به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام «علی چراغی پور» صبح امروز (20 آذر) در دیدار با مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری ایلام، اظهار کرد: ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۷۱ بهمنظور جذب جوانان به مساجد و مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان با بهرهگیری از فعالیتهای فرهنگی و هنری تأسیسشده است.
وی بابیان اینکه در حال حاضر در استان ایلام حدود ۶۳۰ مسجد و حسینیه وجود دارد، افزود: با حمایتهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون 306 کانون فرهنگی و هنری در مساجد مناطق روستایی و شهری این استان راهاندازی شده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام با اشاره به اینکه ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان در مناطق روستایی، محروم و دورافتاده استان که سایر دستگاههای فرهنگی کمتر فعالیت دارند، واردشده است، ابراز کرد: هماکنون 70 درصد کانون فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام در مناطق روستایی و محروم استان فعالیت میکنند.
حجتالاسلام چراغی پور گفت: کانونهای فرهنگی و هنری در فضاهایی در جوار مساجد بهمنظور انجام فعالیتهای دینی، فرهنگی و هنری، گردهمایی جوانان و نوجوانان، جذب جوانان به مساجد، تأسیس کتابخانه عمومی و فعالیتهای مختلف فرهنگی و هنری در مناسبتهای ملی و مذهبی پذیرای خیلی عظیم جوانان و نوجوانان بهویژه در مناطق روستایی و حاشیهنشین هستند.
وی بابیان اینکه در حال حاضر 85 کتابخانه عمومی مخزن دار با بیش از 3 هزار جلد کتاب دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح مساجد استان فعالیت دارند، یادآور شد: از این تعداد یکی باب کتابخانه درجهیک، 9 باب کتابخانه درجه 2 در شهر ایلام و مابقی کتابخانههای درجه سه درمجموع با بیش از 280 هزار جلد کتاب پذیرای جوانان و نوجوانان هستند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام گفت: همچنین در حال حاضر 18 خانه نور ویژه سنین 3 تا 9 سال با محوریت فعالیتهای آموزش قرآن کریم در رشتههای مختلف در استان فعالیت دارند، 3 خانه فرهنگ دیجیتال در مناطق روستایی استان ازجمله شهر ایلام و دهلران فعالیت دارند که خدمات اینترنتی به مردم روستا و جوانان و نوجوانان ارائه میدهند.
حجتالاسلام چراغی پور با اشاره به عضویت قشر عظیمی از بانوان در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان، یادآور شد: بر این اساس تمام کانونهای فرهنگی و هنری در راستای گسترش فعالیتهای مربوط به خواهران و بانوان استان دارای رابط خواهر بوده و در این راستا برنامههای فرهنگی و آموزشی در سطح کانونها برگزار میشود.
وی با اشاره به اجرای طرح ملی فهما در راستای ثبت فعالیتها و اعضای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور در سامانه جمعآوری اطلاعات فهما، ابراز کرد: بر این اساس حدود 25 هزار نفر از اعضای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان در این سامانه ثبتنام کردهاند که با توجه به میزان جمعیت استان و تعداد کانونها، آمار نسبتاً بالایی برای استان است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام یادآور شد: کارآفرینی یکی دیگر از فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام است که در مناطق روستایی استان و در جوار مساجد با انعقاد تفاهمنامه با دستگاههای اجرایی استان ازجمله شرکت فرش، در تلاش برای کارآفرینی اعضای کانونهای فرهنگی و هنری در جوار مساجد هستیم.
حجتالاسلام چراغی پور با اشاره به اینکه مبارزه با تهاجم فرهنگی، آموزش مهارتهای زندگی و خانواده، برگزاری دورههای آموزشی و برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری در سطح کانونهای مساجد، حضور در مناطق حاشیهای و روستایی و محروم استان و حضور در مناطق عشایری و پاسخگویی به مسائل شرعی از دیگر فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد است.
نظر شما