۵ تغییر معاملات گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن/اعتبار رمز دوم پویا حداکثر ۱۲۰ ثانیه

بازدهی امسال شاخص بورس به ۹۰ درصد رسید، ۵ تغییر معاملات گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن، اعتبار رمز دوم پویا حداکثر ۱۲۰ ثانیه، رشد ۱۰.۵ درصدی بودجه بانک‌ها برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ۲۲ آذر به شرح زیر است:

بازدهی امسال شاخص بورس به ۹۰ درصد رسید

از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۱۷۲روز معاملاتی تعداد ۷۰۱میلیارد و ۹۷۸میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۲۵۴۰هزار و ۴۹۳میلیارد ریال در ۶۳میلیون و ۸۷۹هزار و ۳۶۶دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.

همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت ۴۷۳میلیارد و ۵۰۹میلیون سهم به ارزش ۱۲۷۹هزار و ۲۱میلیارد ریال در ۳۰میلیون و ۱۶۴ هزار و ۴۱۰نوبت در بازار اول؛ ۲۱۲میلیارد و ۶۲۹میلیون سهم به ارزش ۱۰۳۳هزار و ۱۵۵میلیارد ریال در ۳۳میلیون و ۸۷هزار و ۸۰۹نوبت در بازار دوم؛ ۶۵میلیون و ۵۰۰هزار برگه به ارزش ۶۳هزار و ۲۴۸میلیارد ریال در ۲۰هزار و ۲۷نوبت در بازار بدهی، ۲۱۵میلیون و ۵۰۰هزار قرارداد به ارزش ۱۵۹۷میلیارد ریال در ۸۷هزار و ۷۸۱نوبت در بازار مشتقه و ۱۵میلیارد و ۵۵۹میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۱۶۳هزار و ۴۷۲میلیارد ریال در ۵۱۹هزار و ۳۳۹نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع ۱۷۸هزار و ۶۵۹ واحد آغاز کرده است، تاکنون ۱۶۰هزار و ۷۲۸واحد رشد، ‌معادل ۸۹.۹۶ درصد افزایش را به ثبت رسانده و به ارتفاع ۳۳۹هزار و ۳۸۷واحد رسیده است.

 

۵ تغییر معاملات گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن

ناظر بازار فرابورس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته «چهارشنبه ۲۰ آذر ماه ۹۸» با صدور یک اطلاعیه رسمی اعلام کرد: با توجه به مصوبه ۲۸ مهر ماه ۹۴ شورای پول و اعتبار، موارد ذیل در خصوص اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن بانک مسکن اعمال می‌شود.

بر اساس این گزارش، محدودیت زمانی عدم فروش توسط خریداران در تمامی نمادهای معاملاتی اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن به مدت ۴ ماه است و محدودیت عدم فروش توسط خریداران اوراق برای نمادهای اوراق گواهی که فقط چهار ماه تا پایان معاملات آن در بازار فرابورس باقی مانده، اعمال نمی‌شود. به همین دلیل در این مقطع زمانی، نمادهای معاملاتی «تسه ۹۶۰۹، تسه ۹۶۱۰ و تسه ۹۶۱۱، تسه ۹۶۱۲ و تسه ۹۷۰۱» مشمول محدودیت مذکور نیست.

همچنین در خصوص اوراق گواهی صادره بانک مسکن محدودیت ورود سفارش خرید و انجام معامله به میزان حداکثر ۱۶۰ ورقه برای هر کد معاملاتی در هر جلسه معاملاتی است و متقاضیان خرید باید محدودیت های مذکور را در خصوص ورود سفارشات خرید و معاملات انجام شده رعایت کنند و تخطی از پیام ناظر بازار و ورود سفارش یا خرید بیش از سقف مجاز می‌تواند منجر به ابطال تمامی معاملات و حذف سفارش‌های ثبت شده و ارجاع موضوع به مرجع رسیدگی به تخلفات شود.

افزون بر این، اعتبار تمامی اوراق گواهی صادره جهت اخذ تسهیلات تا یک ماه پس از توقف نماد معاملاتی آن در بازار فرابورس است. متقاضیان برای اطلاع از سایر جزئیات می‌توانند به اطلاعیه‌های این شرکت مندرج در سایت رسمی فرابورس به نشانی www.ifb.ir مراجعه کنند.

 

اعتبار رمز دوم پویا حداکثر ۱۲۰ ثانیه/عدم تغییر الزامات بانک مرکزی

علیرضا اطهری فرد در خصوص انتشار اخباری مبنی بر تغییر در الزامات بانک مرکزی در حوزه رمز دوم پویا از جمله طول عمر این رمزها گفت: طرح رمز دوم پویا هیچگونه تغییری نداشته و بر اساس الزامات اعلام شده از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی، طول عمر رمزهای دوم پویا (رمز یکبار مصرف) حداکثر می تواند ۱۲۰ ثانیه باشد؛ در حقیقت، بانک‌ها مجازند تا بر اساس اقتضائات کسب و کاری و با رویکردی مخاطره محور، طول عمر رمزهای دوم پویا را کمتر از ۱۲۰ ثانیه تعیین کنند. در همین راستا نیز برخی از بانک‌ها در نرم افزارهای رمزساز خود اعتبار رمز دوم پویا را ۶۰ ثانیه تعیین و پیاده سازی کرده‌اند که مدت زمان مطلوبی است.

مدیر طرح و برنامه شرکت کاشف افزود: در نسخه اول سند الزامات رمزهای  پویا در تراکنش های مبتنی بر کارت که از سوی بانک مرکزی منتشر شد، حداکثر زمان رمز دوم پویا ۶۰ ثانیه در نظرگرفته شده بود که با توجه به بررسی بازخوردهای دریافت شده و شرایط موجود در آغاز مسیر پویاسازی این رمزها، بانک مرکزی در نسخه دوم این سند، زمان اعتبار رمز دوم پویا را به حداکثر ۱۲۰ ثانیه افزایش داد.

 

رشد ۱۰.۵ درصدی بودجه بانک‌ها / بانک‌ها امسال باید ۱۳ درصد بیشتر مالیات بپردازند

در لایحه بودجه سال ۹۹ جمع درآمد هشت بانک دولتی و بانک مرکزی بیش از ۱۱۶ هزار و ۴۹۹ میلیارد تومان است در حالی که این رقم در سال ۹۸ برابر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بوده و حاکی از رشد ۱۰.۵ درصدی است.

در این مبلغ بانک ملی ایران با بیش از ۴۳ هزار و ۹۰۶ میلیارد تومان بیشترین منابع درآمدی را به خود اختصاص داده است همچنین بانک سپه با ۲۰ هزار و ۵۶۷ میلیارد تومان، بانک کشاورزی ۱۸ هزار و ۲۸۱ هزار میلیارد تومان، بانک مسکن ۱۴ هزار و ۹۹۶ میلیارد تومان، بانک صنعت و معدن ۳ هزار و ۱۳ میلیارد تومان، بانک توسعه تعاون ۲ هزار و ۵۴۷ میلیارد تومان، پست بانک ۱۸۷۳ میلیارد تومان، و بانک توسعه صادرات ۱۹۹۷ میلیارد تومان در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند.

رشد ۱۰.۵ درصدی بودجه بانک‌ها/ درآمد و هزینه بانک‌ها باهم برابر می‌شود

بر اساس پیش‌بینی دولت بانک‌ها در سال آینده باید بیش از ۸۴۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کنند که این رقم نیز نسبت به بودجه امسال رشد حدود ۱۳ درصدی داشته است همچنین سود ویژه ۵۰ درصد بانک‌ها نیز برای سال آینده ۱۶۸۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که این بند نیز از رشد حدود ۱۳ درصدی نسبت به امسال حکایت دارد.

رشد ۱۰.۵ درصدی بودجه بانک‌ها/ درآمد و هزینه بانک‌ها باهم برابر می‌شود

بر اساس لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ هزینه‌های سرمایه‌ای بانک‌ها در سال آینده بیش از ۴۳۱۳ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است؛ هزینه بانک‌ها مربوط به افزایش دارایی‌های جاری آن‌ها نیز ۲۴۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

 

هزینه‌های نااطمینانی در بازار سهام

بازار سهام پس از هشت ماه رشد متوالی مثبت، در آبان‌ماه رشد منفی را ثبت کرده و ارزش بورس تهران در آبان‌ماه معادل ۱.۱ درصد کاهش یافته است. معاملات نیز در آبان‌ماه افت محسوسی داشته به شکلی که ارزش معاملات نسبت به ماه قبل ۴۵ درصد و نسبت به میانگین هفت‌ماهه ابتدای سال ۱۸ درصد کاهش یافته است. با وجود این تعدیلات منفی قابل ملاحظه در آبان‌ماه، بازار سهام طی آذرماه مجددا روند صعودی خود را آغاز کرده و تا بیستم آذرماه رکورد جدیدی برای شاخص کل در محدوده ۳۴۰ هزار واحد ثبت شده است.

ارزش معاملات نیز در آذرماه رشد چشمگیری داشته و می‌توان انتظار داشت در پایان آذرماه، رقم معاملات ماهانه رکورد جدیدی را ثبت کند. در مورد دلایل افت بازار در آبان و رشد آن در آذر، با توجه به آنکه شرایط خارجی موثر بر بازار سرمایه (نظیر قیمت جهانی کالاهای پایه) و شرایط داخلی اثرگذار بر آن (نظیر قیمت نهاده‌ها یا محصولات بنگاه‌ها و صنایع مختلف) طی ماه‌های اخیر تغییر چندانی نداشته به نظر می‌رسد که مسائلی خارج از این حیطه بر عملکرد بازار اثر گذاشته است.

 

شیوه مصرف انرژی در کشور نوعی بیماری مزمن محسوب می‌شود

«رضا اردکانیان» در دومین روز سیزدهمین همایش سراسری مدیران و مسئولین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) با اشاره به اینکه روش‌های استفاده ما از منابع طبیعی بر نوعی بد مصرفی منطبق شده است، گفت: طرح‌های مختلفی برای تامین آب در اقصی نقاط کشور اجرا می‌شود و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء نقش مهمی در این زمینه برعهده دارد.

وزیر نیرو با بیان اینکه دشمنان برای ضربه زدن به ایران به ویژه در سال‌های خشک، اقدامات روانی بسیاری را دنبال می‌کنند، گفت: در خشک‌ترین سال آبی ۵۰ سال اخیر به سر می‌بریم و ۳۴۰ شهر کشور با مشکل کم‌آبی مواجه بودند که با همراهی مردم و تلاش قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص)، توانستیم از این مشکل عبور کنیم و دشمنان هم به اهداف خود دست نیافتند.

وی با اشاره به طرح استحصال و انتقال آب شرب برای ۱۷ استان از آب دریا و تصویب این پروژه گفت: بر این اساس سالانه ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب این مناطق تامین خواهد شد با اینکه تنها سه استان کشور ۱۱ میلیارد مترمکعب آب برای کشاورزی لازم دارند.

اردکانیان تصریح کرد: اگر بتوانیم ۱۰ درصد بهره‌وری در حوزه شرب و کشاورزی را ارتقا دهیم، می‌توانیم میزان زیادی از منابع آبی را حفظ کنیم و چنانچه این اقدام صورت نگیرد، با وجود همه طرح‌های تامین آب، تاب‌آوری کشور در این خصوص بسیار ضعیف خواهد بود.

 

تمهیدات توانیر برای تامین برق ماینینگ

هیات وزیران در جلسهٔ ۶ مرداد ۱۳۹۸ آیین‌نامهٔ استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری‌شده در کشور را تصویب کرد. مطابق این آیین‌نامه، تأمین برق متقاضیان استخراج رمزارزها صرفاً با دریافت انشعاب برق از شبکهٔ سراسری یا احداث نیروگاه جدید خارج از شبکهٔ سراسری صورت می‌گیرد. تعرفهٔ برق متقاضیان استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری‌شدهٔ رمزارزها (ماینینگ) نیز با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانهٔ نیما، که وزارت نیرو تعیین و اعلام می‌کند، محاسبه و اعمال خواهد شد.

همچنین، تعرفهٔ سوخت گاز موردنیاز متقاضیان استفاده‌کننده از برق تولیدی خارج از شبکهٔ وزارت نیرو با قیمت ۷۰ درصد متوسط ریالی گاز صادراتی با نرخ تسعیر سامانهٔ نیما محاسبه می‌شود و تعرفهٔ سوخت مایع نیز با قیمت متوسط ریالی سوخت مایع صادراتی با نرخ تسعیر سامانهٔ نیما، که توسط وزارت نفت تعیین و اعلام می‌گردد، محاسبه و اعمال خواهد شد. گفتنی است بر اساس این آیین‌نامه، مصرف برق و گاز برای استخراج رمزارزها (ماینینگ) در ساعات و زمان اوج مصرف ممنوع است.

برای بررسی بیشتر اقدامات شرکت توانیر برای تأمین برق ماینینگ در کشور و همچنین شرایط دریافت برق به‌منظور استخراج رمزارز، با دکتر مصطفی رجبی مشهدی ‐ عضو هیئت‌مدیره و معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر و سخنگوی صنعت برق کشور ‐ به گفت‌وگو نشستیم که از نظرتان می‌گذرد.

میزان برق مصرفی ماینینگ در کشور چقدر است و چرا در چندین سال اخیر باوجود فعالیت ماینرها، این موضوع پررنگ نشده بود، اما در تابستان امسال مسئلهٔ استخراج رمزارز و برق مصرفی ناشی از آن به دغدغهٔ دولت تبدیل شد؟/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 867209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha