به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مرتضی طاهریان» شامگاه سه شنبه (26 آذر) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: بعد از جنگ تحمیلی مشاهده کردیم که دشمن بر نظام نتوانست پیروز شود و تمام نقشه های نظامی با شکست رو به رو شد و به سمت تهاجم فرهنگی رو آورد.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور در ادامه بیان کرد: مقام معظم رهبری در راستای تهاجم فرهنگی به تمامی نهادهای فرهنگی و اجرایی کشور صراحتا دستور دادند که هر کدام از دستگاه ها به سهم خود باید تدبیری اتخاذ کند و از این رو طرحی با عنوان احیای کارکردهای تبلیغی و فرهنگی مساجد مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه در سال 71 مجموعه کانون های فرهنگی هنری مساجد کار خود را آغاز کرد، ادامه داد: در حال حاضر 25 هزار کانون فرهنگی هنری در کنار مساجد فعالیت های خود را انجام می دهند و عمده کانون ها یعنی ۱۳ هزار باب در روستاها مستقر هستند.
طاهریان با توجه به اینکه هیچ کانونی در مسجد تاسیس نمی شود مگر اینکه امام جماعت آن درخواست کرده باشد، گفت: مقام معظم رهبری امام جماعت مدیر طبیعی مسجد می دانند و کانون بدون اذن امام جماعت یک مسجد راه اندازی نمی شود و مدیر کانون نیز با تایید و پیشنهاد امام جماعت مسجد معین می شود.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور در ادامه بیان کرد: یکی از ویژگی های ما این است که امام جماعت محور فعالیت های کانون قرار دارد چرا که اگر فعالیتی تحت نظر امام جماعت باشد از هر آسیبی مبرا خواهد بود و کمترین اختلافات بین امام جماعت و مجموعه کانونهای فرهنگی هنری وجود دارد.
وی با بیان اینکه در سال 91 مقام معظم رهبری صراحتا دستور دادند تا همکاری بین بسیج و کانون فرهنگی هنری مساجد ایجاد شود، افزود: در این راستا ما نیز به طور جدی بحث تعامل و همکاری خود با بسیج را دنبال کردیم و این موضوع امیدی را در بین ما ایجاد کرد که مقام معظم رهبری به فعالیت های کانون توجه دارند.
طاهریان با اشاره به اینکه اساسنامه کانون های فرهنگی هنری مساجد در سال 97 به تصویب رسید، ادامه داد: در این راستا از آن زمان به بعد یک مجمع عالی شورای سیاست گذاری فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد و طبق مصوبات جدید این مجمع تصمیم گرفته شد که نمایندگان ولی فقیه در هر استان به عنوان روسای شورای هماهنگی کانون ها معین شوند.
معاون ساماندهی و شبکهسازی ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور بیان داشت: در حوزه فعالیت های قرآن و عترت اتفاقات خوبی رخ داده است و در ایام بزرگداشت شهادت امام سجاد علیه السلام مشاهده می کنیم که کنگره بین المللی امام سجاد علیه السلام با همکاری کانون فرهنگی و هنری برگزار می شود و در دهه کرامت نیز خدماتی به زائران امام رضا علیه السلام ارائه می دهیم و یک صفحه خواندن قرآن در مساجد نیز توسط کانون فرهنگی هنری حدود 20 سال قبل نهادینه شد.
وی در پایان با بیان اینکه دغدغه های بیان شده در این جلسه درحوزه کلان وجود داشته است، گفت: بر روی فعالیت های فرهنگی در مساجد باید یک نظارت و هماهنگی عالیه وجود داشته باشد و هم افزایی و تعامل بین کانون ها و بسیج در هر مسجد می تواند اتفاق بیافتد.
نظر شما