به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «احسان منصور کیایی» در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی حملونقل بابیان اینکه یک هزار و ۹۹۶ کیلومتر راههای استان تا دامغان تحت پوشش این اداره کل است گفت: راههای روستایی یک هزار و ۸۱ کیلومتر و راههای فرعی ۲۴۶ کیلومتر را شامل میشود و از این میزان ۳۰ کیلومتر بزرگراه گرمسار-قم و ۱۱۴ کیلومتر آزادراه گرمسار-سمنان در حال ساخت است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان از وجود ۱۴ نقطه پر حادثه در کل استان سمنان خبردادو افزود: استفاده از دوربینهای ثبت تخلف و نصب روشنایی از اقدامات کوتاه مدت برای رفع این نقاط پرحادثه به شمار میرود و همچنین با بهرهگیری از مشاور و اخذ اعتبارات لازم برای رفع سه پیچ حادثهساز در بلند مدت به منظور ارتقای زاویه و سرعت تلاش میشود این پیچها هماکنون قابلیت ۸۰ تا ۹۰ کیلومتر سرعت را به صورت استاندارد دارد.
وی با اشاره به امکان سنجی نصب سامانه های هوشمند در نقاط پرحادثه محورهای مواصلاتی استان سمنان اظهارداشت: کی از کارآمدترین روشهای جلوگیری از تصادفات، بهسازی نقاط حادثه خیز در شبکه راهها بوده که در این میان شناسایی و اصلاح نقاط حادثه خیز به میزان قابل توجهی منجر به کاهش نرخ تصادفات و تبعاً کاهش خسارات مالی و جانی ناشی از آن می شود.
منصور کیایی بابیان اینکه در طرح زمستانه، راهداری با همه امکانات در گردنههای بشم، گلوگاه، معلمان و رودبار خدماتدهی میکنند، تصریح کرد: امسال محور و محدوده در درون استانی و بروناستانی حذف شد و راهداری شهرستانها و استانها موظف به ارائه خدمات به حوزههای یکدیگر شدند.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان افزود: به عنوان مثال اگر مردم در محور فیروزکوه استان تهران گرفتار باشند تا شعاع ۱۰ تا ۵ کیلومتر راهداری وظیفه دارد تا مردم را نجات دهند و به استانهای همجوار نیز سفارش شد که در صورت نیاز تا رسیدن راهداری استان سمنان به محل حادثه، امداد و نجات از سوی آنها صورت گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۲۸ مجتمع خدمات رفاهی در استان سمنان در حال بهره برداری است گفت: قریب ۲۰ مجتمع از این تعداد در محور اصلی تهران - مشهد در محدوده استان سمنان فعال است.
منصور کیایی از صدور ۵۶ فقره موافقت اصولی ایجاد مجتمع های خدمات رفاهی در استان سمنان خبردادوافزود: از این تعداد ۲۴ مجتمع در حال ساخت است که بین ۴۰ تا ۵۰ درصد دارای پیشرفت فیزیکی است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان با اشاره به بالا بودن شمار حوادث رانندگی از نوع واژگونی در محور تهران -مشهد این امر را ناشی از کویری بودن و یکنواختی جاده دانست و گفت: برای مقابله با این مساله طرح ایجاد آبادی نما و پارک راهداری در دست اجراست.
وی با بیان اینکه تعدادی از پارک های راهداری در این محور آماده بهره برداری است گفت: مبلمان جاده ای نیز از دیگر طرحهایی است که برای جلوگیری از یکنواختی محور در حال اجراست.
منصور کیایی اذعان داشت: رانندگان عبوری از این محور برای مقابله با خستگی و خواب آلودگی ناشی از یکنواختی محور باید به ازای هر دو ساعت رانندگی توقف و پس از مدتی استراحت ادامه مسیر دهند.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان در ادامه با اشاره به اینکه سهمیهبندی و اصلاح قیمت بنزین در یک ماه گذشته استفاده مردم استان از ناوگان حمل و نقل عمومی را افزایش داد اظهارداشت: با وجود افزایش قیمت بنزین، اما نرخ کرایه خودروهای سبک مسافربری تغییر چندانی نداشت که ساز و کارهایی برای افزایش سهمیه بنزین رانندگان این ناوگان در این بخش در حال انجام است.
وی بابیان اینکه لکهگیری آسفالت، خرید و تعمیرات وسایل راهداری در دست اقدام است، ابراز داشت: کمربندی سمنان، گردنه آهوان، شش کیلومتر محور دامغان-معلمان در تعهدات پیمانکارانی بود که با اداره کل سابق راه و ترابری در شاهرود قرارداد داشتند که با فراخوان دادهشده کار در حال انجام است و از آن زمان به بعد نیز قراردادهای جدید راهداری بسته شد.
منصور کیایی بحث ایمنی به کمک راهداری در کاهش تصادفات و سوانح جادهای موثر دانست وافزود: مرکز مدیریت راهها با بهرهگیری از ۵۶ دستگاه تردد شمار، ۲۲ دوربین نظارتی، دو تابلو ترافیک نما و ۵۶ سامانه ثبت تخلف ایمنی راههای استان را پشتیانی میکند.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان بابیان اینکه وجود ۶۰ مدرسه حاشیه راه میطلبد تا ایمنی از نظر فیزیکی و فرهنگی به تعداد شش هزار دانشآموز تحت پوشش انجام شود، افزود: وجود مجتمعهای خدماتی رفاهی راهی برای کاستن از تصادفات است لذا ۵۶ موافق اصولی دارای اعتبار در کل استان صادر، ۲۴ مورد در حال ساخت و ۲۸ مورد در حال بهرهبرداری و چهار مورد نیز در مرحله استعلام است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح کنترل و نظارت ناوگان عمومی در دستور کار قرار دارد، ابراز داشت: این طرح دو هفته یکبار در ایستگاههای پلیسراه صورت میگیرد و در ایام اوج سفر تابستانی نیز طرح آشکارسازی ناوگان باری با ۸۰ دستگاه و همچنین برای ادوات کشاورزی با شبرنگهای فلش نما در دست اقدام است.
منصور کیایی بابیان اینکه طی هشتماهه گذشته از سالجاری با همراهی پلیسراه و ارائه آموزشها در دهیاریها ۶۰۰ کلاه ایمنی به موتورسواران اهداشده است که در آینده نزدیک ۵۰۰ کلاه دیگر به این آمار افزوده میشود.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان از فعالیت۴۰ شرکت مسافربری در کل استان سمنان خبردادو ابراز داشت: یک هزار و ۳۳۷ نفر راننده ناوگان مسافربری با ۸۰۰ دستگاه در استان وجود دارد.
وی بابیان این مطلب طی هشتماهه گذشته از سالجاری ۶۱ هزار و ۶۸۳ مورد صورت وضعیت اتوبوس و مینیبوس درون استانی و بروناستانی صادرشده است، ابراز داشت: طی مدت مذکور یک میلیون و ۱۹۳ هزار مسافر جابه جا شدند.
منصور کیایی بابیان اینکه در بخش کالا نیز تعداد چهار هزار و ۴۵۷ راننده ناوگان باری با ۸۳ شرکت حملونقل همکاری میکنند، اضافه کرد: طی هشتماهه گذشته از سالجاری ۴۰۶ هزار و ۶۲۳ مورد بارنامه صادر و شش میلیون و ۶۲۲ هزار تن کالا به مقاصد استانهای دیگر جابهجا شدند که گچ، نمک و مواد معدنی بیشترین کالاها بوده است.
نظر شما