به گزارش خبرگزاری شبستان، «اسکندر مومنی» در دیدار با آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید با بیان اینکه طی یکسال گذشته اقدامات خوبی برای مبارزه با مواد مخدر انجام شده است، گفت: در بخش مرز، مرزها با هدف جلوگیری از ورود مواد مخدر، تقویت شدند اما در داخل کشور افغانستان به دلیل نیروهای فرامنطقه ای نمیتوان کار قابل توجهی انجام داد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: بیش از ۷۴ درصد کشفیات صورت گرفته در استانهای شرقی و حاشیه شرق کشور بوده است و تعداد شهدای انتظامی مبارزه با مواد مخدر نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است. ضربه به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان بیشتر شده است.
وی تصریح کرد: تمرکز و اولویت مهم ستاد بر اقدامات پیشگیرانه است که در همین راستا از سال گذشته تاکنون طرحی به نام یاریگران زندگی در کشور در حال اجرا است، در این طرح از همه ظرفیت های کشور برای پیشگیری از اعتیاد استفاده می شود.
مومنی افزود: همچنین بهمنظور بهرهگیری از ظرفیتهای نهادهای فرهنگی و مذهبی سال گذشته تفاهمنامههایی با حوزههای علمیه کشور و دفتر تبلیغات اسلامی منعقد شد که وعاظ و مبلغان در سخنرانی های خود، در خصوص پیشگیری از اعتیاد نیز صحبت کنند، چرا که مردم ما متدین هستند و کلام آنان در دل مردم اثرگذار است.
وی؛ مهارتآموزی به معتادان را از برنامههای این ستاد برشمرد و اظهار کرد: پس از سمزدایی از معتادان در اردوگاههای ترک اعتیاد، مهارتآموزی نیز به آنان ارائه میشود تا زمینه برای اشتغال و بازگشت آنها به جامعه فراهم شود.
دبیرکل ستاد با اشاره به جمعیت معتادان کشور گفت: ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مصرفکننده مستمر مواد مخدر داریم که 5.4 درصد جمعیت فعال کشور هستند.
جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور وظیفهای دینی است
همچنین آیتالله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید در این دیدار گفت: وظیفه دینی ماست که از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری کنیم چرا که مواد مخدر پدیدهای خطرناک است و افراد زیادی را گرفتار میکند.
وی افزود: منابر مساجد فرصت خوبی برای بیان مباحث پیشگیرانه است تا مردم از تبعات اعتیاد و مصرف آن آگاه شوند.
آیتالله صافی گلپایگانی بیان کرد: اگر کسی هم گرفتار اعتیاد شد، خانوادهاش باید همراهش باشد و کمکش کند تا خود را درمان کند.
نظر شما