به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ علی اوسط هاشمی امروز (20 آذر) در دیدار با استاندار کرمان گفت: کار عمده حوزه پژوهش فنی و حرفه ای در حوزه تحولات در مسیر اشتغال و چگونگی تأثیر در بازار جدید است که باید به سمت استاندارد نویسی برود و فراهم کردن زمینه برای تربیت مربیانی که برای کشور مفید باشند؛ بخش دیگر کار این است که در تمام آزمون های سراسر کشور مسئولیت داشته باشند تا ارزش و اعتبار گواهی مهارت را بتوانیم حفظ کنیم.
معاون وزیر کار و رئیس سازمان فنی حرفه ای کشور افزود: فقر و بیکاری دو بال تخریب و بحران زا برای کشور هستند که در جهت گیری 40 ساله اخیر و نوع جریان سازی، معطوف به حوزه دانش، دانشگاه و مدرک بوده است و توجه به قابلیت و استعداد آدمی و ارزش کار را به نوعی از این طریق ضعیف کردیم و این نگاه باعث شده همه تمرکز فارغ التحصیلان برای استخدام در حکومت و دولت باشد.
وی ادامه داد: اشتغال برای حدود 80 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور دشوار است و اگر همه تمرکز در حوزه حکومت باشد که دولت نیز با تورم نیروی انسانی به طور جدی مواجه است که خود سازمان فنی و حرفه ای حدود 40 درصد نیرو دارد که تا ۱۰ سال امکان جذب ندارد لذا تمرکز در حوزه دولت برای جستجو و انتقال شغل، این دشواری را شکل می دهد.
هاشمی بیان داشت: ۳۰ درصد از جامعه جوان 15 تا 23 سال ما که آمار آن ها ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر است ترک تحصیل کردند و اگر این آمار را به آمار فارغ التحصیلان اضافه کنیم با آمار نگران کننده ای در حوزه اشتغال روبرو می شویم که ایجاد اشتغال از طریق حکومت و دولت محال است لذا باید تغییری را در کار ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه در صنعت جوش حدود 36 رشته استانداردسازی شده، گفت: طبق استانداردها، 10 درصد از میزان تولید فولاد هزینه جوش می شود که این حرفه صنعت زا است لذا اگر اراده جمعی با هم شکل دهیم می توانیم در مسیری باشیم که اثرگذاری بیشتر و بهتر باشد.
معاون وزیر و رئیس سازمان فنی حرفه ای کشور خاطرنشان کرد: اگر این کثرت و تنوع با اجماع توأم باشد جریانی است که آرام آرام می تواند اثرات خود را در جامعه بگذارد و فرصت را برای جامعه ایجاد کند تا بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم.
نظر شما