به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمدرضا حیدری» امروز(۲۵ آذر) در هفتاد و نهمین جلسه علنی شورای شهر مشهد افزود: شهروندان مشهدی در طول سال جاری، از۲۷۱روز گذشته تنها ۲۹روز هوای پاک، ۲۰۸ روز هوای سالم، ۳۲ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۲ روز هوای ناسالم برای همه گروهها را شاهد بوده اند که نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است.
رئیس شورای شهر مشهد افزود: با توجه به آلودگی هوای مشهد جلسه فوری کارگروه بحران شهری با حضور همه دستگاههای مرتبط با آلودگی هوا روز گذشته برگزار و برنامه کوتاه مدتی برای کنترل این وضعیت تا هفته آینده توسط این کارگروه ارائه می شود.
وی با بیان اینکه برنامههای دراز مدتی نیز درحوزه آلودگی هوای مشهد در دستور کار مدیریت شهری قراردارد، اظهارکرد: ازجمله این اقدامات می توان به توسعه حمل و نقل ریلی اشاره کرد که برای تحقق آن همه ظرفیت و امکانات تامین منابع در اختیار مدیریت شهری قرار گرفته تا حداقل در هسته مرکزی خطوط قطارشهری تا افق ۱۴۰۰به هم متصل شود.
حیدری تصریح کرد: ناوگان اتوبوسرانی مشهد دارای ۱۸۴۲ دستگاه اتوبوس فعال است که میانگین عمر آنها ۸ سال است که هرچند نسبت به میانگین کشور کمتر است اما درمجموع از استاندارد بیشتراست لذا نوسازی و تجهیز ناوگان اتوبوسرانی و توسعه خطوط تندرو با جدیت پیگیری و در این راستا تاکنون ۱۵۰ دستگاه اتوبوس بازسازی شده است.
رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه روزانه ۲۱۰ هزار نفر در مشهد از طریق خطوط قطار شهری جابهجا میشوند، ادامه داد: به دنبال این هستیم که با کمک دولت واگن های موردنیاز خط یک را تامین کنیم تا بتوانیم میزان جابه جایی مسافر را افزایش دهیم.
وی گفت: سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه برای ناوگان اتوبوسرانی و قطارشهری مشهد توسط شهرداری پرداخت میشود که بر این اساس شهروندان مشهدی تنها یک سوم هزینههای تمام شده هر سفر را پرداخت می کنند و دو سوم دیگر را شهرداری پرداخت می کند.
حیدری افزود: در کنار اقدامات شهرداری های برای کاهش آلودگی هوا، دولت نیز باید به قوانین مصوب در حوزه توسعه حمل و نقل عمومی نظیر قانون هدفمندی یارانهها، قانون هوای پاک، قانون سهم عوارض شهرداریها از محل عوارض سوخت و قانون حمل و نقل عمومی متعهد باشد.
رئیس شورای شهر مشهد ضمن اشاره به فرارسیدن روز پژوهش نیز اظهار داشت: پژوهش در مدار توسعه در ابعاد کاربردی و نشستهای تخصصی برای هر سازمانی راهگشا است، در جامعه پیچیده امروز متغیرهای تاثیرگذار بسیار است و تصمیمات باید بر مبنای کار علمی و پژوهشی اتخاذ شود.
وی گفت: دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و برمبنای مدل آزمون و خطا نمیتوان جامعه را اداره کرد لذا مدیریت شهری و شورای پنجم نیز با رویکرد و نگاه گفتمانی بر علم و دانش بر مبنای جریان اصلاح طلبی به مقوله پژوهش نگاه ویژهای داشته و نظرات تخصصی اساتید و نخبگان طرحها و لوایح لحاظ شده است.
حیدری درادامه صحبت های خود به هفته پژوهش اشاره کرد و افزود: در مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تلاش میشود مصوبات پشتوانه علمی داشته باشند، شهردار و مدیریت شهری نیز به موضوع یافتههای علمی و پژوهشی در تصمیمات شهری عنایت ویژه داشته باشند.
نظر شما