به دنبال برندسازی جشنواره نیستیم/ هدف ما توجه دادن مسئولان  به موضوع معلولان است

دبیر نخستین جشنواره ملی هنری همام با بیان اینکه نخستین دوره جشنواره همام با رویکرد هنرهای تجسمی برگزار می شود، گفت: ما به دنبال برندسازی جشنواره نیستیم، هدف ما توجه دادن مسئولان به معلولان است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نخستین جشنواره ملی هنری همام«ویژه هنرمندان توانیاب سراسر کشور» صبح امروز یکشنبه 24 آذر با حضور کریم پاشازاده، دبیر این رویداد هنری در فرهنگستان هنر برگزار شد.

 

«کریم پاشازاده»، دبیر نخستین جشنواره ملی هنری همام با اشاره به آمار 11 درصدی معلولان کشور گفت: بیش از یک میلیارد نفر در دنیا دارای معلولیت هستند؛ در کشور ما 11 درصد جمعیت معلول هستند،  اینکه چرا ما این افراد را در جامعه نمی بینیم؟ آیا این افراد را در خیابان می بینید؟ آیا این افراد را در اماکن آموزشی می بینیم؟ اینها سئولاتی است که پاسخی ندارند؛ اهمیت برگزاری جشنواره هنری همام اینجا خود را نشان می دهد که تمام افراد معلولی که با محدودیت هایی برای آموزش و حضور در سطح شهر مواجهه هستند دیده شوند.

 

دبیر نخستین جشنواره ملی هنری همام  اظهار کرد: سالانه در سه دسامبر  یا 12 آذر مراسم گرامیداشت روز معلولین برگزار می شود این جشنواره قرار بود در همین زمان برگزار شود اما به دلیل مشکلاتی که در کشور پیش آمد و قطعی اینترنت این جشنواره با تاخیر برگزار می شود.

 

وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم هر دو سال یک بار جشنواره ملی هنری همام  را برگزار کنیم.

 

 

کریم پاشازاده با اشاره به اهداف برگزاری نخستین جشنواره ملی هنری همام   توضیح داد: مهمترین هدف ما هم افزایی  و مشارکت سمن ها و NGO‌ها  در این جشنواره و ایجاد  بستر رقابتی در کشور برای شناسایی هنرمندان معلول توانیاب است.

 

دبیر نخستین جشنواره ملی هنری همام اظهار کرد:  تا امروز بیش از 1 هزار و 150  هنرمند معلول توانیاب  در کشور شناسایی شده اند، 800 اثر ز این هنرمندان به مرحله داوری رسید که در  در مرحله داوری نهایی  150 اثر برای  نمایشگاه انتخاب شد.

 

وی با بیان اینکه  حبیب الله صادقی رییس کمیته داوران نخستین جشنواره ملی هنری همام است، تصریح کرد: در نخستین جشنواره ملی هنری همام 28 استان مشارکت دارن و هنرمندانی از 65 شهر ایران حضور دارند، 30 درصد مشارکت کنندگان مرد و 70 درصد زنان هستند. کوچکترین فرد حاضر در این جشنواره 12 ساله از اهواز و بزرگترین فرد 60 سال از کردستان است؛ حضور طیف های مختلف معلولیت  در سنین مختلف داوری آثار را سخت تر می کرد.

 

 

کریم پاشازاده اظهار کرد: ضرورت برگزاری نخستین جشنواره ملی هنری همام  توجه به هنرمندان توانیاب  و معرفی آنهاست و همین  نمایشگاه  با حضور 159 هنرمند معلول توانیاب فرصت و نشاطی را برای جامعه معلولان فراهم می کند.

 

دبیر نخستین جشنواره ملی هنری همام از اساتید هنرهای تجسمی و موسیقی و هنرهای نمایشی و سینما دعوت کرده کرد که از نمایشگاه آثار هنرمندان معلول توانیاب بازدید کنند و گفت: می خواهیم با رهگذر از هنر نگاهی به موضوع معلولیت داشته باشیم.

وی افزود: ایده شکل گیری جشنواره ملی هنری همام  در گالری «مهر هنر»دزاشیب شکل گرفت. این گالری یکسال پیش با هدف برپایی نمایشگاه رایگان برای هنرمندان معلول شکل گرفت و تاکنون 16 نمایشگاه انفرادی و یک نمایشگاه گروهی برگزار کرده است.

 

 

کریم پاشازاده همچنین گفت: افراد معلول توانیاب باید دیده شوند اما امیدوارم 159 هنرمند حاضر در این نمایشگاه همام گرفتار افراد سودجو نشوند.

 

 

دبیر نخستین جشنواره ملی هنری همام خاطر نشان کرد: حضور افراد هنرمند توانیاب در کنار دیگر هنرمندان نشان می دهد که ما به یک چشم به آنها نگاه می کنیم و در همه رویدادهای هنری از ظرفیت آنها استفاده بکنیم.

 

 

کریم پاشازاده با اشاره به کمبود امکانات مکان های فرهنگی و هنری برای افراد معلول گفت: ما در شهر تهران نتوانستیم مکانی پیدا کنیم که 160 اثر را اکران کنیم که دارای رمپ معلولان باشد و تنها جایی که این امکان فراهم شد، فرهنگستان هنر بود. هیچ کدام از فضاهای فرهنگی هنری ما مناسب سازی نشده است. سالن مناسب سازی نشده نداریم.

وی تاکید کرد:  ما به دنبال برندسازی جشنواره نیستیم،هدف ما توجه دادن مسئولان  به معلولان است.

 

دبیر نخستین جشنواره ملی هنری همام با بیان اینکه نخستین دوره جشنواره همام با رویکرد هنرهای تجسمی برگزار می شود، گفت: نمایشگاه از 26 آذر تا 2 دی ماه در فرهنگستان هنر برپا می شود.  همزمان با برپایی این نمایشگاه برپایی ورک شاپ های آموزشی عکاسی، ارتباطات تصویری و نقاشی برپا می شود.

 

کریم پاشازاده درباره عواید فروش آثار این نمایشگاه و قیمت گذاری آثار گفت: یکی از اهداف ما این است که با فروش آثار هنری به اقتصاد خانواده افراد دارای معلولیت کمک کرده باشیم. ما قیمت گذاری نکردیم. تمام قیمت گذاری توسط هنرمندان انجام شده است.

 

مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی هنری هُمام 2 دیماه در گالری ایوان شمس برگزار می شود.

کد خبر 868083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha