به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، کارگاه آموزشی ترویجی بند ب ماده 29 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، با حضور معاون دفتر ترویج سازمان جنگل ها و مراتع کشور، در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان برگزار شد.
«حسینی»، در حاشیه برگزاری این کارگاه آموزشی، گفت: عرصه های منابع طبیعی در کل کشور بیش از 140 میلیون هکتار است که نگهداری این عرصه ها ملزم به دانش منطبق با هر منطقه و ابزارها و نیروی انسانی است و بخش دولتی به تنهایی توان مدیریت و حفظ این مقدار عرصه طبیعی را ندارد.
معاون دفتر سازمان جنگل ها و مراتع کشور، ضمن اشاره به اهمیت دانش بومی هر منطقه، اضافه کرد: این دانش برگرفته از کاکرد سال های زیاد مردم بومی و اجدادشان است که طی سال ها به فراموشی رفته است اما با توجه به این که بخش آکادمیک و دولتی دانش بومی را ندارد، مجبوریم جهت حفظ عرصه های طبیعی به سمت مردم برویم زیرا بهره بردار و تاثیر گذار اصلی این عرصه ها همان مردم بومی و محلی آن منطقه هستند.
وی، با بیان این مطلب که بیش از 90 درصد ذینفعان منابع طبیعی دامداران، روستاییان، مرتع نشینان و جنگل نشینان هستند، بیان داشت: کار ما شناسایی این افراد است و برای اینکه مشارکت مردم را داشته باشیم بایستی کار را به خود افراد بومی واگذار کنیم و جهت محقق شدن این امر، واگذاری ها را در قالب برنامه ریزی مشارکتی در کل کشور راه انداختیم.
حسینی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بدین منظور بیش از 300 تسهیلگر در سطح کشور در روستاها و مناطق مختلف با مردم کار می کنند و باید این تعداد را به 700 نفر افزایش دهیم.
معاون دفتر ترویج سازمان جنگل ها و مراتع کشور، توان اقتصادی پایین مردم را از دلایل عدم مدیریت صحیح عرصه های طبیعی، توسط جوامع محلی دانست و افزود: آیین نامه اجرایی بند ب ماده 29 که مصوبه هئیت وزیران است به منظور ارتقا توانمندی اقتصادی جوامع محلی است، طبق این آیین نامه بایستی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پروژه های اجرایی خود و در درجه اول پروژه های عمرانی که از اعتبارات دولت است را به تشکل ها و تعاونی های محلی واگذار کنند.
وی، اضافه کرد: در جنوب کرمان حدود 13 تشکل و تعاونی به این منظور تایید صلاحت شده که به اکثر آنها کار و پروژه هم واگذار شده است.
حسینی، با اشاره به پروژه های توانمند سازی جوامع محلی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اظهار داشت: این پروژه ها توسط دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی پیگیری می شوند، کلیه استان ها توسط ناظرین مورد ارزیابی و پایش قرار گرفتند و جنوب کرمان جزو استان هایی است که تاکنون بیش از 80 درصد پیشرفت کاری داشته و طی ۶ ماه گذشته رتبه اول را به خود اختصاص داده و این در شرایطی است که در خیلی استان های کشور هنوز شاهد پیشرفت 30 درصدی هستیم.
معاون دفتر ترویج سازمان جنگل ها و مراتع کشور، ابراز داشت: این موفقیت یک نقطه مثبت در جنوب کرمان است که نشان از مدیریت خوب و تلاش همکاران در بخش ترویج، آموزش، و بخش های اجرایی است.
نظر شما