به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، حسن بابایی، دبیر جشنواره کشوری مسجد و سلامت اجتماعی استان کردستان در جلسه وضعیت عملکرد کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی این جشنواره که در استانداری برگزار شد، گفت: یکی از عللی که باعث رشد جرائم در جوامع شده، حس رها شدگی است، یعنی شخص احساس داشتن آبرو و حیثیت نمی کند.
بابایی ادامه داد: در حالی که مسجد به انسان هویت، شخصیت و حیثیت می دهد و شخص در صورتی که اهل مسجد باشد بلافاصله از حس رها شدگی، رهائی می یابد و حتی الگوی جامعه خویش نیز می شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان اظهار داشت: مسجد از حیث احکام، آداب، مکان و حالات موجود در آن به گونه ای است که بر روح و جسم فرد اثر فوق العاده ای می گذارد و باعث آرامش روحی فرد می شود که این خود علت اساسی در پیشگیری از جرم تلقی می شود.
بابایی تصریح کرد: جشنواره ملی مسجد، پیشگیری از جرم و سلامت اجتماعی که از جشنوارههای کم نظیر در حوزه مذهبی کشور است، 20 لغایت 21 اردیبهشت سال آینده در چهار محور و هفت بخش در کردستان برگزار می شود.
وی توجه به اهمیت مسجد و نقش آن در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، توجه به دینگریزی و علل آن، ارائه راهکار برای پیوند بیشتر جوانان و نوجوانان با مسجد و خنثیسازی ناتوی فرهنگی دشمن به وسیله تبیین جایگاه مساجد را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره ذکر کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان سیاست ها و برنامه های قوه قضاییه را در اولویت کاری خود قرار داده است، گفت: این معاونت زمینه مشارکت مردم و مسئولان استان در جهت جلوگیری از وقوع جرم را با تشکیل هسته های مردمی و مدیران فراهم کرده است.
دبیر جشنواره کشوری مسجد و سلامت اجتماعی با اشاره به اینکه اکنون 250 هسته مردمی با دو هزار و 500 نفر عضو در سطح استان فعال است، گفت: هسته های تخصصی شامل هسته پزشکان، اساتید دانشگاهی، روحانیان، دانشجویان، وکلا و غیره نیز جهت جلوگیری از وقوع جرم در میان اقشار خاص تشکیل شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با اشاره به جایگاه و نقش بسیار موثر مسجد در بازدارندگی و عدم ارتکاب جرم، گفت: با توجه به بروز برخی ناهنجاری ها در سطح جامعه و بی هویتی نسل جوان، ترغیت این نسل به روی آوردن به مساجد می تواند در جلوگیری از وقوع جرم موثر باشد.
بابایی، استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های موجود در جامعه در راستای کاهش وقوع جرم را یکی از راهکارهای اساسی در جهت پیشگیری از بروز ناهنجاری های اجتماعی دانست و افزود: در جامعه پتانسیل های بسیار خوبی از جمله مساجد وجود دارند که می توانند در این راستا نقش موثری ایفا کنند.
وی گسترش آموزش های پیشگیرانه در میان لایه های مختلف مردم شامل اصناف، بازاریان و غیره، اجرای دوره های آموزشی و کارگاه های عمومی و تخصصی برای اعضای هسته ها فراخور نیاز استان از جمله حقوق شهروندی، پیشگیری از اعتیاد، جرایم سازمان یافته، جرایم سایبری، فساد و جنگ نرم را از جمله اقدامات و فعالیت های کاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان ذکر کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان افزود: شناسایی کانون های فساد و ناهنجاری ها و متعرضین به حقوق مردم از طریق اعضای هسته ها، اجرای مانورهای تذکر لسانی توسط اعضای هسته های مردمی، اجرای طرح رابطین پیشگیری از جرم در ادارات، ایجاد پایگاه های مردمی جلوگیری از وقوع جرم در محلات در پنج مسجد شهر سنندج از دیگر اقدامات است.
گفتنی است، مسئول دبیرخانه امور مساجد کردستان نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کمیته است.
پایان پیام/
نظر شما