به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید علی میرمحمدی، سرپرست اداره کل اوقاف و امورخیریه خوزستان، امروز(5 آذر) در نشست هم اندیشی مبلغان اعزامی از قم که در حسینیه امام رضا(ع) اهواز برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته بسیج، با اشاره به وظایف و سیاست های سازمان اوقاف و امور خیریه، گفت: تقویت بقاع متبرکه و موقوفات از اهداف این سازمان است و در این راستا از سال های قبل یک سری سیاستگذاری هایی صورت گرفته که بر پایه مدل و طراحی اجرایی و اداری است.
وی با بیان اینکه وقتی در سطح استان و کشور رصد می کنیم، می بینیم که ظرفیت ها و استعدادهای بزرگی وجود دارد اما هنوز بالفعل نشده و به صورت بالقوه باقی مانده اند، افزود: سرمایه اوقاف هم سطح با سرمایه وزارت نفت و چیزی معادل 60 میلیارد تومان است که از این مقدار تنها توانستیم دو درصد از این سرمایه را احیا کنیم که تحقق این امر نیازمند عزم و همتی مضاعف و سازماندهی موقوفات به جهشی عظیم نیاز دارد.
وی با بیان اینکه اولین خاکریز در مقابل جنگ نرم و تهاجم فرهنگی همین بقاع و اماکن متبرکه هستند، اضافه کرد: در بخش بقاع و اماکن متبرکه باید مدل سازی جدید ارائه شود، با این کار این بقاع و اماکن متبرکه به قطب فرهنگی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، تبدیل می شوند.
حجت الاسلام میرمحمدی، با بیان اینکه 724 بقعه، قدمگاه و نظرگاه در این استان وجود دارد، یادآور شد: از این تعداد 204 مورد بقعه و مکان متبرکه است که 64 بقعه مورد استفاده قرار گرفته و عملأ از تعدادی بالغ بر 140 بقعه هیچ گونه استفاده ای از حیث فرهنگی و اجتماعی نشده است و این یکی از مشکلات، معضلات و آسیب های جدی ما در این استان محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در بخش موقوفات ما تقریبأ بالغ بر 35 هزار هکتار زمین وقفی داریم که چیزی بالغ بر هزار و 800 هکتار در دست این اداره است، از این رو اکثر موقوفات ما برای ایتام یا دانشجویان بی بضاعت، مسافران به عتبات عالیات و یا ترویج و تبلیغ دینی هزینه می شود و اگر بقاع و اماکن متبرکه احیا شوند سالیانه حدود 80 میلیارد ریال از طریق مبلغان در بخش تبلیغ و نشر مکتب اهل بیت(ع) به حساب اوقاف خواهد آمد.
وی از مبلغان خواست تا در سفر تبلیغی خود در ایام محرم بقاع و امامزادگان را در اولویت خود قرار دهند و تأکید کرد: بعد از اماکن متبرکه، احکام موقوفات را برای مردم تشریح و تبیین و احادیث و احکام وقف و مسائل مرتبط با آن را مطرح کنند زیرا بعضی از مردم متأسفانه به احکام وقف آشنایی ندارند.
در ادامه، حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، ضمن گرامیداشت هفته بسیج و تسلیت فرارسیدن محرم و شهادت امام حسین(ع)، خوزستان را مهد شهدا و ورود تشیع بیان کرد و اذعان داشت: بیش از 72 درصد شهدا در دوران دفاع مقدس در این استان به شهادت رسیدند یعنی 72 درصد جنگ در خوزستان بود.
وی با اشاره به فرمایش امام(ره) مبنی بر اینکه خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد، خاطر نشان کرد: این امر به خاطر سوابق دینی این استان و پرورش علمای بزرگی همچون شیخ انصاری، وحید بهبهانی، شیخ جعفر شوشتری، سید نعمت الله جزایری، علی بن مهزیار اهوازی، دعبل خزاعی و شخصیت های متعددی در حوزه فقهی، دینی و علمی است که این استان به اسلام تقدیم کرد زیرا خوزستان در دو سده محور تحولات تشیع بوده است.
وی با بیان اینکه خوزستان دارای بافت جمعیتی متفاوتی است، بر ضرورت یکپارچگی و همدلی میان اقوام مختلف استان تأکید کرد و ادامه داد: این استان با داشتن اقوام و زبان های مختلف مورد تهاجم دشمنان قرار گرفته، زیرا همه اقوام استان یک دست شیعه هستند از این رو برای این استان برای کشورهای حاشیه خلیج فارس به عنوان یک پتانسیل قوی برای جمهوری اسلامی ایران شناخته شده، لذا آنها علیه مردم وفادار این استان از طریق ده ها شبکه های ماهواره ای برای ایجاد شبهات مبانی دینی و اعتقادی مردم فعال شده اند و کار می کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با تأکید بر پاسخگویی به شبهات دشمنان، عنوان کرد: مبلغان باید عالمانه و با تدبیر در حوزه شهرهای آسیب پذیر فرهنگی ما پاسخ گوی این شبهات هم در مبانی اهل بیت(ع)، مبانی اعتقادی و هم مبانی امام علی(ع) باشند زیرا بیش از 80 درصد مردم در بعضی از شهرهای ما از شبکه های ماهواره ای به راحتی استفاده می کنند و این امر کار تبلیغی را سختتر و وظیفه مبلغان را سنگینتر میکند.
وی بیان کرد: افرادی که به این امور آلوده می شوند اکثراً نیروهای جوان و تحصیل کرده هستند و مبلغ باید در بعضی استان ها مقابل جریانات انحرافی، شبهات اعتقادی به خصوص مذاهب و فرق کاملاً مسلط باشد و عالمانه و با تدبیر حکیمانه در ایام محرم باید وارد این عرصه سنگین شوند.
حجت الاسلام سپهر، با بیان اینکه در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم، اظهار داشت: مبلغان باید بدانند که این استان یک استان ایلاتی- فرهنگی است که در سرنوشت کشور تأثیر دارد از این رو یک مبلغ ظرافت سیاسی باید به خرج دهد و محور عام باشد و از این ظرافت سیاسی همه اقشار را بهره مند کند.
وی بر ضرورت احصای نیازمندی های مردم در امر تبلیغ توسط سازمان تبلیغات اسلامی و اوقاف و امور خیریه تأکید کرد و افزود: به تناسب نیازمندی های خاص مردم اعزام مبلغ صورت بپذیرد زیرا هرچه اطلاعات اعتقادی و دینی مردم بیشتر شود در سلامت جامعه مؤثر خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما