مسیر شکل گیری رونق واقعی تولید در کشور، باز نگه داشتن بازار های هدف صادرات است

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی با اشاره به افزایش وزنی و ریالی صادرات در هشت ماه نخست امسال، گفت: اگر می خواهیم رونق واقعی تولید در کشور شکل بگیرد، مسیر آن باز نگه داشتن بازار های هدف صادرات است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حسین مدرس خیابانی  امروز (21 آذر) در همایش تجلیل از صادرکنندگان  نمونه استان که با حضور سفرای اندونزی و ساحل عاج برگزار شد؛ گفت: امسال برگزاری روز ملی صادرات رنگ و بویی دیگر دارد و صادرات غیرنفتی ما مفهوم دیگر پیدا کرده است.

 

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در اموز بازرگانی ادامه داد: امروز با همت و تلاش صادرکنندگان غیرنفتی، کشور امورات خود را از درآمد های ارزی صاردات غیر نفتی می گذراند و دشمن خواب دیده بود که اگر صادرات نفتی را بزند می تواند بقیه صادرات را هم بزنند و کشور بدون درآمد می شود و آنها هم به اهداف خود می رسند.

 

وی با اشاره به اینکه روز ملی صادرات برای ما اهمیت دارد، گفت: در 8 ماه اخیر، 88 میلیون تن صادرات کالای ایرانی انجام شده است که بیش از 16 درصد افزایش وزن داریم و از لحاظ ارزشی بیش از 27 میلیارد دلار کالای ایرانی در سال جاری صادر شده که نسبت به سال گذشته به لحاظ ارزشی افزایش داشتیم.

 

مدرس خیابانی در ادامه گفت: در خیل عظیم کالاهای صنعتی و معدنی و کشاورزی با افزایش ظرفیت روبرو هستیم که یا به دلیل محاسبه ای بوده که در رشد طبیعی مصرف داخل داشتیم اما تقاضای بازار داخلی به خاطر کاهش درآمدی مردم کم شده و یا به دلیل این است که از روز اول افزایش صادرات ما بوده است پس طبیعتاً برای رونق تولید، مسیر صادرات باید باز باشد.

 

وی افزود: صادرکنندگان به تعبیر مقام معظم رهبری خط مقدم جنگ اقتصادی هستند  و اگر می خواهیم رونق واقعی تولید در کشور شکل بگیرد، مسیر آن باز نگه داشتن بازار های هدف صادرات است؛ گاهی مشکلات به دلیل کج فهمی هایی است که مسئولان دولتی با بخشنامه های دولتی سنگ پیش پای صادرات می اندازند که باید رفع شود.

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی ادامه داد: هدف صادرات براساس برآورد هایی که کردیم 15 کشور از دنیا هزار و 200 میلیارد دلار کالا می گیرند که ما 24 میلیارد دلار کالا می دهیم در حالی که ما قدرت صادرات 100 میلیارد دلار به این کشورها را داریم لذا هدف ما این است که این 24 را به 48 میلیارد تا سال 1400 برسانیم.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه استان کرمان، استان با پتانسیل برای صادرات است و یک تولید عظیمی در حوزه معدنی و کشاورزی دارد؛ گفت: توافق نامه با اوراسیا داریم که تعرفه 520 کالا شامل  خرما، مس و ... که برای ما صفر شده است بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در اموز بازرگانی با اشاره به اینکه بخشی از صادرات کالاها، واردات محور است که بالا رفتن نرخ ارز رشد صادرات ما خطی نشد، افزود:  باید تفاهم نامه های استاندارد خوب داشته باشیم لذا در بحث مالیات بر ارزش افزوده، برای تشویق صادر کنندگان نمونه تلاش داریم زمان پرکردن اظهارنامه صادراتی موکول شود به دلیل اینکه بخش عمده ای از صادرکنندگان ما بنیه نقدینگی آن ها کم شده است.

 

وی ادامه داد: همه موضوعات بازرگانی داخلی به طور هفتگی در ستاد تنظیم بازار بررسی می شود و 14 دستگاه عضو آن ستاد هستند لذا همه باید در میدان آیند بنابراین سازمان توسعه تجارت باید هماهنگی بین دستگاه ها ایجاد کند تا امروز اولویت اول کشور که صادرات است را به نقطه مطلوب برسانیم.

 

مدرس خیابانی بیان داشت: دولت با تمام توان همت دارد تا از صادرکنندگان حمایت را داشته باشد اما امروز شرایط در جنگ تحریمی فوق العاده سخت است.

 

 

کد خبر 867069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha