به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین «سید حسین آقامیری» در دانشگاه امام صادق(ع) به سخنرانی پرداخت و گفت: امیرمومنان امام علی(ع) میفرمایند: به گونهای تاریخ را یافتم که گویی با گذشتگان خود زندگی کردهام زیرا که تاریخ برای ما تکرار شدنی است.
این استاد حوزه علمیه افزود: برای طراحی آینده باید به گذشته نگاه کرد. جامعهای که مبانی نداشته باشد به راحتی میتوان تاریخ و مقاصد آن را تحریف کرد چراکه این جامعه فقط ظواهر را میبیند و به این دلیل حرفهای غلط را درست تصور میکند، ولی اگر مبنا را بداند هر حرفی را با آن مبنا ارزیابی کرده و صحیح و غلط بودن آن را تشخیص میدهد.
حجتالاسلام آقامیری ادامه داد: با صرف بیان تاریخی نمیتوان شمر و هارون زمانه را برای جامعه معرفی کرد و این گونه میشود که برخی هنوز در شمر و یزید آن زمان متوقف ماندهاند و این به دلیل نداشتن مبنا است. در واقع داشتن مبنا چگونگی استفاده از تاریخ را آموزش میدهد.
این استاد حوزه علمیه با استناد به فرمایش دیگری از امیرمومنان امام علی(ع) تاکید کرد: انسان عاقل کسی است که برای آینده خود از گذشتهاش عبرت بگیرد.
وی افزود: طبیعت بشر در دوران غیبت با ظهور یکسان است اما مسیر آن متفاوت است؛ به تعبیر رهبر معظم انقلاب مسیر دوران غیبت بسیار پرپیچ و خم و طاقت فرسا است و این مسیر در دوران ظهور مسیر همواری میشود.
حجتالاسلام آقا میری در ادامه بیان کرد: ائمه معصومین(ع) با علم به سختی مسیر برای هزاران سال بعد برنامهریزی میکردند و فرزندانشان را به مناطقی از ایران قدیم با گستره فراوان میفرستادند که آن مناطق در شهرهای کنونی نیز است و هر کدام در گوشهای وظیفه تربیت انسانها را بر عهده گرفتند و در این مسیر به شهادت رسیدند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان باید با اختیاری که خداوند به او داده به امام زمان خود ایمان بیاورد، ابراز کرد: اینگونه نیست که امام زمان(عج) با تصرف در وجود انسانها، آنها را کامل کند که در این صورت دیگر اختیار انسان بیمعنا و فاقد ارزش خواهد بود.
وی ادامه داد: از شیوه حضرت معصومه(س) و امامزادهها درمییابیم که باید به گونهای زندگی کرد که دشمن از وجود ما احساس خطر کند و سعی در به شهادت رساندن ما داشته باشد، این بدان معنی است که آنها سعی در رفع موانع داشتند؛ اگر غیر این بود مامون آنها را به شهادت نمیرساند.
حجتالاسلام آقامیری در ادامه بیان کرد: سختی در این مسیر نباید منجر به ناامیدی شود و ناامید شدن در جریان توحیدی جایی ندارد، ناامید نشدن نکته کلیدی سیره امامزادهها از جمله حضرت معصومه(س) است و باید توجه داشته باشیم نتیجه این مسیر ظهور است.
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: برای ناامید نشدن در این مسیر باید عقبه توسل و اتصال قوی وجود داشته باشد و در صورتی که نباشد انسان دچار ترس و سستی میشود. کسانی که در مسیر توحیدی آگاهانه حرکت میکنند متوجه میشوند حتی یک نماز شب را نباید از دست داد.
نظر شما