به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس، سواحل زیبای شهرستان سیریک از مهمترین جاذبه گردشگری در استان هرمزگان به شمار می رود و به عنوان دروازه ورودی به سواحل مکران شناخته می شود.
سیریک در جنوب شرقی استان هرمزگان قرار دارد و تالاب بین المللی آذینی با داشتن جنگل های منحصر بفرد حرا و چندل و سواحل ماسه ای بکر و طبیعت دل نشین و بهاری از اهمیت فراوانی برخوردار است.
از نظر جلوه های زیبای دل نشین دریایی از طلوع خورشید بر بلندی رشته کوههای زاگرس و غروب خورشید بر پهنای دریای آبی در کنار سواحل دریای عمان منظره دیدنی خلق کرده که تلفیق بیابان و دریا و طبیعت درختان بومی و محلی چشم اندازی زیبا را برای گردشگران پدید آورده است.
آقای حسینی که از شهر یزد به استان هرمزگان سفر کرده لند، می گوید: سواحل بکر و ماسه ای با پرندگان مهاجر ،آب و هوای بهاری در زمستان از جذابیت های شهرستان سیریک است.
در طرح توسعه گردشگری استان هرمزگان قرار است شهرستان سیریک به عنوان قطب ویژه گردشگری معرفی شود.
این شهرستان زیبا در چهار فصل دارای هوای بهاری است و نه تنها در بهار و تابستان چشم نواز و دل انگیز است بلکه در فصل زمستان نیز دارای آب و هوای بهاری است و زیبایی منحصر به فرد خود را دارد.
شهرستان سیریک مکان های تاریخی و جاذبه های طبیعی بی شماری نیز دارد که هر گردشگری را که به این خطه سفر می کند به سمت خود می کشاند.
معبد عاشقان، سواحل شنی و گلی و قلعه شاداب از دیگر جاذبه های تاریخی و طبیعی این شهرستان بکر و بی نظیر است.
فرماندار شهرستان سیریک می گوید: سواحل بکر و ماسه ای شهر بندر کوهستک، روستاهای کرپان، گهردو، زیارت، کناردان، بنداران، طاهرویی، شهر بندر گروگ و بندر سیریک، قدمگاه شاه محمد و درختان کهنسال لور پالور ، معبد عاشقان، قلعه شاداب و مجتمع تفریحی سد روستای کنارجو، مجتمع تفریحی توریستی سد روستای سرارو، دهکده گرشگری شهر بندرسیریک و بازارچه میشی از مهمترین جاذبه های گردشگری شهرستان سیریک است.
تالاب بین المللی آذینی یکی از بکر ترین تالاب های ایران
خور آذینی یا همان تالاب بین المللی آذینی سیریک، منطقه مهم و منحصر به فرد برای گردشگران است.
خور آذینی یکی از تالاب های بین المللی در شرق استان هرمزگان است که در ۳۵ کیلومتری مرکز شهر سیریک واقع شده و جزو شگفت انگیزترین تالاب های گرمسیری کشور محسوب می شود، جنگل های حرا و چندل با وسعتی بیش از ۵۰۰ هکتار و پهنایی به طول ۴۰ کیلومتر زیستگاه انواع پرندگان بومی و مهاجر است.
رویشگاه جنگلی به لحاظ تنوع اکولوژی و موقعیت جغرافیای خاص و وجود جنگل های حرا چشم هر بازدید کننده ای را می نوازد.
جنگل حرا هنگام بالا آمدن آب دریا به حالت شناور بر روی آب می مانند و با فروکش کردن آب دریا به مدت ۷ الی ۸ ساعت جنگل ها نمایان می شوند.
خانم محمدی یکی از گردشگرانی که از استان کرمان به سیریک سفر کرده است می گوید: خور آذینی یک زیستگاه طبیعی، طبیعت بکر و بسیار زیبا و جنگل های بسیار خاص و ساحل بسیار بکر دارد.
این گردشگر ایرانی می گوید: فضای جالب و سحر انگیزی را در خور آذینی سیریک می توان تجربه کرد.
فرماندار سیریک نیز می گوید: این شهرستان با دارا بودن این خور آذینی منحصر به فرد به بهشت گردشگران در هرمزگان تبدیل شده است.
جمالدینی افزود: شهرستان سیریک آماده استقبال سرمایه گذاران بخش خصوصی برای توسعه گردشگری در این شهرستان است.
وی پیش بینی کرد که تا پایان امسال بیش از 150 هزار گردشگر از جاذبه های گردشگری سیریک بازدید کنند.
این تالاب یک پهنه ی ماندابی گلی و ماسه ای و بین جزر و مدی با خورهای بزرگ و کوچک و جزایر متفرقه است.
تالاب آذینی توسط جنگل های حرا و چندل در حد فاصله ی دو رودخانه گز و هیوه پوشیده شده است.
جنگل های مانگرو با دو گونه ی برتر حرا و چندل از منحصر به فرد ترین جنگل هایی هستند که رویشگاهش در دریا است.
تالاب بین المللی آذینی به دلیل قرارگیری در موقعیت خاص جغرافیایی، زیستگاهی بسیار ارزشمند برای نگهداری و حفاظت آبزیانی مانند میگو، انواع ماهیان صنعتی و تجاری به شمار می رود.
به طوری که این تالاب شرایط مناسب اکولوژیکی را برای تخم ریزی این آبزیان ایجاد و مکان امنی را برای ادامه زندگی آن ها فراهم نموده است.
به علت جزر و مدی بودن تالاب، بسیاری از ماهیان دریای عمان نیز وارد این تالاب می شوند.
همچنین این تالاب، پناهگاهی امن برای انواع پرندگان مناطق گرمسیری و مهاجر است.
به طوری که بسیاری از پرندگان مانند پلیکان پا خاکستری، حواصیل خاکستری، انواع اگرت ها، انواع گیلانشاه ها این تالاب را جهت زمستان گذرانی خود برمی گزینند.
علاوه بر این پرندگان خشک زی چون تیهو، دلیجه، بلبل خرما و لیکو در حاشیه ی تالاب دیده می شوند.
از طرفی به علت انباشته شدن رسوبات حاصل از تخریب درختان حرا و استفاده ی مؤثر آبزیان از این ذرات، این تالاب به زیستگاه دائمی خرچنگ، ماهی گِل خورگ تبدیل شده است.
شش تالاب استان هرمزگان در فهرست جهانی کنوانسیون رامسر ثبت شده و تحت حفاظت محیط زیست قرار دارند که یکی از این تالاب ها، تالاب خور آذینی است که به عنوان دلتای رود گز و حرا در فهرست جهانی قرار گرفته است
گفتنی است؛ تالاب آذینی به طول ۴۰ کیلومتر و ۱۵ هزار هکتار وسعت، در جنوب دهستان بیابان از توابع شهرستان میناب و تقریباً در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهر و بندر سیرک قرار دارد.
نظر شما