به گزارش خبرگزاری شبستان، سید محمد کاظم سجادپور معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، با اشاره به اهمیت اعمال حقوق بشردوستانه بویژه در شرایط فعلی جهان و منطقه خاورمیانه، بر غیرقانونی بودن تحریم های ایالات متحده و موانع ناشی از این تحریم ها در ارسال کمک های بشردوستانه و ضروری، به یژه اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی تاکید کرد.
سپس رتو اشتوت کر رییس دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران بر ضرورت وجود سازوکار های صلح ساز و چندجانبه در جنگها و ضرورت اجرای حقوق بشردوستانه در مخاصمات، همچون هشت سال جنگ ایران و عراق اشاره کرد.
محمود رضا پیوندی دبیرکل جمعیت هلال احمر و رییس کمیته ملی حقوق بشردوستانه به این مسئله که جمهوری اسلامی ایران جز اولین دولتهایی بوده است که کنوانسیون های چهارگانه را تصویب، و با هدف اجرا و آموزش حقوق بشردوستانه، کمیته ملی حقوق بشردوستانه را در سال ۱۳۷۸ تاسیس کرده است پرداخت.
در ادامه و در قالب یک پنل تخصصی شامل پنج سخنران، نماینده مجلس شورای اسلامی سرکار خانم اولادقباد بر اهمیت اجرا و اعمال کنوانسیونهای چهارگانه ۱۹۴۹ ژنو و خودداری از اعمال تدابیر محدودکننده و تحریم ها در ارسال و ارائه کمک های بشردوستانه تاکید کرد.
محمدرضا ضیایی بیگدلی استاد دانشگاه و پژوهش گر حقوق بین الملل با تمرکز بر نقش سازمان ملل متحد در وضع، توسعه و اجرای حقوق بشردوستانه و جایگاه شورای امنیت و دیوان بین المللی کیفری بعنوان ضمانت اجرای حقوق بشردوستانه تاکید کرد.
حجت الاسلام هادی معاون اداره کل تدوین لوایح و مقررات قوه قضاییه، به ضرورت جرم انگاری قواعد بشردوستانه در قوانین ملی و پر کردن خلأهای موجود پرداخت.
فیونا بارنابی مشاور حقوقی منطقه ای صلیب سرخ نیز با ترسیم شرایط حاکم بر مخاصمات مسلحانه به اهمیت رفتار انسانی حتی در جنگها و برخورد صحیح با اسرای جنگی پرداخت.
در پایان آیت الله سید مصطفی محقق داماد با نگاه به حقوق بشردوستانه از دیدگاه اسلام، به تبیین حقوق جنگ از منظر اسلام پرداخت و افزود اعمال و رفتار گروه خاصی از به اصطلاح مسلمانان نباید به نام اسلام و مسلمانان تمام شود و اسلام همواره دین صلح و دوستی بوده و معتقد است خیر انسان در وجود صلح است. ایشان همچنین افزود لازم است اولویت جامعه بشری در جلوگیری از بروز جنگ ها و نقض صلح باشد.
مراسم گرامیداشت هفتادمین سالگرد تصویب کنوانسیون های چهارگانه ۱۹۴۹ ژنو با طرح پرسش هایی توسط حضار و پاسخ های سخنرانان پایان یافت./
نظر شما