به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، امامجمعه شهر چوار ظهر امروز (22 آذر) در خطبههای نماز جمعه در مسجد جامع این شهر با اشاره به خطبه سی و هفتم کتاب شریف نهجالبلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی (ع) در این خطبه میفرماید آیا گمان میکنید که من بر رسول خدا (ص) دروغ میبندم! به خدا سوگند نخستین کسی هستم که او را تصدیق کردم، بنابراین نخستین کسی که نخواهم بود که او را تکذیب میکند، من در کار خود اندیشه کردم، دیدم لزوم اطاعت فرمان پیامبر (ص) بر من بر بیعتم با خلفا پیشی گرفته است و در این حال برای حفظ موجودیت اسلام پیمان بیعت دیگران بر گردن من است.
حجتالاسلام «شهابالدین میهنپرست» افزود: در این خطبه، امام علی (ع) به پیمانی اشاره میکند که میان او و پیامبر اکرم (ص) بوده است و از تعبیرات خطبه چنین برمیآید که از آن حضرت پیمانی مبنی بر مدارا با حاکمان وقت بعد از خودش گرفته است حکومت آنها برخلاف موازین بود.
وی تصریح کرد: در بعضی از منابع حدیثی، روایتی از آن حضرت نقلشده است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: ای فرزند ابوطالب! تو سرپرست امت من هستی و سوی خدا تعیینشدهای، اگر مردم ولایت تو را بهطور مسالمتآمیز پذیرفتند و همگی به آن رضایت دادند، بر امور آنان قیام کن، ولی اگر درباره تو اختلاف کردند، آنها را به حال خود واگذار که خداوند راه چاره و نجات برای تو قرار خواهد داد.
امامجمعه شهر چوار بیان کرد: حقیقت این است که گاه انسان بر سر دوراهی قرار میگیرد که هر دو ناخوشایند است، ولی یکی از دیگری ناخوشایندتر است در چنین مواردی عقل حکم میکند که برای پرهیز از امر ناخوشایندتر، انسان به استقبال امری که ناخوشایند است، برود و این همان چیزی است که بهعنوان قاعده (اهم و مهم) معروف است و گاه از آن به «دفع افسد به فاسد» تعبیر میشود، برنامه امیرالمؤمنین (ع) بعد از پیامبر (ص) مصداق همین معنا بود.
حجتالاسلام میهنپرست یادآور شد: امام علی (ع) بر سر دوراهی قرارگرفته بود، یا حکومت را که حق مسلم او بود و برای تداوم اسلام و مصالح مسلمانان بسیار کارساز است را رها سازد و یا اصل اسلام به خطر بیفتد، چراکه احزاب جاهلیت که در عصر ظهور اسلام گرفتار شکست شده بودند در کمین نشسته و منتظر فرصت بودند که بعد از پیامبر اکرم (ص) بر سر جانشینی او، اختلافی روی دهد و مسلمانان به جان هم بیفتند و آنها از کمین گاه خارجشده، طومار اسلام را در هم بپیچند و حکومت را در اختیار خود بگیرند، به همین دلیل پیامبر اکرم (ص) که این امر را از قبل پیشبینی کرده بود، سفارش بالا را به علی (ع) کرد و آن حضرت که با تمام وجودش به اسلام عشق میورزید، سفارش پیامبر اکرم (ص) را موبهمو اجرا کر.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخابات مظهر مردمسالاری دینی و یکی از بارزترین جلوههای مشارکت مردم در تعیین سرنوشت کشور و نظام اسلامی است و لازم است که زمینههای لازم برای حضور بانشاط و حداکثری مردم در پای صندوقهای رای فراهم شود.
امامجمعه شهر چوار تصریح کرد: یکی از مهمترین وظایف ائمه محترم جمعه بهعنوان پرچمداران گفتمان رهبر انقلاب اسلامی، آشنایی و فهم عمیق از اندیشههای روشن رهبر معظم انقلاب اسلامی با موضوع مردمسالاری دینی است، در منظومه فکری ایشان، جایگاه مردم یک نقش حقیقی و واقعی است، اکنون و در آستانه انتخابات مجلس یازدهم، شایسته است در اولین گام، نگاهی به فرازهای الهامبخش و کلیدی از اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی داشته باشیم، در منطق و اندیشه ایشان، بدون آراء مردم، بدون حضور مردم و بدون تحقق خواست مردم، خیمه نظام اسلامی سرپا نمیشود و نمیماند.
حجتالاسلام میهنپرست یادآور شد: در اندیشه سیاسی اسلام، تشکیل حکومت اسلامی همواره یک هدف مهم و کلیدی بوده است و نکته دیگر این است که در اندیشه شیعه، حکومت یک حق و هم یک تکلیف و وظیفه است و در اندیشه امیرالمؤمنین (ع)، حکومت را یک حق میداند همچنان که یک وظیفه نیز میداند.
وی در ادامه با اشاره بهضرورت وحدت حوزه و دانشگاه در گام دوم انقلاب، اظهار کرد: در ۲۷ آذرماه ۱۳۵۸ دانشگاه الهیات دانشگاه تهران، شاهد به خون غلتیدن رئیس دانشمند و فرزانه دانشکده، آیتالله دکتر مفتح بود، عالم فرزانهای که پس از انقلاب اسلامی در مواجهه با پیشنهادهای زیادی مبنی بر پذیرش مدیریتهای عالی و اجرایی، تداوم کار و تلاش در دانشگاه را بر هر وضعیت دیگری ترجیح داد و به آن همت داشت.
امامجمعه شهر چوار بیان کرد: اما دست جنایتکار عوامل منحرف گروهک فرقان، اجازه نداد که زندگی پربار این مجاهد فرزانه و دانشمند نواندیش در خدمت تربیت نسلهای انقلابی در دانشگاه بیشتر از گذشته ثمر بدهد، خون پاک و مطهرش بر آستان دانشگاه الهیات ریخته شد و زمینهای برای برجسته شدن یک آرمان بزرگ و تاریخساز وحدت حوزه و دانشگاه گردید که افق جدیدی توسط امام راحل کشیده شد و مقام معظم رهبری بر تبیین و ترویج و تحقق آن تأکید کرد و در این راه نیز گامهای بلندی برداشته شد.
حجتالاسلام میهنپرست بیان کرد: روز جمعه شانزدهم آذرماه ۱۳۹8 کمیسیون مشترک برجام با شرکت کشورهای ایران و 1+4 در وین تشکیل شد، در فرازی از بیانیه این نشست از تصمیم دولتهای بلژیک، دانمارک، فنلاند، هلند و سوئد برای پیوستن به اینستکس استقبال شده است، هدف از اینستکس، تسهیل تجارت قانونی برای حمایت از نیازهای مردم ایران قلمداد شده است، اکنون سناریوی دیگر از خیمهشببازی اروپاییها روبرو هستیم.
وی بابیان اینکه علیرغم ظاهر فریبنده شعارها و بیانیههای اروپایی، اینستکس دارای ایرادات زیادی است، افزود: سهامدار اصلی آن سه کشور اروپایی است و کشورهای دیگر چندان نقش مهمی در آن ندارند، اقلام مورد مبادله فقط دارو و غذا و تجهیزات پزشکی است که تابهحال واردات آن کموبیش ادامه داشته و با راهاندازی این کانال اتفاق چندانی نمیافتد و محدودسازی اقلام به دارو و غذا تحقیرکننده است.
امامجمعه شهر چوار خاطرنشان کرد: این کانال در چارچوب قوانین شفافیت مالی (اف.ای. تی. اف) است و پذیرش آن بهنوعی اهرم فشار برای پذیرش (اف.ای.تی.اف) خواهد بود که به نوعی خود تحریمی ایران محسوب میشود، این کانال یکطرفه است که طرف مقابل میتواند به بهانههای مختلف از تحویل برخی اقلام خودداری کند، روند تحویل کالای صادراتی و نقلوانتقال پول و کالا، یک فرایند نسبتاً طولانی تحقیرآمیز و خلافشان و جایگاه ملت ایران است.
نظر شما