خبرگزاری شبستان،- رشت، سمیه بشارتی؛ از دیرباز تاکنون بشریت جهت سهل کردن مسائل زندگی به انواع پژوهشها و فناوریهای نوین دست یافته و امروز نیز نخبگان بسیاری در این عرصه فعال هستند زیرا پژوهش و فناوری رکن اصلی توسعه هر جامعه و ملتی به شمار میرود.
جلوگیری از روند صعودی بیکاری با حمایت از نخبگان و ایدههای نوینشان صورت میگیرد که زمینه اشتغالهای نوین را در جامعه فراهم میکند و بسیاری از جوانان تحصیلکرده جویای کار را مشغول فعالیت و در آمد اقتصادی خواهد کرد.
مدیریت و عملیسازی ایدههای نوین نخبگان در چرخه تولید، بسیاری از مشکلات، موانع و آسیبهای اجتماعی را کاهش خواهد داد. در هفته پژوهش بیستمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن بازار گیلان در سالن ورزشی آتش نشانی رشت افتتاح شد. خبرنگار خبرگزاری شبستان ضمن بازدید از این نمایشگاه مصاحبههایی با غرفههای پژوهشی و فناوری گیلان داشته که در زیر میخوانید:
*با حمایت از ایدههای نوین از مهاجرت نخبگان جلوگیری شود
«عیسی علیرضا نژاد گوهرانی» با بیان اینکه فناوری رمز موفقیت جامعه است اظهار کرد: جمعی از نخبگان گیلان پهباد عمود پرواز را طرحی کردهاند.
این نخبه گیلانی با بیان اینکه در ساخت این طرح کاملا از تجهیزات ایرانی استفاده شده است، گفت: این پرنده قابلیت حمل بار تا 45 کیلوگرم را داشته و طول برد این طرح تا 80 کیلومتر با رادیو و 90 کیلومتر در ساعت و سرعت 75 درصد با حجم موتور است.
علیرضانژاد گوهرانی با اشاره به اینکه این پهباد با سوخت دو منظوره بنزین و باتری حرکت میکند، تصریح کرد: این پهباد در صنایع مختلف و نظامی قابل استفاده است و بهدلیل اجرای عملیاتها حتما باید سوخت دو منظوره داشته باشد.
وی ادامه داد: این ایده توسط اکیپ مهندسین برق، کامپیوتر و مکانیک طراحی و تدوین شده است،
این عضو فعال شرکت تولیدی توزیعی نیروگاه گازی قدس رشت با اشاره به اینکه نخبگان در حال مهاجرت از کشور هستند، خاطرنشان کرد: با بهرهگیری از ایدههای نوین و حمایت از آن میتوان توسعه جامعه را فراهم و از مهاجرت نخبگان جلوگیری کرد.
*شکست قهرمانان ۲۰۵۰ هدف اصلی طرح ماست
«روزبه جلالی» اظهار کرد: پژوهش و نوآوری در سنین پایین بسیار شیرین بوده و در جامعه تاثیرات اثربخشی دارد.
این نخبه گیلانی با اشاره به اینکه در گروه تیمی رباتیک دبیرستان دوره اول استعدادهای درخشان میرزا کوچک خان رشت فعال است، گفت: این طرح با ایده چهار نفر طراحی شده و هدف این پروژه شرکت در مسابقات بینالمللی است که خوشبختانه تاکنون توانستیم، مقام دوم و سوم کشوری و یک مقام پنجم آسیایی را کسب کنیم.
جلالی به عملکرد ربات انساننما اشاره و خاطرنشان کرد: این ربات با استفاده از نصب دوربین و تشخیص رنگ توپ و همچنین سلسله گیرندههای که به آن نصب است، حرکت میکند.
این دانش آموز نخبه گیلانی تصریح کرد: هدف اصلی این تیم و ربات انساننما شرکت در مسابقات جهانی و شکست قهرمانان در سال 2050 میلادی است.
در جای جای این نمایشگاه فعالیتهای پژوهشی، فناوریهای نوین، فن بازار و استارپ های که کاری از جوانان دیار میرزا است هویداست، اما اکثریت خواهان حمایت مسئولان امر و ساماندهی این ایدهای نوین هستند، برخیها گله عدم حمایت را داشتند، و برخیها خواهان توجه ویژه به ایده و طرحشان و تولید و صادرات محصولاتشان در بازار داحلی بودند.
*کود پتاسیم کیفیت چای را ارتقاء داد
«علی فاطمی چوکامی» به ایدهاش در خصوص محصول چای اشاره و اظهارکرد: چای یک محصول برگی و باپویایی چند ساله است که بوتههای آن در فواصل زمانی مختلف هرس میشود.
این نخبه گیلانی با بیان اینکه در طول بهرهبرداری و هرس مقدار مشخصی از عناصر مختلف از جمله پتاسیم از سیستم خاک و گیاه حذف میشود گفت: در این تحقیق اثر سطوح مختلف کود پتاسیم ( 0، 100،150،و 200 کیلوگرم)از منابع کلروپتاسیم و سولفات پتاسیم طی چهار سال بر کیفیت برگ سبز چای تولید بررسی شد.
وی ادامه داد: نتایج نشان داد سطوح مختلف کود پتاسیم تاثیرات معنیداری بر افزایش مقدار تئلافلاوین، تئاروبیجین و خاکستر کل دارند.
فاطمی خاطرنشان کرد: 150 و 200 کیلوگرم کود پتاسیم مورد تایید قرار گرفت و با در نظر گرفتن تمامی شرایط تیمار 150 کیلوگرم پتاسیم در مقایسه با دیگر سطوح کودی تاثیرات شگفتی بر کیفیت چای داشته و مقرون به صرفهتر گزارش شده است.
امیداورایم مسئولان امر با برنامهریزیهای نوین و کارآمد زمینه صادرات، امکان ایجاد فضاهای تولیدی ایدهها و فناوریهای نوین جوانان پویای این مرز و بوم را فراهم کرده و شاهد فرار مغزها به دلیل عدم حمایت از مرزهای کشور نباشیم.
نظر شما