به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «مجید فراهانی» در نشست خبری که ظهر امروز به همراه علی اعطا، سخنگوی شورای شهر در ساختمان شورا برگزار شد با اشاره به 18 آذر روز جهانی مبارزه با فساد گفت: 18 آذر روزی است که برای دستیابی به شهرداری پاک شب ها فعالیت مبارزه با فساد نیازمند توجه بیش از یک روز هستیم.
رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: برای ادای حق شهر و پاسخ به مطالبه شهروندانی که شهر و شهرداری پاک، قانونمند، شفاف و عاری از فساد می خواهند باید تمام سال روز مبارزه با فساد باشد.
وی با اشاره به نظرسنجی های انجام شده، گفت: پیش از آغاز فعالیت شورای پنجم مبارزه با فساد اداری پس از آلودگی هوا و ترافیک مهمترین مطالبه شهروندان تهرانی از شورا و مدیریت شهری محسوب می شد.
فراهانی با بیان اینکه برای مبارزه با فساد در شهرداری به دنبال ایجاد زنجیره ای از اقدامات هستیم، خاطرنشان کرد: اقداماتی که باید به صورت مستمر و بدون تعارف و در چهارچوب قانون توسط شورا پیگیری شود.
رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تصریح کرد: مبارزه با فساد و انضباط مالی مهمترین اقدام و دستاورد شورای پنجم بوده است که پس از اطلاعات مربوط به آن منتشر شده و در اختیار عموم شهروندان قرار گرفته است.
فراهانی ادامه داد: بارگزاری اطلاعات قراردادهای شهرداری تهران در سامانه شفافیت، ارایه گزارش درآمد هزینه ماهانه و شش ماهه شهرداری تهران توسط خزانه دار شورا و انتشار اطلاعات بودجه پیشنهادی شهرداری و بودجه مصوب از دیگر اقداماتی بوده است که شهرداری تهران در راستای شفاف سازی و مبارزه با فساد انجام داده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران مصوبه مدیریت تعارض منابع در شهرداری تهران را از دیگر اقدامات در راستای مبارزه با فساد عنوان کرد و افزود: طبق ماده هفت برنامه پنج ساله سوم شهر تهران، شهرداری تهران موظف است برای بازسازی سرمایه اجتماعی مدیریت شهری با رویکرد ایجاد شفافیت و پاسخگویی برای مقابله با فساد و ارتقای سلامت اداری طبق فرآیندهای شناسایی و اولویت شده سند راهبردی مقابله با فساد، برنامه عملیاتی تهیه و ارایه کند.
وی هوشمندسازی فرآیندهای اولویت دار محمل فساد، استقرار نظام مدیریت، شناسایی و کشف تقلب و تخلف مبتنی بر فناوری های تحویل داده، ارایه ساز و کار حمایت حقوقی و مادی از گزارشگران فساد در شهرداری، سنجش و انتشار عمومی سالانه شاخص های شفافیت فساد از جمله تکالیف ماده هفت برنامه سوم توسعه برشمرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: شهرداری تهران موظف است در شش ماهه اول برنامه شیوه نامه های لازم برای ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد تهیه و تدوین کند و آن را به تصویب شورای شهر برساند.
فراهانی تصریح کرد: بررسی عملکرد مالی مناطق، سازمان ها و شرکت ها و ارایه گزارش به شورا در بازه شش ماهه، اعمال نظارت مالی حین خرج، اعمال نظارت پس از خرج، تصویب تفریغ بودجه، ارجاع 33 بند شناسایی شده توسط حسابرس منتخب شورا، تشکیل معاونت محاسبات و پایش عملکرد در دبیرخانه شورا از جمله اقداماتی است که پیش بینی و در حال اجرا است.
فراهانی ادامه داد: ارایه طرح الزام شهرداری به تکمیل و اصلاح فرآیند دریافت و رسیدگی به گزارشات شهروندان درباره فساد و تشویق گزارشگران تخلفات در شهرداری تهران امضا شده است و به زودی در دستور کار شورا قرار می گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: مقایسه مصوبات حسابرسی و تفریغ بودجه شورای چهارم و پنجم بیانگر تفاوت هاست.
فراهانی خاطرنشان کرد: برای روشن شدن پایبندی شورای پنجم به مبارزه با فساد و انضباط مالی در چهارچوب قانون دعوت می کنم تا در سامانه مصوبات شورا کلیدواژه گزارش حسابرسی را جست و جو کنید و ببینید که چه تعداد گزارش حسابرسی در دسترس قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه در سال 2012 از بین 12 روش استاندارد کشف فساد عنوان شده، 40 درصد بر اساس گزارش دهی مردمی کشف شده و 73 درصد از افرادی که عامل کشف و انهدام فساد بودند، افزود: استفاده از بازرسان خارج از سازمان و نظارت نهادهای بالادستی تنها توانست پنج درصد از موارد فساد را کشف کند، در حالی که گزارش های مردمی در سال 2005 میلادی باعث باز پس گیری 10 میلیارد دلار توسط دولت آمریکا شده است در حالی که اقدامات سازمان های نظارتی تنها توانسته بود پنج میلیارد دلار به خزانه برگرداند.
فراهانی افزود: شهرداری منضبط، سالم و قابل اعتماد برای خدمت رسانی شایسته به شهروندان ساخته نخواهد شد مگر آنکه دست یاری به سوی شهروندان دراز کنیم و با یاری مردم به این مطالبه عمومی پاسخ مناسب دهیم.
وی تاکید کرد: ثبت و رسیدگی دقیق به گزارشات شهروندان درباره فساد و تخلف در شهرداری، تشویق، ترغیب و معرفی شهروندانی که گزارش آنها به کشف فساد در شهرداری منجر می شود، می تواند اژدهای هفت سر فساد را به زانو درآورد، از طرفی رسیدگی به گزارشات مردمی باعث جلب اعتماد خواهد شد و محل امن برای متخلفان را ناامن می کند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: شهروندانی که خواهان عدالت و برابری و شفافیت، فسادستیزی و قانون گرایی هستند، می خواهند به آینده این کشور برای زندگی فرزندان شان مطمئن و امیدوار باشند؛ بنابراین شایسته سالاری و جایگزین شدن ضابطه به جای رابطه و ترجیح منافع ملی و شهری به جای منافع شخصی و جناحی را خواستار هستند.
نظر شما