به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «حسن روحانی» روز چهارشنبه (۲۰ آذر) در جلسه هیأت دولت با اشاره به اینکه در آغاز دولت دوازدهم 2 تعهد اساسی به مردم دادم که بر روی آنها بیش از سایر موارد تلاش و ایستادگی کردهایم، گفت: در راستای تحقق وعده اشتغال، تقویت تولید و شرکتهای دانشبنیان در دستور کار جدی قرار گرفته است و برای جذب سرمایهگذاری در این زمینه اقدامات بزرگی انجام شده است و تا امروز به وعده خود در این زمینه وفادار بودهایم.
خاطر نشان کرد: در زمینه مبارزه با فقر مطلق نیز بندی در تبصره 14 بودجه گنجاندهایم که هر سال اعتبار آن نسبت به سال قبل افزایش یافته است و در این راستا رئیس کمیته امداد امام(ره) در اجتماع بزرگی صراحتاً به من اعلام کرد که شما فقر مطلق را پشت سر گذاشتهاید و امروز در کشور فقر مطلق وجود ندارد، البته اگر در هر منطقهای شاهد فقر مطلق بودیم باید با جدیت نسبت به از بین بردن آن و تأمین رفاه مردم تلاش کنیم.
روحانی گفت: در این ایام موفق شدیم با اصلاح قیمت بنزین کمک جدیدی برای اقشار کمدرآمد و متوسط به پایین داشته باشیم، البته در این خصوص قصد داشتیم که کارت اعتباری بدهیم تا مردم اجناس ایرانی خریداری کنند، اما از آنجا که اجرای آن با دشواریهایی همراه بود، به تأخیر انداختیم و فعلاً کمک نقدی در حساب مردم واریز میشود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه کمکهای معیشتی دولت به مردم در راستای اصلاح قیمت بنزین همچنان ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: مردم نسبت به تبلیغات هدفدار که در این زمینه انجام میشود، مبنی بر اینکه دولت برای یک الی دو ماه کمکهای نقدی را ادامه داده و سپس آن را قطع خواهد کرد، توجه نداشته باشند و این صحیح نیست و مطمئن باشند که از طرف دولت این پوشش حمایتی همچنان انجام خواهد گرفت.
روحانی اضافه کرد: مصرف بنزین در هفتههای اخیر به طور متوسط 20 میلیون لیتر کاهش یافته است و خبر خوشی برای مردم و به معنای خودکفایی است و نشان میدهد که میتوانیم صادرات بنزین را افزایش دهیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: تمام مبلغی که از جانب اصلاح قیمت بنزین به دست میآید که حدود 30 هزار میلیارد تومان است به خود مردم برگردانده میشود و این موجب خوشحالی است.
روحانی رسانه ملی و روزنامهها و فضای حقیقی و مجازی را به انعکاس واقعیتها توصیه کرد و گفت: البته زندگی مردم با دشواری مواجه است و این به دلیل فشارهای فوقالعادهای است که دشمنان اعمال میکنند و در این ایام بدترین فشارها و تحریم را بر ملت ایران تحمیل کردند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بدون تردید کاهش درآمدهای دولتی ، ایجاد مشکلات در مسیر روابط بانکی و صادرات نفت و کالاها، زندگی مردم را هم تحت تأثیر قرار میدهد، لذا مردم باید بدانند تا زمانی که تحریمهای ظالمانه وجود دارد، این مشکلات هم هست و باید برای غلبه بر آن ، تلاش کنیم.
روحانی با تأکید بر اینکه دولت حتی یک لحظه از بر هم زدن نقشه دشمن و تحریمها غافل نبوده است، اظهار داشت: باید یا تحریمها را دور بزنیم و یا دشمنان را وادار کنیم تا توبه کنند و دولت مصمم است، هم با تقویت تولید داخلی و هم از طرق مختلف از جمله مذاکره این توطئه را در هم بشکند و در این راستا دولت در چارچوب خطوط قرمز نظام حرکت کرده و از آن عبور نخواهیم کرد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مردم به شایعات نباید توجه داشته باشند، گفت: اگر اعلام کنیم که به دنبال تقویت شبکه ملی اطلاعات هستیم، دشمنان چنین تبلیغ میکنند که دولت قصد دارد اینترنت خارجی را قطع کند در حالی که اصلاً چنین نیست، بلکه قصد داریم در کنار اینترنت خارجی، شبکه ملی اطلاعات قوی و توانمند داشته باشیم تا مردم بتوانند از هر دو استفاده کنند.
روحانی با تأکید بر اینکه یکی از دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم توسعه شبکه اطلاعات بوده است، گفت: در این دولت پهنای باند افزایش پیدا کرده و توسعه اینترنت، نسلهای جدید و گوشیهای هوشمند با گذشته قابل مقایسه نیست. امروز بسیاری از مشاغل و خدمات رفاهی مردم از طریق فضای مجازی انجام میشود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه نباید هیچ چیزی از مردم مخفی بماند و باید هر کاری که انجام میشود، برای مردم توضیح داده شود، اظهار داشت: اگر مشکل تحریم داریم باید خیلی صریح ابعاد آن برای مردم شرح داده شود و دروغ نگوییم که همه چیز گل و بلبل است و باید واقعیتها را هر آنچه است و هر چه درست است ، به مردم بگوییم.
روحانی خاطر نشان کرد: اگر تصمیمی گرفته شده و هر سه قوه آن را پذیرفتهاند، صراحتاً بگوییم که همه نسبت به این تصمیم یکی بودیم، البته ممکن است، کسی مطرح کند که با شیوه بهتری نیز امکان اجرای این تصمیم وجود داشت و این هیچ اشکالی ندارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: دولت به وعدههایی که به مردم در زمینههای مختلف از جمله آزادی مردم، فضای مجازی، علم و فناوری، شرکتهای دانش بنیان، خودکفایی در زمینه کشاورزی و انرژی، توسعه رفاه مردم و افزایش خطوط ریلی داده است در حد توان عمل کرده است و چنانچه تحریم نبود و شرایط سالهای 95 و 96 وجود داشت، بیتردید، سرعت اقدامات دولت نیز بیشتر بود.
روحانی اضافه کرد: اینکه هر هفته افتتاحهای فراوانی فقط در زمینه آب و برق در سراسر کشور انجام میشود و حدود 33 هزار میلیارد تومان طرح برای افتتاح خواهیم داشت و در سال آینده نیز مجموعه آنچه از سرمایه خارجی و داخلی وجود دارد، حدود 400 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در کشور انجام خواهیم داد و این همه نشاندهنده تلاش و فعالیت دولت در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور است.
رئیس جمهور با بیان اینکه مردم تصور نکنند که دولت در زمینه زندگی آنها بیتفاوت است، اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، در کنار وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات بایستی همه توان خود را بکار گرفته و نگذارند مردم در رنج قرار بگیرند.
روحانی استفاده از فناوریهای نو در مسیر مبارزه با فساد را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز با روشهای علمی و فناورانه میتوان به خوبی با فساد مبارزه کرد و لازم است در این راستا شیوههای قدیمی خود را اصلاح و تغییر دهیم.
رئیس جمهور اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است روزانه قیمت 100 کالای مورد نیاز را به مردم اعلام کند تا مردم در صفحات موبایل خود از آن مطلع شوند و بازرسی نیز با این شیوه به راحتی میتواند قیمتها را کنترل کند، مصمم هستیم همه توان خود را برای خدمت بیشتر به مردم بکار بگیرند.
روحانی با تأکید بر اینکه توطئههای آمریکا نسب به ایران، عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، پاکستان، یمن و سایر کشورهای منطقه با حضور ملتها، شکست خواهد خورد، اظهار داشت: بدون تردید ملت عراق، سوریه، لبنان و ایران میتوانند در مقابل توطئههای آنان ایستادگی کنند و ملت ایران نیز در این زمینه همواره پیشتاز بوده و پیشتاز خواهد بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: راه غلبه بر مشکلات، قانون، اخلاقمداری، نشاط عمومی، وحدت و انسجام ملی است.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ماه آذر همواره برای ملت ایران پیامهای مهم فرهنگی و تعهد به قانونمداری را به همراه داشته است، گفت: هم قانون اساسی در آذرماه و در اولین همه پرسی قانون اساسی در سال 58 به تصویب رسیده است و هم منشور حقوق شهروندی در آذر ماه اعلام شده و هم اینکه روزهای فرهنگی زیادی در ماه آذر داریم که از جمله میتوان به تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز دانشجو و روز وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد.
رئیس جمهور اضافه کرد: همچنین در سالهای اخیر طبق قانون، لایحه بودجه در آذر ماه ارایه میشود و در این ماه دولت لایحه بودجه را به مجلس شورای اسلامی تقدیم میکند.
روحانی با تأکید بر اینکه قانون و فرهنگ پایههای اصلی برای نظام و پیشرفت کشور هستند، گفت: باید همه امور ما در چارچوب قانون و همه رفتارهای ما در چارچوب فرهنگ متعالی، اسلامی و ایرانی باشد و چنانچه اخلاق حاکم شد، همه امور در مسیر صحیح و درست قرار میگیرد.
رئیس جمهور با اشاره به پیشرفت کشورمان در سالهای بعد از انقلاب بویژه طی سالهای اخیر در زمینه زیست فناوری و تحولاتی که در این زمینه ایجاد شده است، گفت: پیشرفت قابل ملاحظه در بخشهای مختلف زیست فناوری برای ملت ایران، دانشگاهها، پردیسها و مراکز تحقیقاتی، جای افتخار دارد و امروز در این زمینه در منطقه جزو اولین کشورها هستیم و در کل آسیا در رده 3 ، 4 کشور اول در زمینه بیوتکنولوژی قرار داریم.
روحانی خاطر نشان کرد: پیشرفت کشورمان در زمینه زیست فناوری، حدود یک میلیارد دلار بینیازی و خودکفایی به همراه داشته است و توانسته از واردات دارو و سایر تجهیزات جلوگیری کند و دیروز در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولین مربوطه و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور وعده دادند که ارزش این فعالیت ها در سال آینده 1.5 میلیارد دلار خواهد بود.
رئیس جمهور گفت: اینکه تا پایان سال آینده 5 واکسن انسانی ساخته خواهد شد و بی نیاز از واردات در این زمینه خواهیم شد، مسأله بسیار مهمی است و علاقمند هستیم که رسانه ملی، روزنامهها و فضای مجازی، واقعیتها و پیشرفتهای علمی را برای جهانیان و مردم کشورمان بیان کنند. چرا که مردم نیاز به نشاط دارند و یکی از راههای ایجاد نشاط برای مردم، مشاهده پیشرفت جوانان و دانشگاهیان است.
روحانی گفت: وقتی در زمینه تجهیزات پزشکی و دارویی از رده 18 به رده 16 رسیدیم و از لحاظ علمی در رده قابل ملاحظهای قرار داریم و در برخی از علوم جزء 10 رده اول هستیم، این به معنای آن است که کشور در مسیر پیشرفت و علم و فناوری قرار گرفته است و در سالهای اخیر تحولات بسیار بزرگی در این زمینه ایجاد شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اشتغال به سمت فناوریهای نو و هایتک، سوق پیدا کرده است، گفت: در سالهای اخیر 300 هزار اشتغال در فناوریهای نو ایجاد شده است و معتقدم اشتغال در این حوزه باید جایگزین اشتغال سنتی شود، چرا که جهان امروز نیازمند پیشرفت در علوم جدید بویژه فناوری نو، آیتی، زیست فناوری و فضایی است.
روحانی تصریح کرد: توسعه فناوریهای جدید راه ایجاد اشتغال و فرصت لازم برای فعالیت فارغالتحصیلان دانشگاهی است و کارخانه نوآوری که بسیار امیدبخش است، باید در همه استانها تأسیس شود تا شاهد تحول بسیار بزرگی در این زمینه باشیم.
رئیس جمهور گفت: باید در فناوریها به دنبال سلامتی مردم باشیم. در این زمینه وزارت بهداشت و درمان مسئولیت سلامتی و جسمی را بر عهده دارد و برای سلامت اداری نیز دولت اخیراً 3 لایحه مبارزه با فساد، شفافیت و تعارض منافع را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است و از افتخارات دولت این است که در مسیر سلامت جامعه گام برمیدارد.
روحانی تأکید کرد: مبارزه با فساد و توسعه سلامت در جامعه را باید از زیربنا آغاز کنیم و لوایحی که دولت ارایه داده همه زیربنایی است.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: لوایح 4 گانهای هم که قبلاً به مجلس ارایه کردیم که برخی از آنها تصویب شده و برخی هنوز در پیچ و خمهای اداری است، نیز هم برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم بوده و جایگاه ایران را در دنیا برای همه روشن میکند که این کشور ضد تروریسم و قربانی تروریسم است و کشور ضد فساد هستیم.
روحانی گفت: از مجلس شورای اسلامی و دولت که در این زمینه تلاش فراوانی کردهاند، تشکر میکنم و امیدوارم برخی دستگاههای دیگر هم در این زمینه تدبیر کنند تا از آن عبور کنیم که دشمنان نتوانند تهمت بزنند و بهانهای به دست آنان ندهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم روز 16 آذر به روز بیان مطالبات و نقادی دانشجویان تبدیل شده است و این اقدامی پسندیده و ارزشمند محسوب میشود، اظهار داشت: نقادی بسیار ارزشمند است، اما باید بدانیم که همه مسئول هستیم و تنها دولت مجلس و نیروهای مسلح، مسئول نیستند، بلکه همه جامعه بایستی احساس مسئولیت کنند در این زمینه حوزهها و دانشگاهها هم بار سنگینی بر دوش دارند و باید با بیان صریح و بدون لکنت نقادی کنند.
روحانی با بیان اینکه در 7 سال گذشته، 7 بار به مناسبت 16 آذر در دانشگاههای مختلف در جمع دانشجویان حضور یافته است، گفت: برایم بسیار خوشحالکننده است که دختر و پسر جوان، نظرات خود را بدون هیچ دغدغهای بیان میکند و این حد از آزادی بیان و انتقاد در کشورهای دیگر بویژه در کشورهای منطقه سراغ نداریم.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه صداقت، صراحت و دلسوزی دانشجو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، گفت: تنها چیزی که از دانشجو میخواهیم این است که به لشکر حزب و یا جناحی تبدیل نشوند، دانشجو باید استقلال خود را حفظ کند و جنبش دانشجویی و نهاد دانشجویی بایستی مستقل باشند و از دریچه علم، نه از دریچه حزب و سیاست، پرسشگری و نقدهای خود را مطرح کند و مسئول بایستی به دانشجو احترام و اعتماد کند و نسبت به دانشگاه و دانشجو پاسخگو باشد./
نظر شما