به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «غلامرضا شریعتی» شب گذشته (سه شنبه 26 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه اکنون مناطق پراکندهای در اهواز مشکل آب گرفتگی دارند، اما دستگاههای مختلف در حال تخلیه آب و کمک به مردم این مناطق هستند، گفت: شهرداری و دستگاههای اجرایی پمپهایی را برای تخلیه آب به کار گرفته اند و آب و فاضلاب کشور نیز از تهران چند پمپ را برای آب و فاضلاب اهواز ارسال کرده است.
استاندار خوزستان با بیان اینکه حجم بارش در چند ساعت در آبادان ۱۱۳ میلی متر و در اهواز ۹۰ میلی متر بود، گفت: به دلیل فرسوده بودن ۵۰ درصد شبکه فاضلاب اهواز و نبود شبکه جمع آوری آبهای سطحی در این شهر برای مردم مشکلاتی ایجاد شده است که تلاش میکنیم در ۲۴ ساعت آینده مشکل آب گرفتگی رفع شود.
وی با اشاره به اینکه طراحی فاضلاب شهر اهواز برای جمع آوری آبهای سطحی نبوده است و این شبکه ظرفیت جمع آوری این آبها را ندارد، گفت: برای انتقال آب به تصفیه خانه فاضلاب در ایستگاههای پمپاژ و کُلِکتورهای اصلی مشکل داریم که اگر مشکل این دو بخش حل شود بقیه کارها را میتوان در زمانهای دیگری انجام داد البته تعدادی از کلکتورها در کارون ساخته شده است و امسال پس از سیل، وزارت نیرو ۳۵۰ میلیارد تومان برای رفع مشکل آب گرفتگی اهواز اختصاص داد که برخی از طرحها در این زمینه به پایان رسیده و برخی در حال ساخت است.
استاندار خوزستان با بیان اینکه در مناطقی که طرحها به پایان رسید میزان خروج آب و فاضلاب افزایش یافته است و در این مناطق مشکلی نداریم، گفت: اگر اعتبارات تأمین شود در دو سه سال آینده مسأله فاضلاب اهواز حل خواهد شد، زیرا اکنون حدود ۲۲ پیمانکار روی خطوط فاضلاب کار میکنند اگر اعتبارات تخصیص نیابد کارها به تعویق خواهد افتاد.
وی با تاکید بر اینکه مشکلی در آب شرب اهواز نداشته ایم، گفت: در جلسه شورای مدیریت بحران تصمیم گرفته شد خسارتهای آب گرفتگی برآورد و از اعتبارات بحران جبران شود. شبکه جمع آوری آبهای سطحی وظیفه شهرداریها و شهرداری اهواز است، اما به علت هزینه ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومانی این طرح آن را انجام نداده است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح جمع آوری آبهای سطحی از توان شهرداری اهواز خارج است افزود: اگر منابع مالی ساخت ایستگاههای پمپاژ و کلکتورهای اصلی شبکه فاضلاب اهواز تأمین شود ۷۰ درصد مشکل آبهای سطحی این شهر حل خواهد شد.
شریعتی با بیان اینکه ۵ تصفیه خانه در استان خوزستان در شهرهای آبادان، شادگان، ماهشهر، بندر امام و خرمشهر در حال ساخت است گفت: ۵۰ درصد خرمشهر شبکه فاضلاب دارد و چند طرح بزرگ در این شهر در حال اجراست که شبکه فاضلاب را در زمان مقرر به تصفیه خانه برسانیم. جمع آوری آبهای سطحی در خرمشهر صفر است.
استاندار خوزستان گفت: ورود آبهای سطحی به شبکه فاضلاب عمر این شبکه را کاهش میدهد و شهرداری اهواز باید برای جمع آوری آبهای سطحی این شهر برنامه ریزی کند./
نظر شما