خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف، هیات عالی داوری ستاد اقامه نماز کشور با الهام از رهنمودها و فرامین مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به سیزدهمین اجلاس سراسری نماز و در اجرای ماده ۲۰ آیین نامه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز مصوب هیات محترم وزیران، عملکرد سال ۱۳۹۷ دستگاه های اجرایی کشور در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ نورانی نماز را براساس ماموریت ها و تکالیف حاکمیتی و قانونی و برنامه های مصوب هریک از دستگاهها مورد ارزیابی قرار داده که اهم نتایج ارزیابی از ۴۰ دستگاه اجرایی و ۷۰۵۷ سازمان و واحد تابعه در سطح ملی و استانی به این شرح تقدیم می گردد.
بیانیه هیأت عالی داوری ستاد اقامه نماز کشور در خصوص عملکرد سال ۱۳۹۷ دستگاه های اجرایی
بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذِینَ إِن مَّکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاهَ وَآتَوُا الزَّکَاهَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنکَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَهُ الْأُمُورِ (حج – ۴۱)
نماز باب استعانت از خدای رحمان، میقات عاشقان، معراج مومنان و وسیله تقرب رستگاران است و اقامه و اشاعه این فریضه حیات بخش، تکلیفی الهی و آسمانی است که بر دوش همه به ویژه صاحب همتان و آنهایی که دارای مکنت هستند، نهاده شده است. بی شک تجلی آثار و برکات بی بدیل نماز ،اثر بخش ترین عامل سعادت و سلامت و زدودن غفلت ها در جامعه است.
هیات عالی داوری ستاد اقامه نماز کشور با الهام از رهنمودها و فرامین مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به سیزدهمین اجلاس سراسری نماز و در اجرای ماده ۲۰ آیین نامه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز مصوب هیات محترم وزیران، عملکرد سال ۱۳۹۷ دستگاه های اجرایی کشور در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ نورانی نماز را براساس ماموریت ها و تکالیف حاکمیتی و قانونی و برنامه های مصوب هریک از دستگاهها مورد ارزیابی قرار داده که اهم نتایج ارزیابی از ۴۰ دستگاه اجرایی و ۷۰۵۷ سازمان و واحد تابعه در سطح ملی و استانی به این شرح تقدیم می گردد.
ارزیابی هریک از دستگاه ها، ذیل ۳ راهبرد (مدیریتی- تمهیدی) (آموزشی – پژوهشی) و (فرهنگی – تبلیغی) انجام شده است.
جمع آوری گزارش ها و مستندات نماز دستگاه های اجرایی و واحد های تابعه برای نخستین بار از طریق سامانه جامع مدیریت عملکرد اقامه نماز دستگاهها (سجاده) در سطح کشور صورت گرفته،که بحمدالله توفیقات خوبی در این زمینه حاصل شده و گستره و پوشش ارزیابی ها توسعه یافته است. آمار و ارقام، رشد «۳۲۵ درصدی» را نسبت به سال ماقبل نشان می دهد.
در کلیه دستگاه های اجرایی هیأت های ارزیابی عملکرد نماز، تشکیل و نسبت به ارزیابی و امتیازدهی به عملکرد نماز دستگاه خود اقدام کرده اند که فرآیند کار و امتیاز آنان در ارزیابی نهایی دستگاه لحاظ شده است.
عملکرد بخش عمده ای از دستگاه های اجرایی مورد قبول هیأت عالی داوری قرار گرفته و در بین آن ها عملکرد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روند رو به رشد محسوسی داشته اند و انتظار می رود با برنامه ریزی های لازم و ادامه این روند ان شاء الله در سنوات آتی در زمره دستگاه های برتر قرار گیرند و نیز هشت دستگاه به دلیل عدم ارائه گزارش عملکرد یا عدم کسب امتیاز لازم در سطح قابل تذکر قرارگرفته اند که برابر ضوابط و دستورالعمل های مربوطه، اقدام مقتضی به عمل خواهد آمد.
اسامی دستگاه های برگزیده:
– از میان دستگاه های با مأموریت علمی، آموزشی و پژوهشی: وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ؛
– از میان دستگاه های با مأموریت مدیریتی، قضایی: وزارت کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی؛
– از میان دستگاه های با مأموریت فنی، عمرانی، تولیدی و صنعتی: وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهر سازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت نیرو؛
– از میان دستگاه های با مأموریت اجتماعی، خدماتی و رفاهی: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سازمان بهزیستی و بنیاد شهید انقلاب اسلامی، «شایسته تقدیر» و کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) «شایسته تقدیر ویژه» شناخته شدند.
در پایان ضمن تشکر و قدردانی از همه دستگاه های اجرایی و کارگزاران فریضه نماز که با پشتیبانی و حمایت های مادی و معنوی و فراهم نمودن تسهیلات و برنامه ریزی و نظارت لازم نسبت به توسعه وترویج فرهنگ اقامه نماز اهتمام شایسته ای به عمل آورده اند؛ چند نکته را نیز با توجه به جمع بندی های انجام شده به عنوان انتظارات و خواسته ها مطرح می نماید:
انتظار می رود مدیران سطوح عالی دستگاه های اجرایی با اولویت قرار دادن نماز از برنامه های این فریضه الهی و عوامل اجرایی آن حمایت و یژه ای را به عمل آورند و نسبت به تأمین امکانات و تسهیلات لازم از جمله بودجه و اعتبارات و تخصیص به موقع آن و مرتفع ساختن عوامل و موانعی که تسهیل و فراگیری امر نماز در دستگاه را موجب می شود اقدامات مقتضی و مؤثر مبذول دارند. آسیب ها و عوامل تضییع کننده برنامه های اقامه نماز دستگاه را با روش های علمی شناسایی و نسبت به پیشگیری و یا رفع آن اقدام نمایند. بدیهی است تأکید ویژه بر اجرای بخشنامه عدم تداخل زمان جلسات نشست ها همایش ها و غیره با وقت نماز و حضور مستمر در صفوف نماز جماعت ، علاوه بر اجر و برکات معنوی، تعلق سازمانی و سرمایه اجتماعی دستگاه را افزایش داده و نقش الگویی مدیران را در توسعه و ترویج اقامه نماز جماعت بیش از پیش، متبلور ساخته و تحکیم می بخشد.
نظر شما