بیانیه گام دوم سند بالادستی بسیج/اصلاح لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی

سیستم مدیریتی؛ دلیل اصلی ناکارآمدی شرکت های دولتی، اصلاح لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، قانون هوای پاک به درستی اجرا نمی شود، رئیس جمهوری عازم مالزی شد، بیانیه گام دوم سند بالادستی بسیج برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیستم مدیریتی؛ دلیل اصلی ناکارآمدی شرکت های دولتی، اصلاح لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، قانون هوای پاک به درستی اجرا نمی شود، رئیس جمهوری عازم مالزی شد، بیانیه گام دوم سند بالادستی بسیج از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۲۶ آذرماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

صنعت خودروسازی باید به سمت هیبریدی کردن خودرو‌ها حرکت کند

«حمید رضا فولادگر» شب گذشته (دوشنبه 25 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با موضوع «خودروسازان استاندارد پذیر یا استاندارد گریز؟» پخش شد با اشاره به اینکه مشکل آلایندگی هوای کشور با رسیدگی به وضع کیفی خودرو‌ها و سوخت تولیدی در کشور برطرف می‌شود، گفت: شکی نیست که صنعت خودروسازی باید به سمت هیبریدی کردن خودرو‌ها حرکت کند.

 

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضع فعلی استاندارد‌های خودرویی و تولید سوخت در کشور قابل قبول نیست، گفت: نسبت به قبل می‌توان حرکت رو به جلویی را مشاهده کرد.

 

در ادامه این برنامه خبری «محمد رضایی»، مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: بیش از ۹۰ میلیون لیتر بنزین تولید روزانه کشور دارای شاخص‌های در حد یورو ۵ می‌باشد.

 

دلیل اصلی ناکارآمدی شرکت های دولتی سیستم مدیریتی است

عادل آذر در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 26 آذر در ارایه گزارشی از وضعیت شرکت های دولتی گفت: بودجه ای که مجلس برای شرکت های دولتی در نظر می گیرد، عملا محقق نمی شود و این شرکت ها هزینه هایشان را از راه های دیگر تامین می کنند. میزان زیان دهی که برای این شرکت ها در لوایح بودجه در نظر گرفته می شود با آنچه که در عمل اتفاق می افتد، تفاوت دارد و این شرکت ها از جیب خودشان این مبلغ را پرداخت می کنند.

 

رییس دیوان محاسبات اظهار داشت: تعداد شرکت هایی که در سال 98 در بودجه زیان ده در نظر گرفته شده اند، 10 شرکت بود اما در عمل حدود بیش از 60 شرکت زیان ده بودند.

 

وی با طرح این سوال که چرا وضع شرکت ها این گونه شده است و آیا مجلس در این زمینه می تواند کمک کند، گفت: دلیل اصلی ناکارآمدی شرکت ها ساختار و سیستم مدیریتی است. در تحقیقات مرکز پژوهش ها و دیوان محاسبات در مورد علت ناکارآمدی گزارشی ارایه شده است.

 

لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اصلاح شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی  در ادامه جلسه علنی امروز (سه شنبه، 26 آذر) مجلس شورای اسلامی با اصلاح لایحه یک فوریتی ایجاد 8 منطقه آزاد تجاری صنعتی، اصلاح محدوده 3 منطقه آزاد تجاری- صنعتی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی اعاده شده از سوی شورای نگهبان موافقت کردند.

عنوان لایحه یاد شده با 126 رأی موافق، 54 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن علنی اصلاح شد.

براین اساس عنوان لایحه به شرح ذیل اصلاح شد:

لایحه ایجاد 8 منطقه آزاد تجاری- صنعتی، اصلاح محدوده 2 منطقه آزاد تجاری- صنعتی و ایجاد 13 منطقه ویژه اقتصادی.

همچنین ماده واحده و تبصره های لایحه مذکور نیز با 138 رأی موافق، 51 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در صحن علنی اصلاح شد.

براساس این گزارش ماده واحده و تبصره های اصلاحی به شرح ذیل است:

ماده‌واحده- در راستای تحقق بند (11) سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور و به‌ منظور انتقال فناوری‌های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج، به دولت اجازه داده می‌شود با رعایت مفاد قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب  14/  12/ 1395:

1- دراستان‌های گلستان (اینچه‌برون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه- مریوان)، هرمزگان (جاسک)، بوشهر (بوشهر)، کرمانشاه (قصر شیرین)، منطقه آزاد تجاری- صنعتی مطابق نقشه‌های پیوست مصوب هیأت دولت ایجاد کند.

2- اراضی نیمه شمالی جزیره هرمز به وسعت بیست و یک کیلومتر مربع به هم پیوسته و راه اتصال دریای آن به جزیره قشم را مطابق نقشه پیوست، پس از تأیید ستاد فرماندهی کل قوا به محدوده منطقه آزاد تجاری- صنعتی قشم ملحق و محدوده منطقه آزاد ماکو را مطابق نقشه‌های پیوست مصوب هیأت دولت اصلاح کند.

 

قانون هوای پاک به درستی اجرا نمی شود/ اجرای این قانون نیازمند اعتبارات کافی است

طیبه سیاوشی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به آلودگی هوای تهران گفت: قانون هوای پاک در مجلس تصویب شد و باید دستگاه های مجری و متولی برای اجرای این قانون اهتمام ویژه می داشتند اما دستگاه هایی که مجری هستند در این زمینه مقداری ضعف دارند. شهرداری و شورای شهر باید همکاری کنند و این قانون را به نحو درست اجرایی کنند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: البته دستگاه های متولی نیز از کمبود اعتبارات و بودجه برای اجرای این قانون شاکی هستند و تاکید دارند که رفع مشکلات فعلی و رفع آلودگی هوا و اجرای این قانون در گروی اعتبارات کافی و بودجه لازم است.

 

وی تصریح کرد: ما معتقدیم علاوه بر توجه به بحث های زیست محیطی و تقویت اعتبارات و بودجه دستگاه های متولی هوای پاک باید حوزه حمل و نقل ریلی و همچنین ناوگان عمومی را تقویت و گسترش دهیم.

 

روحانی: کشورهای دنیا خواهان روابط نزدیک و خوب با ایران هستند

حسن روحانی روز سه شنبه در فرودگاه مهرآباد و در پاسخ به پرسشی درباره اهداف سفر به مالزی و ژاپن به خبرنگاران گفت: در مرحله نخست سفر که به دعوت آقای ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی انجام می گیرد، عمدتاً روابط چندجانبه دنیای اسلام مورد بررسی قرار می‌گیرد. رئیس جمهور افزود: در اجلاس سران کوالالامپور ،کشورهای مهمی از دنیای اسلام در سطح سران شرکت می‌کنند. ایران، ترکیه، پاکستان، قطر، مالزی و اندونزی، جزو کشورهایی هستند که در سطح سران در این اجلاس حضور دارند.

روحانی بابیان اینکه این اجلاس مسبوق به سابقه است، گفت: در سال‌های پیش در سطح نخبگان و روشنفکران 5 اجلاس در همین ارتباط در  مالزی برگزار شده است اما این اولین اجلاس در سطح سران کشورهای اسلامی است.

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه دنیای اسلام پتانسیل‌های بسیار زیادی از لحاظ جغرافیایی، انرژی، جمعیت، صنعت، فرهنگ و تمدن دارد که متأسفانه به رغم این توانمندی های گسترده ، همچنان با مشکلاتی مواجه است، افزود: تروریسم، جنگ و خونریزی، مداخلات خارجی‌ها و عدم شرایط لازم برای توسعه مورد نیاز دنیای اسلام و  فقر از جمله مشکلاتی است که دنیای اسلام با آنها مواجه است.

روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و مالزی در زمینه مسایل منطقه‌ای و دنیای اسلام، نظرات مشترک فراوانی دارند، نظر هر دو کشور درباره ضرورت گفت وگو و مذاکره برای حل مسائل جهان اسلام و اسلام رحمانی و اعتدالی، مشترک است.

 

رئیس جمهوری عازم مالزی شد

حجت الاسلام «حسن روحانی»  رئیس جمهوری اسلامی ایران بنا به دعوت رسمی نخست وزیر مالزی و به منظور شرکت در اجلاس سران کشور‌های اسلامی روز سه شنبه با بدرقه رسمی «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری، «علی اکبر ولایتی» مشاور بین الملل رهبر معظم انقلاب و جمعی از وزیران دولت، تهران را به مقصد کوآلالامپور ترک کرد.

اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ با حضور ۴٠٠ نفر از شامل ٢۵٠ نفر از رهبران، مقام‌ها، شخصیت‌های سیاسی و اندیشمندان از ۵۲ کشور جهان، در روز‌های ۱۸ تا ۲۱ دسامبر (۲۷ تا ۳۰ آذر) در پایتخت مالزی برگزار می‌شود.

شرکت کنندگان دراین اجلاس قرار است ضمن بحث و گفتگو در مورد مهمترین چالش‌های کشور‌های اسلامی و مسائل تاثیرگذار در جهان اسلام، راهکار‌هایی را برای رفع این چالش‌ها مطرح کنند.

 

بیانیه گام دوم سند بالادستی بسیج است/ اولویت ما تغییر سبک مدیریت به سمت مدیریت جهادی

سردار غلامرضا سلیمانی در چهارمین آیین جشنواره سراسری مالک اشتر بسیج با اشاره به لزوم بهره مندی از ظرفیت‌های بسیج در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب گفت: بسیج همان طور که در فرمایشات رهبری بیان شد یک کارنامه درخشان چهل ساله به همراه دارد.

وی افزود: در چهل سالگی بسیج، بیانیه گام دوم انقلاب در پیش راه ما قرار گرفته است که سند بالادستی ما در دوره جدید خواهد بود، این سند رویکرد‌های جدید بسیج را در قالب سیاست‌ها و اقدامات اساسی مشخص و تضمین می‌کند.

رییس سازمان بسیج مستضعفین عنوان کرد: با توجه به شرایط ایران در دنیا و منطقه بسیج نقش خود را مناسب با نیاز‌های نظام جمهوری اسلامی ایفا می‌کند که این برنامه‌ها در بازه ۵ ساله از ابتدای سال ۱۳۹۹ بنیان نهاده خواهد شد.

وی عنوان کرد: اولویت اول ما تغییر سبک مدیریت به سمت مدیریت جهادی و راهبری به شکل صیانت گونه است و بیشترین افرادی که می‌توانند به ما کمک کنند الگو‌ها و افراد برگزیده در بسیج هستند.

سردار سلیمانی تصریح کرد: برنامه ریزی متمرکز از بالا به پایین به برنامه ریزی بومی تغییر ساختار می‌دهد که این روش به معنای تغییر آرمان‌های انقلاب اسلامی نیست در واقع اهداف ما ثابت هستند، اما روش‌ها متغیر خواهد بود، همچنین شیوه نظارت و کنترل فرآیندی و جزئی نگری به شیوه‌ی کنترل و نظارت پیامد سنجی تغییر ساختار می‌دهد.

 

حقوق شرکت های دولتی همانند حقوق کارکنان دولت ۱۵ درصد رشد دارد

«حمید پورمحمدی» در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 26 آذر و پس از قرائت گزارش رییس دیوان محاسبات در مورد بودجه شرکت های دولتی گفت: سازمان برنامه و بودجه در مورد بودجه شرکت های دولتی 72 هزار صفحه اطلاعات و گزارش به مجلس داده است که این گزارش از طریق مجلس برای دیوان ارسال شده است.

 

معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به وضعیت شرکت های دولتی زیان ده در کشور گفت: سازمان برنامه و بودجه تلاش کرد که وضعیت این شرکت ها را در لایحه بودجه شفاف کند. در همین راستا تعداد شرکت های زیان ده از 69 شرکت به 104 شرکت گزارش شدند و بر اساس قانون اگر شرکتی زیان ده بود، باید ظرف دو سال تعیین تکلیف می شد. بر فرض مثال صدا و سیما و آب و فاضلاب زیان ده بودند که وضعیت آنها باید مشخص می شد اما باید در کمیسیون تلفیق به راهکاری برسیم که این شرکت ها دچار مشکل نشوند.

 

وی با تاکید بر اینکه حقوق شرکت های دولتی همچون کارکنان دولت 15 درصد رشد داشته است، گفت: این شرکت ها اجازه ندارند علاوه بر این میزان رشد حقوق داشته باشند. ما امسال وضعیت شرکت هایی که دولت کمتر از 50 درصد در آنها سهم دارد را به مجلس ارایه کرده است البته این علاوه بر وضعیت شرکت هایی که دولت در آنها 50 درصد سهم دارد./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 869015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha