به گزارش خبرگزاری شبستان: به نقل از الجزیره، از ۵ آگوست (۱۴ مرداد) امسال که دولت هند خودمختاری منطقه مسلماننشین کشمیر را لغو کرد، ممنوعیتهای گستردهای در این منطقه علیه مسلمانان وضع شده است.
این ممنوعیتها شامل هر گونه اجتماع دینی مردم کشمیر است و دولت هند درهای مساجد اصلی و تاریخی را بر روی مسلمانان بسته است. نماز جمعه مسلمانان کشمیر معمولا در مسجد جامع سرینگر با حضور هزاران نمازگزار برگزار میشد، اما اکنون ۱۷ جمعه از ممنوع شدن برگزاری نماز جمعه در این مسجد می گذرد.
«خالد بشیر گورا» که در نزدیکی این مسجد زندگی میکند، گفت: هر گونه گردهمایی را تهدید به شمار میآورند. هر زمان که اوضاع در کشمیر وخیم میشود این مسجد را ماهها تعطیل میکنند.
«سید احمد سید نقشبندی» از سال ۱۹۶۳ تا کنون امام جماعت مسجد جامع سرینگر بوده است. او میگوید: حق انجام مراسم دینی در قانون اساسی هند به رسمیت شناخته شده، اما در کشمیر این حق بارها نقض شده است.
این روحانی ۸۰ ساله که مجبور است نماز را در مسجدی در ۵ کیلومتری مسجد جامع بخواند، میگوید: حال و هوای نماز در مسجد جامع سرینگر چیزی است که در جای دیگر احساس نمیشود.
محدودیتهای مشابهی در مورد مسجد «بیت المکرم» در منطقه آنانتناگ در جنوب کشمیر وضع شده است. قبور اولیا و عرفای این منطقه که به طور معمول، مملو از زائران بوده است با محدودیتهای شدیدی از سوی مقامات هندی روبرو شده و تنها ساکنان محلی میتوانند وارد این مکانها شوند.
همچنین در این مدت بیش از ۵ هزار نفر از مردم کشمیر از جمله تعداد زیادی از رهبران دینی دستگیر شده اند. علامه «آقا سید اعجاز رضوی» از جمله رهبران شیعی کشمیر است که در ۲۷ آگوست امسال از سوی پلیس هند بازداشت شد. نزدیکان وی اتهام او را سخنان ضد ملی در مسجد بابامزار در بخش شیعهنشین منطقه زادیبال اعلام کردهاند.
منبع: ایکنا
نظر شما