به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «محمد حسین مختاری» در مراسم روز پژوهش که امروز (یکشنبه، 24 آذرماه) در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد با اشاره به وظایف این دانشگاه در راستای گسترش ترویج و وحدت اسلامی، گفت: اندیشه های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری سرلوحه فعالیت های ما در حوزه تقریب است.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه افزایش کنجکاوی در میان دانشگاهیان و حوزویان را لازمه شکل گیری نظرات علمی دانست و افزود: پیشرفت اروپایی ها به دلیل استعداد خارق العاده و مدنیت آنها نبوده و نیست بلکه علت اصلی آن رویه کنجکاوی آنها است. خستگی ناپذیری در حوزه تحقیق به ویژه در زمینه علوم انسانی از ویژگی های اروپایی ها است. مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزه علمیه مشهد خواستار تقویت روحیه کنجکاوی و خستگی ناپذیری در میان طلاب شدند.
وی اضافه کرد: باید روحیه تحول پذیری و پاسخگویی به سوالات و شبهات جامعه در میان حوزویان و دانشگاهیان تقویت شود. یک جامعه مولد و اثرگذار در یک نهضت علمی باید آستانه تحمل پذیری و سعه صدر خود را در پاسخگویی به شبهات بالا ببرد.
مختاری در ادامه به دو ویژگی سرعت و اقتدار علمی در پیشبرد نهضت علمی کشور اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست ها و کرسی های نظریه پردازی از مظاهر سرعت و اقتدار علمی است که اجرای این گونه برنامه ها به امری رایج در دانشگاه مذاهب اسلامی تبدیل شده است.
وی در ادامه زمان شناسی و توجه به نیازهای زمانه را از ویژگی های دیگر محققان به ویژه در حوزه علوم انسانی دانست و افزود: اگر دین را مطابق با نیازهای زمان البته با حفظ اصول اولیه تفسیر کنیم، مطمئنا پژوهش هایمان به دور از تعصبات و خودمحوری ها خواهد بود که بدین صورت زمینه پذیرش دین از سوی گروه های مختلف را فراهم کرده ایم.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه با انتقاد از گسترش علوم ترجمه ای در دانشگاه ها و حوزه های علمیه کشور، اظهار کرد: مقام معظم رهبری این وضعیت را شبیه به پرواز درآمدن یک بادبادک دانسته است. شاید یک بادبادک از به پرواز درآمدن خود خوشحال باشد اما احتمالا از این موضوع غافل است که فردی دیگر او را به پرواز درآورده است متاسفانه شاهد چنین وضعیتی در برخی از دانشگاه ها و حوزه های علمیه هستیم.
وی در ادامه دوری از تحجرگرایی را لازمه موفقیت هر محققی دانست و خاطرنشان کرد: جزم گرایی مانع از انجام طرح های کارآمدی و علمی و پژوهشی و نتایج آن از سوی محققان دیگر می شود.
مختاری در پایان دوری از قبح گرایی و زدودن جعل و خرافات را از دیگر اولویت های یک تحقیق کارآمد علمی دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی همواره تلاش کرده محققانی آزاداندیش تربیت کند، همچنان که پیروان مذاهب مختلف همواره در فضای آزاد به بیان نظرات شان در این دانشگاه می پردازند.
نظر شما