به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه سومین جایزه کتاب سال ایلام، اظهار کرد: کار فرهنگی کار دشواری است و پیچیدگیهای خاصی دارد، اما میوه و ثمر آن بسیار شیرین و جذاب است و حضور در جمعها و نشستهای فرهنگی با محوریت کتاب و رونق فرهنگ، بسیار نشاطآور است.
«محمدجواد مرادی نیا» بابیان اینکه مردم استان ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس نقش خود را در دفاع از کیان اسلامی ایفا کردهاند، افزود: ایلام سر راه هواپیماهای جنگنده دشمن بعثی قرار داشت و هر وقت که این هواپیماها به نقاط مختلف کشور حمله میکردند، ایلام را نیز مورد هدف قرار میدادند.
وی بابیان اینکه امروز این امینت و آرامش به برکت خون شهدا و ایثارگریهای مردمان استان ایلام است، افزود: امروز نغمه زندگی در شهر ایلام و سایر شهرستانهای استان را بهخوبی میشنویم و باید قادر این امنیت و آرامش را دانست
مرادی نیا با تأکید بر اینکه راه پیشرفت و تکامل هر کشور از گذرگاه کتاب عبور میکند، افزود: یکی از اصول مهم زندگی اجتماعی و شخصی در کشورهایی که در درجات بالای پیشرفت و ترقی قرار دارند، پیوند عمیق و تنگاتنگ با کتاب است، کتاب در بین مردم این کشورها جایگاه خود را دارد و افراد جامعه از هر فرصتی برای خواندن کتاب و مطالعه استفاده میکنند.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان اینکه هر کشوری که با کتاب ارتباط تنگناتری داشته باشد مطمئن باشید در سعادت و رفاه بیشتری قرار دارد، ابراز کرد: در کشور ما آگاهی و تحول از زمانی آغاز شد که نرخ باسوادی در شهرهای کشور افزایشیافته و کتاب به زندگی مردم راه پیدا کرد و درنتیجه آن انقلاب مشروطه شکل گرفت و جامعه یک گام به جلو حرکت کرد.
وی گفت: انقلاب اسلامی اول با کتاب و نمایشگاههای کتاب شروع شد، آثار نویسندگان و سخنرانان بزرگ به جامعه راه پیدا کرد، نویسندگان دردمند کشور مطالب خود را به مردم عرضه داشتند، کتابهایی با تیراژهای بسیار زیاد توزیع میشد و مردم هم استقبال میکردند و مردم با ابزار فرهنگ و کتاب و قلم به جنگ دستگاه دیکتاتوری طاغوت رفتند.
مرادی نیا یادآور شد: بعد از انقلاب اسلامی به دلیل مشغلههایی که پیدا شد، از اوج فرود آمدیم و مطالعه شیب نزولی به خود گرفت، امروز در شرایطی قرار داریم که مطالعه و تیراژ کتاب کاهشیافته و این زنگ خطر است، لازم است دلسوزان حوزه فرهنگ و قلم در این عرصه واردشده و با نگارش کتاب متناسب با نیاز و علاقه مردم به افزایش مطالعه کمک کنند و شاهد رشد کتابخوانی و مطالعه باشیم.
وی با اشاره به اینکه موفقیت تصادفی نیست، تصریح کرد: ما باید به کتاب و مطالعه برگردیم، نویسندگانی که هرسال بهعنوان برگزیده کتاب سال استان ایلام معرفی میشوند، ارتباطشان با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قطع نشود، ارزش اجتماعی این مؤلفان و ناشران، زمانی مضاعف خواهد شد که از ظرفیت نویسندگان برتر استان در مجامع مختلف استفاده شود و این نویسندگان، احساس کنند در تصمیم گیرهای فرهنگی مؤثر هستند.
مرادی نیا با اشاره به اینکه نویسندگان بهعنوان سرمایه اجتماعی استان باید موردتوجه باشند، گفت: نشر استان ایلام و مؤسسات انتشاراتی که در این استان وجود دارد، ازلحاظ کمی و کیفی حضورشان امیدبخش است و مسیر خوبی را طی کردهاند، امروز 30 ناشر در استان فعالیت دارند و محصولات این ناشران در استان توزیع میشود.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امید است روزبهروز نشر استان توسعه یابد و با همدلی و همفکری فعالان این حوزه، شاهد شکلگیری اتحادیه صنفی ناشران در استان باشیم و نشستهای همدلی و همفکری ناشران در استان شکل گیرد.
وی در پایان بابیان اینکه سامانه جامع صدور مجوز نشر کشور راهاندازی شده است، خاطرنشان کرد: این سامانه از امروز برای استان ایلام فعالشده است و فعالان حوزه نشر میتوانند بهصورت سیستمی پیگیر مجوزات لازم باشند و استان ایلام از اولین استانهایی است که به سامانه جامع نشر متصل شده است.
نظر شما