چرخ ویلچرها برای دانش‌آموزان استثنایی خراسان شمالی نمی‌چرخد

دانش آموزان استثنایی به دلیل شرایط جسمی که دارند سال هاست با مشکلات متعددی همچون تأمین وسایل کمک توانبخشی مواجه‌اند و برهمین اساس برای آنها تا رسیدن به کیفیت زندگی مطلوب و برخورداری از رفاه اجتماعی فاصله زیادی وجود دارد.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ ۹ ساله است، اما با وجود سن کم، آنقدر سختی کشیده، آنقدر مشکل داشته که گویی به اندازه یک فرد مسن تجربه زندگی دارد، رفت و آمد سخت، پایین و بالا شدن از پله ها، سوار و پایین شدن از خودور، دکتر رفتن ها، هزینه های سرسام آور و دیدن آه مادر و پدر! چندین ماه است که ویلچرش به علت کهنه و فرسوده بودن خراب شده، چرخ هایش خوب نمی چرخد، دستان ظریفش قدرت حرکت این چرخ کهنه را ندارد.

 

کودک دیگری نیاز به سمعک دارد، در انتظار نگاه خیران است. در چند سال گذشته تعدادی از خیران بین دانش آموزان نیازمند سمعک توزیع می کردند، خوب نمی شنود اما با گوشی که خوب نمی شنود احساس کرده که سمعک وجود دارد.

 

تعداد زیادی از دانش آموزان استثنایی استان خراسان شمالی نیازمند لوازم و تجهیزات هستند اما هم اکنون برای تهیه آن دغدغه دارند. بیشتر خانواده های این دانش آموزان روستایی و از مناطق دور هستند که حتی برای رفت و آمد فرزندان خود مشکل دارند و هم اکنون توانایی خرید امکانات و تجهیزات مورد نیاز را ندارند.

 

یک مادر که دو فرزند استثنایی دارد، می گوید: متاسفانه وسایل و تجهیزات مورد نیاز کودکان معلول، بسیار گران است که بعضا قدرت خرید نداریم.

 

مریم گریوانی افزود: با وجود اینکه مردم و خیران برای فرزندم برخی از وسایل مورد نیاز را می خرند اما نمی توانم زندگی با این دو کودک را بگذرانم، بسیار مشکل و دغددغه دارم.

 

وی هزینه های توانبخشی و وسایل مورد نیاز را سرسام آور دانست و افزود: متاسفانه به این کودکان ظلم مضاعف می شود چرا که به علت هزینه ها بعضا مجبور می شوم که درمان آنان را رها کنم، تنها ناراحتی برایم باقی مانده است.

 

یکی دیگر از خانواده های دانش آموزان استثنایی نیز با بیان ایکه هزینه های سنگین باعث شده که دنبال درمان نرویم، گفت: حتی هم اکنون فرستادن به مدرسه نیز برایمان سخت و هزینه بر شده است.

 

سعیده رحمانی افزود: فرزندم بسیار دیر آموز است و حتی مشکلات جسمانی زیادی دارد و متاسفانه هزینه ها درمان کمر شکن است.

 

وی اظهار داشت: باید با آموزش و توانبخشی و همچنین امکانات مورد نیاز تلاش کنم تا بخشی از کارهای شخصی خود را بتواند انجام دهند اما متاسفانه روند بسیار سخت و هزینه ها بسیار بالا است.

 

دانش آموزان استثنایی به دلیل شرایط جسمی که دارند سال هاست با مشکلات متعددی همچون تأمین وسایل کمک توانبخشی مواجه‌اند و برهمین اساس برای آنها تا رسیدن به کیفیت زندگی مطلوب و برخورداری از رفاه اجتماعی فاصله زیادی وجود دارد. مدارس استثنایی خراسان شمالی با کمبود فضا، امکانات و تجهیزات آموزشی روبه رو است که این کمبودها، رنجش دانش آموزان استان را به دنبال داشته است.

 

خراسان شمالی از نظر زیرساخت ها و شاخص ها از میانگین کشوری عقب است و همچنین پراکندگی روستایی دارد و جمعیت روستایی دانش آموز نیز بیش از شهری است که این امر نیز مشکلات دانش آموزان به ویژه حوزه استثنایی را با سختی مواجه کرده است حتی شماری از کودکان استثنایی رنگ مدارس را نیز تاکنون ندیده اند چرا که هزینه ها سنگین است و خانواده ها قدرت فرستادن آنان به آموزشگاه ها را ندارند، آنان در خانه ها در سکوت به زندگی پر دغدغه و پر مشکل ادامه می دهند.

 

این امر موجب شده که برخی از کودکان استثنایی با وجود علاقه و توانایی حتی نتوانند از امکانات اولیه آموزش بهره مند شوند، تنها نگاه سرد آنان به دفتر و کتاب خواهر و برادر می ماند، مادر آرزوی دختر ویلچرنشینش را می فهمد و درک می کند اما چاره ای دیگر ندارد.

 

یکی از اولیای دانش آموز استثنایی خراسان شمالی نیز گفت: فضاهای آموزشی دانش آموزان این استان نیز بیشتر قدیمی است، با وجود اینکه این فضاها ویژه این دانش آموزان است، اما مناسب سازی نشده است.

 

فهیمه تیموری اظهار کرد: متاسفانه دانش آموزان در فضایی که متناسب با شرایط آنان نیست تحصیل می کنند که این امر موجب گلایه مندی معلمان و مربیان آنان نیز شده است.

 

وی گفت: جابه جایی این دانش آموزان در مدرسه با مشکل مواجه است، مربیان بعضا دچار ناراحتی و کمر درد شده اند چرا که به علت نبود رمپ های غیر استاندارد باید این دانش آموزان را هر روز جا به جا کنند.

 

وی افزود: سرویس های این دانش آموزان نیز ویژه این کودکان نیست و خانواده، راننده و مربیان باید این افرد را جا به جا کنند که بسیار سخت است.

 

شماری از والدین دانش آموزان استثنایی مدارس ویژه این قشر، از نبود و کمبود کلاس‌های کار درمانی، گفتار درمانی، فیزوترابی، بینا سنجی و شنوا سنجی نیز گلایه دارند. آنان سرویس رفت و آمد، کمبود و به موقع نرسیدن کتاب های درسی، کمبود امکانات مورد نیاز از جمله سمعک، ویلچر، وسایل و تجهیزات کمک آموزشی، مناسب نبودن سامانه های گرمایشی و سرمایشی و نبود هوشمند سازی را از دیگر دغدغه ها عنوان کردند.

 

آنان گفتند: هزینه‌ های درمانی معلولان نظیر گفتار درمانی، کار درمانی، فیزیوتراپی، سمعک، کاشت حلزون و جراحی استخوان و از این قبیل بیماری‌ها بسیار سنگین است و بیشتر تجهیزات مورد نیاز دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، وارداتی است و با توجه به افزایش قیمت ارز و گرانی کالاها، امسال خرید تجهیزات برای این افراد در آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی صفر بوده است.

 

 

سه درصد دانش آموزان زیر نظر آموزش و پرورش استثنایی 

 

رییس آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی  گفت: سه درصد از دانش آموزان خراسان شمالی زیر نظر آموزش و پرورش استثنایی هستند.

 

علی متقیان افزود: چهارهزار دانش آموز با نیاز ویژه در مدارس این استان مشغول به تحصیل هستند که از مجموع این تعداد هزار و ۳۸۷ نفر در ۵۹ مدرسه استثنایی و مابقی در مدارس عادی در کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.

 

وی افزود: امسال بیشتر دانش آموزان کلاس‌اولی استان سنجش شده اند که ۱۱۵ نفر مبتلا به تنبلی چشم تشخیص داده شدند که این افراد برای درمان ارجاع داده شدند و ۳۰۰ نفر نیز نیازمند به استفاده از عینک و 30 نفر نیاز به سمعک تشخیص داده شدند.

 

متقیان، تامین هزینه های ایاب و ذهاب به مدرسه را از دیگر نیازهای دانش آموزان با نیازهای ویژه عنوان کرد و گفت: ۶۰ درصد از دانش آموزان جامعه هدف از روستاهای اطراف هستند که البته در تامین هزینه های رفت و آمد نیز مشکل دارند.

 

وی افزود: آموزش و پرورش ماهانه ۸۰۰ میلیون ریال برای سرویس دانش آموزان با نیازهای ویژه هزینه می کند اما همچنان در این زمینه نیازمند کمک هستیم.

 

متقیان کمبود فضای ورزشی و کمبود فضای خوابگاهی را از دیگر مشکلات دانش آموزان با نیازهای ویژه عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات ما، پراکندگی زیاد روستاها است و حال آنکه تلاش داشته ایم تا کلاس ها برای دانش آموزان با نیازهای ویژه در روستاها تشکیل شود.

 

وی گفت: ۴۳ کلاس خاص در مدارس روستایی استان تشکیل شده است.

 

 

 

 

کد خبر 865934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha