به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ علی اوسط هاشمی امروز (20 آذر) در جلسه شورای عالی مهارت در استانداری کرمان با قدردانی از استاندار برای تشکیل نخستین جلسه و نگاه مستقل به این بحث، ضمن تشکر از استاندار برای اینکه زمینه را برای تشکیل اولین جلسه شورای مهارت را مستقل و نگاه ویژه به این حوزه؛ گفت: قطعاً این جلسه می تواند فضای جدیدی را شکل دهد با توجه به مشارکت، اشتیاق و میلی که امروز در جلسه دیدم که نوید بخش فردای بهتر و درک بهتر و درست از اهمیت موضوع است که پشتوانه ارزشمندی خواهد بود.
معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه دو شورای عالی داریم که یکی شورای عالی اشتغال به ریاست رئیس جمهور و دیگری شورای عالی آموزش و مهارت فنی و حرفه ای است و می تواند فرصت ساز باشد اما از آن استفاده نکردیم، افزود: ایراد از ما بوده که حتی اشتغال را هم، جاری کردن پول در جامعه تعریف کردیم و همیشه به توضیح خوب فکر کردیم اما به خروجی توجه نکردیم و تحت عناوین مختلف سرمایه های ارزشمندی را تزریق کردیم که اگر چنین رویه ای نداشتیم در چنین روزی با ابرچالش فقر و بیکاری روبرو نمی شدیم.
وی ادامه داد: در استان کرمان که زیرساخت اقتصادی قوی دارد و سالانه 5 هزار میلیارد تومان آورده برای سرمایه گذاری داشته و صنایع بزرگ آن در ایران زبانزد است؛ پس باید جهشی به بحث مهارت و اشتغال داشته باشیم.
اوسط هاشمی با اشاره به تقدس و فضیلت کار و انسان توانمندی که با تکیه بر توان خویش هویت خود را به دست آورد و با موقعیت متناسب با منزلت انسانی خود نقش ایفا کند، گفت: به این توجه داشته باشیم که کار تقدس و انسان قابلیت کثیر دارد و خود می تواند خوداتکا و خودگردان باشد و نه اسیر و نه دنباله رو و به استعداد آدمی توجه کنیم که در هرکدام از آن ها خزانه ای نهفته است.
معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور بیان داشت: می توانیم در این استان بیان کنیم که بر پایه سند مهارت استان همه نظرات شرکا را در نظر بگیریم زیرا قرار است با عزم و اراده مردمی و ملی به سمت تغییر قدم برداریم که همه ارزش ها را در دانشگاه متمرکز نکنیم و جهت گیری ها معطوف به مدرک و حوزه دانش نباشد زیرا این موضوع برای جمعی دیگر از جامعه حقارت می آورد.
وی با افزودن اینکه امروز همه ارزش را در این می بینیم که عنوان مان حتما باید دکتر، مهندس، سردار و آیت الله و...باشد؛ افزود: هرسال از قِبَل حوادث طبیعی، خسارت می دهیم برای اینکه نتوانستیم ارزش برای مهارت را وزن دهیم.
اوسط هاشمی تأکید کرد: سند مهارت را باید جامع و برپایه خودباوری، خود اکتفایی و خودشناسی ببینیم که همه چیز تحت عنوان مطالبه استخدام از حکومت، انباشت نشود که این انباشت برابر با بدبینی به حکومت می شود و نوع کار را کاملاً لوکس تعریف کردیم که نگاه توأم با لوکس بودن به کار ما را به جایی نمی رساند لذا تا زمانی رفاه و رضایت در جامعه موج نزند در مسیر خدمت و فضاسازی نرسیدیم لذا آمادگی دارم دو سه دپارتمان در حوزه های ربات، کشاورزی و ... بدهیم.
وی با اشاره به اینکه از جمعیت 3 میلیون و 400 هزار نفری استان کرمان 300 هزارنفر اتباع افاغنه هستند، افزود: باید با شرکای خارجی در خصوص این 300 هزار کاری کنیم که میل به خروج داشته باشند زیرا 300 هزار فرصت شغلی شما را آن ها در دست دارند لذا باید مهارت آن ها را در فرزندان به گونه ای قرار دهیم که جایگزین شود.
هاشمی در ادامه بیان کرد: هیچ واحد صنعتی یا کارآفرین نیرویی جذب نمی کند مگر بر این باور که این نیرو می تواند گره از مشکلات واحد را بگشاید لذا این الزام است و انتظار داریم برنامه ریزی کنید که از جمعیت استان چه تعداد را می خواهید ظرف مدت سه ساله، زیر چتر مهارت قرار دهید.
وی گفت: تعصب ما نسبت به ارزش انسان است و بودن او در موضع فعال خود که احساس مؤثر بودن کند که این احساس را باید در جامعه ایرانی تقویت کنیم لذا احساس مؤثر بودن و نگاه مسئولانه که تقویت شود به راحتی هر جوانی به خود اجازه نمی دهد بانکی را آتش بزند.
معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور افزود: مهارت، نقش پیشگیری و صیانت از سرمایه و امنیت را می تواند داشته باشد لذا ما در این مسیر حاضر به کمک هستیم و پیشنهاد ما این است سند مهارت تهیه شود و با این تحولات عظیمی که در حوزه تکنولوژی در جهان است، اگر خودمان را آماده مقابله نکنیم، فرصت های فعلی را نیز در آینده از دست خواهیم داد لذا من بر این باورم که آینده همین امروز برای ما است.
وی با اشاره به اینکه از اول انقلاب 5 هزار و 400 استاندارد آموزشی را تدوین کردیم که تا سال 99، حدود 2 هزار استاندارد و شغل و حرفه جدید که با دانش و علاقه تناسب داشته باشد و کثرت و تنوع را برای جامعه بیاورد؛ گفت: 40 درصد متقاضیان ما را فارغ التحصیلان دانشگاه تشکیل می دهند که برای ما یک فرصت است لذا به کلینیک های تخصصی بیاندیشید.
معاون وزیر و رئیس فنی و حرفه ای کشور گفت: هزار و 400 آموزشگاه آزاد در استان داریم که استدعا داریم برون سپاری را به سمت آموزش های آزاد ببرید و سازماندهی آموزش مهارت باید با محوریت سازمان آموزش فنی حرفه ای باشد که تفاوت گواهینامه مهارت ما با بقیه در این است که گواهینامه ما قابل ترجمه است که در هر نقطه از جهان آموزش دیده ما می تواند دنبال اشتغال برود.
وی ادامه داد: الان با آموزش و پرورش آیین نامه مشترک تدوین کردیم که از مقطع اول و دوم متوسطه الزاماً تمام دانش آموزان را به مهارت سوق دهیم و خروجی هر دانش آموز پیوست گواهی مهارت او است؛ از مجلس استدعای پیوست مهارت در اقتصاد کشور دارم زیرا نمی شود از اقتصاد سخن گفت اما به مهارت بی توجه بود لذا پایان اشتغال بی مهارت، بیکاری و اشتغال در مهارت، پایداری و دوام داری است لذا انتظار داریم که همین مطرح شود تا استان را عاری از نیروهای فاقد مهارت اعلام کنید.
اوسط هاشمی تأکید کرد: هیچ کارگاهی تجهیز نشود مگر پیمانکار آن کارگاه دقیقاً تمام پرسنلی که جذب می کند دارای مهارت باشد که اگر توجه شود دیگر شاهد عزاهای عمومی و خسارت عمومی در کشور نخواهیم بود؛ تمام شرکت های بزرگ در تجهیز کارگاه ها می توانند برای ارتقا مهارت نیروهای خود مشارکت داشته باشند و تمام مدیران موظف به همکاری هستند و مدیران باید یک رشته در استان را شناسایی کنند تا مسابقات المپیاد ملی مهارت را در استان برگزار کنیم و راهیابی بین المللی از کرمان آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه مقاومت زمانی معنا دارد که اقتصاد پایه قوی داشته باشد و مردم در حین برخورداری در موضع خود با عزت اصرار بورزند و با اشاره به اینکه دو مقاومت حاصل جوشش مردمان این استان است، که اصل دفاع مقدس و خاطرات ماندگار از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی که موجی از امید را در روزهای سخت در جامعه کرد، گفت: امروز توسط سردار سلیمانی قدرتی تولید شده که آمریکا و قدرت های دیگر به این اصل رسیده اند که ایران به تنهایی تولید کننده قدرت و مهار کننده تهدیداتی است که از عهده دشمنان خارج است که اینها سرمایه ارزشمندی هستند و کرمان از این نظر برند مقاومت است.
نظر شما