«سعید صوفی» با اشاره به برگزاری «ششمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و «ششمین پایتخت کتاب ایران» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: این دو رویدار شش سال است که بهصورت پیوسته برگزار میشوند و هدف از برگزاری آنها انتخاب شهرها و روستاهای برگزیده در حوزه کتاب و کتابخوانی است.
نماینده استان مرکزی در شورای عالی استانها و رئیس شورای هماهنگی شبکه روستاهای دوستدار کتاب افزود: شهرها و روستاها تا 30 آذر مهلت دارند اقدامات انجامشده، برنامهها، مـدارک و مسـتندات خـود را کـه مبنـی بر فعالیتهای مرتبـط بـا کتـاب و کتابخوانی آن روستاسـت، بـا امضـای دهیـار و رئیـس شـورای اسلامی روسـتا، همراه بـا برگههای تکمیلشده به دبیرخانه اسـتانی جشـنواره مستقر در ادارات کل فرهنـگ و ارشـاد اسلامی استانها مستقر یا دبیرخانه مرکزی تهران ارسـال کنند.
وی ادامه داد: متناسب با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی بودن،داشتن تأثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی، برخورداری از مشارکت مردمی و پشتیبانی واحدهای اجرایی روستا و عشایر و داشتن پوشش جمعیتی مناسب شاخصهای انتخاب برنامهها و فعالیتهای ترویج کتابخوانی و معرفی روستاها و عشایر دوستدار کتاب است.
صوفی اظهار کرد: رویداد «پایتخت کتاب ایران» که هرساله برگزار میشود یک شهر از میان شهرهای نامزد بهعنوان پایتخت کتاب ایران با همکاری یونسکو و دفتر مطالعات و برنامه ریزی، وزارت فرهنگ و ارشاد و چند دستگاه دولتی برگزیده میشود؛ شهری که بهعنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب میشود کمکهای مالی برای توسعه طرحهای کتابخوانی، توسعه کتابخانههای عمومی و ... دریافت میکند.
رئیس شورای هماهنگی شبکه روستاهای دوستدار اضافه کرد: در «ششمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» روستاها نامزد پیوستن به شبکه دوستدار کتاب شرکت میکنند و از این میان تعداد 10 روستا بهعنوان برگزیده به این شبکه میپیوندند و از امکانات و کمکهای مالی موجود برای توسعه طرحهای کتابخوانی استفاده میکنند.
نماینده استان مرکزی در شورای عالی استانها بابیان اینکه طرحهای خلاقانه کتابخوانی در شهرها و روستاها نیز روند رو رشدی داشته است توضیح داد: این خلاقیت در کتابخوانی سبب گسترش چشمگیر کتابخوانی بهویژه در روستاها شده است و به همین دلیل شهرهای پایتخت کتاب از سوی دیگر بهعنوان شهرهای خلاق هم انتخابشدهاند.
رئیس شورای هماهنگی شبکه روستاهای دوستدار کتاب کشور گفت: تلاش بـرای تأمیـن بودجههای لازم بـرای گسـترش فعالیتهای مربـوط بـه کتـاب و کتابخوانی در روسـتاها و توجـه دادن مـردم و نهادهـای روسـتایی بـه اهمیـت کتـاب و فرهنگیتر شـدن فضـای روسـتاها و غنی سازی اوقـات فراغـت کـودکان و نوجوانـان روسـتایی بـا کتـاب از اهداف جشـنواره روسـتاها و عشایر دوسـتدار کتاب است.
نظر شما