي- كه در گزارشهای نظرسنجي و اثرسنجي و نيز اظهار نظر مخاطبان ديده ميشود- در دستورکار این پژوهش قرار دارد.
این تحقیق همچنین نقش و جايگاه هنجارسازي و هنجارآفريني رسانه در جامعه در محدوده «منطقه الفراغ» و نيز نابهنجارزدايي از جامعه را هدف مهم دیگر خود دانسته كه در اين الگو و نظریه بومی سعی دارد آن را مورد توجه و تبیین قرار دهد.
نظر شما