به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «هدایت اله جمالی پور» در مراسم اختتامیه هفنه پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر که امروز (چهارشنبه ۲۰ آذر) در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: پژوهش موضوع مهمی در توسعه همه کشورهاست و به نوعی با همه عناصر اجتماعی ارتباط مستقیم دارد.
استاندار قزوین ادامه داد: جامعه ای که پژوهش محور نباشد، نمی تواند به رفاه پایدار بیاندیشد و بر این اساس است که معتقد هستیم پژوهش زیرساخت همه عناصر حرکتی جامعه است و باید به آن توجه ویژه کرد و آن را به عنوان یک اصل در زندگی شخصی، اجتماعی و تحولات صنعتی مورد توجه قرار دهیم.
وی افزود: کشور ما در حوزه پژوهش به خصوص در ۳۰ سال اخیر به خصوص بعد از جنگ تحمیلی، حرکت های خوبی را داشته است و نگاه به پژوهش مثبت شده و فعالیت مهمی رخ داده است و این امر را می توان در میزان مقالات علمی که امروز در سطح بین الملل منتشر می شود، مشاهده کنیم.
جمالی پور عنوان کرد: البته این میزان مقالات در حوزه توسعه صنعتی می توانست اثرگذرای بیشتری داشته باشد ولی با وجود رشد چشم گیر علمی در حوزه صنعتی و اجتماعی با چالش های جدی روبرو هستیم.
وی اعلام کرد: ما هرچه در حوزه پژوهش، پیشرفت کنیم باید این اثر در همه حوزه ها نمایان باشد، البته ما جامعه ۱۰ سال پیش در حوزه اقتصادی، اجتماعی و صنعتی نیستیم ولی آنچه از خود انتظار داریم، محقق نشده و هم جامعه دانشگاهی و هم صنعتی باید تلاش بیشتری کند و همه اینها نشان از یک نکته مهم است که آن بی اعتمادی عناصر حرکت دهنده توسعه نسبت به هم است.
استاندار قزوین اظهار کرد: متأسفانه در گذشته هم دانشگاه خود را بی نیاز از صنعت می دانست و هم صنعت خود را بی نیاز از دانشگاه می دانست و نیاز است اصلاح نگرش در ساختار نظام علمی، پژوهشی، صنعتی و توسعه ای کشور به وجود آید، بنابراین باید روابط این مجموعه ها به هم متصل شود و هر ۲ باید احساس نیاز به یکدیگر را تجربه و هم تقویت کنند.
وی افزود: اشتیاق اعضای هيئت علمی و اساتید دانشگاهی به فرصت مطالعاتی در خارج از کشور بیش از داخل کشور است و از نکات مهمی که ملاحظه کردیم بین روابط صنعت و دانشگاه، فرصت های مطالعاتی بود که دانشگاه ها در صنعت تعریف کرده بودند.
جمالی پور تأکید کرد: دانشگاه باید محققان و پژوهشگران را به صنعت بفرستد و اعتبار برای این منظور قرار دهد و وقتی چند کار مهم رخ دهد، صنعت به سراغ دانشگاه می آید و این احساس نیاز از سوی دانشگاه و از سوی صنعت وجود ندارد و دانشگاه های استان می توانند این اقدام را انجام داده و فرصت های مطالعاتی را ایجاد کنند و برای رسیدن به توسعه باید این روابط ایجاد شود.
وی با اشاره به لزوم پیوست فرهنگی و اجتماعی و کارهای پژوهشی در اجرای پروژه های مختلف یادآور شد: قبل از هر تصمیمی که می گیریم باید عواقب آن سنجیده شود و اگر اینگونه تصمیم گرفتیم، عالمانه است؛ دانشگاهیان و پژوهشگران نباید اجازه دهند توسعه کشور نامتوازن و به هم ریخته شود زیرا در چنین شرایطی معضلات اجتماعی بسیاری اتفاق می افتد.
گفتنی است در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر تقدیر به عمل آمد.
نظر شما