به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، نشست ستاد اقتصاد مقاومتی گیلان با سه دستور کار پیگیری پروژههای اقتصاد مقاومتی، ارائه گزارش پروژههای مدیریت پسماند استان و واگذاری اراضی ملی به پروژههای گردشگری به ریاست ارسلان زارع استاندار در سالن اجتماعات استانداری تشکیل شد.
۱۹ پروژه و ۵۳ زیر پروژه در حوزه اقتصاد مقاومتی استان تعریف شده است که اجرای این پروژهها با توجه به توسعه سبز-آبی گیلان بر پایه کشاورزی، گردشگری و صنایع پاک میتواند در توسعه روزافزون استان بسیار تاثیرگذار باشد.
در این جلسه فرهاد دلقپوش رییس سازمان صمت گیلان به بیان مشکلات و موانع ۱۶ شرکت صنعتی ذیل پروژههای اقتصاد مقاومتی پرداخت که با دستور استاندار جهت رفع موانع به بانکهای عامل و یا دستگاههای اجرایی مربوطه ارجاع داده شد ضمن اینکه یک پروژه به دلایل حقوقی و زمانبر بودن از پروژههای اقتصاد مقاومتی حذف و قرار بر جایگزینی پروژه دیگری شد.
کمبود نقدینگی و عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات به پروژههای اقتصاد مقاومتی از عمده مشکلات مطرح شده در این جلسه بود که با اعتراض برخی مدیران عامل بانکها مواجه شد.
استاندار گیلان که پسماند را از تهدیدهای مهم استانهای شمالی به ویژه گیلان میداند از روند کند اجرای این پروژهها گلایه کرد و خواستار پیگیری مستمر و روزانه این پروژهها در شهرستانها توسط فرمانداران شد و این پیگیری را نافی وظایف ذاتی شهرداری در این خصوص ندانست.
وی از شهردار رشت خواست تا بهجای خوشبینانه صحبت کردن در مورد حل مشکل پسماند، به جد وارد کار شود زیرا این وعدهها دردی از مردم سراوان که با کرامت و صبوری منتظر تحقق وعده مسئولان در چندماه آینده هستند، دوا نمیکند و عدم افتتاح پروژه منجر به سلب اعتماد مردم از مسئولان خواهد شد.
علی اوسط اکبری مقدم نیز در این جلسه خبر از پرداخت مشروط اعتبارات پسماند داد تا پرداخت اعتبارات و پیشرفت کار توامان باشد و اعتبارات در جای خود هزینه شود ضمن اینکه شهرستانی که مطابق با برنامه زمانبندی شده عمل نکند از اولویت خارج میشود.
وی معتقد است مشکل عمده پروژههای پسماند در نوع قراردادهای منعقد شده است که با پیگیری دفتر فنی استانداری در حال ساماندهی است.
بررسی پیشرفت فیزیکی پروژههای پسماند استان بهویژه در شهرهای رشت، لنگرود، رودسر و تالش و ارائه گزارش پویا شهشهانی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان بخش دیگر این جلسه بود که به هزینهکرد اعتبارات این پروژهها نیز پرداخت.
وی در این جلسه با انتقاد از روند کند تصفیهخانه سراوان رشت خبر از وعده شهردار رشت در افتتاح تصفیه خانه در دی ماه را داد.
شهشهانی که از پیشرفت کند پروژههای جدید مرتبط با پسماند گلایه داشت در خصوص نیروگاه زبالهسوز ۶۰۰ تنی رشت گفت: این پروژه با هزینه ۴۰ میلیارد ریالی گام به گام در حال اجراست و پیشبینی میشود برای استقرار تجهیزات آن ۳۰ میلیارد تومان و برای ابنیه فنی آن نیز ۱۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شود.
سیف الله مسرور مدیرکل سازمان بازرسی استان نیز در این جلسه انتقاداتی نسبت به شهرداری رشت و هزینه اعتبارات تخصیص شده داشت و خواستار ندادن وعده بدون در نظر گرفتن مشکلات موجود در پروژه به مردم شد.
نظر شما