«در جست‌وجوی آن دگر...»؛ آموزش مهارت برقراری روابط بین فردی

یک روانشناس از برگزاری دوره مهارت‌آموزی برقراری روابط بین فردی با نام «در جست‌وجوی آن دگر...» خبر داد و از این مهارت به عنوان یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی یاد کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، کارگاه آموزشی مهارت برقراری روابط بین فردی با عنوان «در جست‌وجوی آن دگر...» در روز پنج‌شنبه ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۸ با مربی‌گری و تدریس «علیرضا محمدی» در باشگاه اندیشه برگزار می‌شود. برپایی این دورهٔ آموزشی بهانه‌ای شد تا با این روانشناس و مدرس مهارت‌های زندگی دربارهٔ کارگاه یاد شده و مباحث آموزشی آن به گفت‌وگو بنشینیم که حاصل آن در ادامه می‌آید:

 

مهارت برقراری روابط بین فردی به چه معناست؟

مهارت برقراری روابط بین فردی، توانایی ایجاد رابطهٔ سازگارانه، مثبت و مؤثر هر فرد انسانی با انسان‌های دیگر است. اگر چه رابطه اقسام مختلف دارد، ولی شاید روابط خانوادگی و دوستانه، نقش‌های پر رنگ‌تری در سلامت روانی و اجتماعی افراد داشته باشند. با به کار بستن این مهارت، فرد علاوه بر تحقق نیازهای خود، میزان اعتماد، مشارکت، همکاری با دیگران و استمرار یا خاتمهٔ روابط خود را نیز مدیریت می‌کند؛ به گونه‌ای که بتواند در کنار تقویت روابط سالم، روابط ناسالم خود را خاتمه دهد.

 

آموزش مهارت برقراری روابط بین فردی چه ضرورتی دارد؟

این مهارت از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای زیست انسانی است؛ اما شاید بیشتر ما این مقوله را به عنوان مهارتی که باید بیاموزیم، نمی‌بینیم. دلیل آن، ساده و بدیهی انگاشتن این امر است؛ زیرا به محض تولد، تنها راه برآورده شدن نیازهایمان، در شکل‌گیری رابطه با مادر بوده است و تجربهٔ نوع رابطهٔ ما با اوست که در آینده و به طور ناخودآگاه، روابط دیگر ما را شکل می‌دهد و هدایت می‌کند. آموزش این مهارت، به ما کمک می‌کند تا در ایجاد، حفظ، استمرار و حتی خاتمه دادن روابط خود، آگاهانه‌تر، سازگارانه‌تر و مثبت‌تر از پیش رفتار کنیم.

مهارت برقراری روابط بین فردی چه جایگاهی در بین مهارت‌های زندگی دارد؟

ارتقاء کیفیت زندگی و بهداشت روانی، افزایش میزان رفتارهای مثبت و سازگارانه در اجتماع و در یک کلام، نیک‌زیستی انسان‌ها، اصلی‌ترین هدف آموزش و یادگیری تمام مهارت‌های زندگی است؛ اما انسان از همان لحظهٔ تولد، برای آن که بتواند نیازهای خود را برآورد، ضرورت و لزوم برقراری رابطه را به شدت احساس می‌کند. بر این اساس می‌توان گفت ایجاد روابط بین فردی، از مهم‌ترین نیازهای انسان به عنوان موجودی اجتماعی است؛ تا جایی که یکی از شدیدترین مجازات‌ها برای او، قطع کردن امکان برقراری آن است.

 

در کارگاه آموزشی «در جست‌وجوی آن دگر...» چه سرفصل‌هایی را آموزش خواهید داد؟

این دورهٔ آموزشی به همت باشگاه اندیشه برگزار خواهد شد و در آن قرار است بر اساس سرفصل‌های سازمان جهانی بهداشت (WHO) و با انجام فعالیت‌های گروهی، دربارهٔ اهمیت روابط بین فردی، برقراری اعتماد در رابطه، ارتباط عاری از ابهام، پذیرش و حمایت از یکدیگر و نیز، حل تعارض و اختلاف به شیوهٔ سازنده، در کنار شرکت‌کنندگان ارجمند حاضر در کارگاه، از هم و با هم بیاموزیم.

 

مخاطبان این کارگاه بیشتر از کدام گروه سنی خواهند بود و آیا برای قشر یا اقشاری خاص، تخفیفی هم در پرداخت هزینهٔ کارگاه در نظر گرفته شده است؟

این کارگاه برای گروه سنی جوان به بالا طراحی شده است و گروه هدف اصلی این دوره، دانشجویان گرانقدر هستند. اگر چه در تعیین هزینهٔ برگزاری این کارگاه و کارگاه‌های مهارت‌آموزی دیگر، توان پرداخت مخاطبان لحاظ شده؛ اما برای دانشجویان، دانش‌آموزان و معلمان گرانقدر، تخفیف ویژه‌ای هم در نظر گرفته شده است که این عزیزان می‌توانند با بهره‌مندی از آن، در ارتقاء آگاهی و کیفیت زندگی همگانی سهیم شوند.

 

 

کارگاه آموزشی «در جست‌وجوی آن دگر...» از ساعت ۹:٣٠ تا ١٣ روز پنج‌شنبه ۲۸ آذر در باشگاه اندیشه واقع در خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳ برگزار می‌شود و علاقه‌مندان به شرکت در این کارگاه، می‌توانند برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر، از طریق تلگرام با شماره ٠٩٣٣٠٩۶٨٩٠٧ ارتباط حاصل کنند.

کد خبر 867436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha