به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس، « ابراهیم جعفری تختی نژاد » در جمع خبرنگاران افزود: در بارندگی های اخیر 325سازه آبخیزداری استان شامل سازه های کوتاه سنگی ملاتی ،خشکه چین ، سازه های خاکی و هلالی های آبگیر 50 تا 70درصد آبگیری شدند.
وی عنوان کرد: بیشترین آبگیری در شهرستانهای رودان ،جاسک و سیریک بوده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان افزود: براساس آخرین مطالعات انجام شده در سطح یک میلیون و 608 هزار و 53 هکتار از اراضی استان به 2 هزار و 200 سازه آبخیزداری در این سطح نیاز است.
وی گفت: این سازه های شامل سازه های سنگی ملاتی ،خاکی ،هلالی های آبگیر باران و تورکینت و ...و است.
سازهها مهمترین روش برای احیای منابع آبی در روستاها و جمع اوری بارانهای فصلی است.
سازههای استان سالانه ظرفیت ۵۴۰ میلون متر مکعب روان اب دارد.
این سازهها چند منظوره اند هم برای آب آشامیدنی استفاده میشوند و هم برای کنترل خشکسالیها و سیلابها مفیدند.
مهار سیلابها
استان هرمزگان به علت نوع رژیم بارندگی و شرایط محیطی با اندک بارشی با معضل سیل روبرو است.
نزدیک به یک میلیون نفر از جمعیت هرمزگان در معرض سیل هستند.
به گفته علیرضا صفا ایسینی، مدیر کل مدیرت بحران استانداری هرمزگان: سالانه ۱۱ میلیارد تومان خسارت سیل در استان است که رقمی معادل ۷۰ درصد اعتبارات حوادث غیر مترقبه در هرمزگان است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: در سالجاری 508 سازه آبخیزداری در استان در دست احداث است که 143 سازه کوتاه و 365 دربند و کش بند است که ظرفیت استحصال سالیانه روان آب این سازه ها 97 میلیون مترمکعب است.
در هرمزگان ۹ ماه از سال باران مهمی رخ نمیدهد و بیشترین بارندگی در سه ماه از سال در پاییز و زمستان است.
الگوی بارش و نوع رژیم بارندگی استان با شدت بالا در مدت کوتاه، هرمزگان را در زمرهی یکی از سیلخیزترین مناطق کشور قرار داده است
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی هرمزگان افزود: بیشترین میزان تولید رواناب بیش از پنج میلیارد مترمکعب است که برای هر آبراهه یک سازه نیاز است.
جعفری تختی نژاد افزود: در حال حاضر 14 شهر و 545 آبادی استان و 58 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان در معرض خطر سیلاب قرار دارند.
نظر شما