به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان، «منصور شیشه فروش» در جلسه مدیریت بحران شهرستان گلپایگان، با اشاره به حضور کارشناسان در سه شهر شهرستان، گفت: مدیریت بحران وقت نمی شناسد و قانون جدید مدیریت بحران شهریور ماه ابلاغ شده است و در آن تکالیف ۲۸ دستگاه مشخص کرده است، جلسات مدیریت بحران با هدف پیشگیری، پیش از بحران شکل خواهد گرفت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به مرگ ۱۲ نفر بر اثر استنشاق گاز در استان، تأکید کرد: شرکت گاز به همراه نظام مهندسی، هلال احمر، شهرداری و دهیاری مردم را برای وسایل گرمازا آگاه کنند و نباید اتفاقاتی چنین روی دهد.
وی بررسی شهرها و دهیاری، شهرکهای صنعتی و تأسیسات از نظر ایمنی سیل را برنامه اضطراری شهرستان ذکر کرد و افزود: طرح های مطالعه شده هدایت و جمع آوری آبها از شهر ها و شهرک های صنعتی به عنوان برنامه بلند مدت شهرستان صورت گیرد.
شیشه فروش از مطالعه بستر هزار و ۹۰۰ کیلومتر حریم بستر در استان خبر داد و بیان کرد: ۳۰۰ کیلومتر از بستر رودخانه های استان با همکاری قوه قضائیه آزادسازی شد و در باغ بهادران، ۵۰ ویلا قلع و قمع شد و خسارت ۳۵ هزار میلیارد تومان سیل در سال جاری به دلیل رعایت نشدن حریم بستر رودخانه ها بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به زلزله خفیف یک ماه پیش شهرستان گلپایگان، مطرح کرد: این زمین لرزه ها به دلیل فرونشست زمین، خسارت می زند و سازمان نقشه برداری نرخ فرونشست شهرستان ها را مشخص کرده است و نتیجه ۲۰ سال برداشت بی رویه از سفره های زیر زمینی، فرونشست دشت کاشان، گلپایگان، مهیار، برخوار و دامنه است.
وی راهکار حل مشکل فرونشست را اجرای طرح تعادل بخشی آب بیان کرد و مسدود کردن چاه های غیر مجاز را از ابزار این کار توصیه کرد و ادامه داد: ۲۰۰ مورد ادوات غیر مجاز حفر چاه کشف شد و پنج هزار چاه غیر مجاز مسدود گشت و چهار هزار کنتور هوشمند در سطح شهرستان توزیع گردید و جهاد کشاورزی باید با تغییر در الگوی کشت و بسته های تشویقی این طرح را یاری دهد.
شیشه فروش خواستار هماهنگی هر گونه ساخت و ساز و طرح توسعه با اداره راه و شهرسازی و با هدف از آگاهی از نرخ فرونشست شهرستان شد و تبیین کرد: راهکار اصلی در پرداخت خسارت ها، بیمه است و لذا همه شهرها و زیرساخت ها و غیره باید بیمه سیل، زلزله و آتش سوزی شوند چنان که شهروندان توسط شرکت گاز و اداره برق بیمه هستند./
نظر شما