به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، رضا تقی پور اصل در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد تخصیص منابع صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به استانها گفت، برای اولین بار برنامه جامع و استراتژیک با همراهی اساتید دانشگاهی انجام می شود در این برنامه با تاکید بر تمرکز زدایی ، ۱۰ نمایندگی تا اخر سال ۹۸ در ده استان از سوی این صندوق راه اندازی می شود.
مدیر عامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته افزود: نمایندگی های صندوق حمایت در استانهای اذربایجان شرقی، هرمزگان، فارس، بوشهر، ایلام، خراسان رضوی، جنوبی و شمالی است.
نقی پور ادامه داد: بدون شک باتوجه به افزایش مولفههای صندوق ما درخواست داشتیم که سرمایه صندوق افزایش پیدا کند اما با توجه به محدودیتهای دولت ما خودمان با کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفتگو می کنیم تا بودجه این صندوق افزایش پیدا کند. درصدد هستیم تا بتوانیم بودجه صندوق را ۱۲۰ درصد افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: ما در حوزه ساخت داخل فعالیت داریم و در تمامی برنامهها، نشستها و نمایشگاههایی که در این راستا وجود دارد شرکت میکنیم.
وی گفت: ما حمایت خود را از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپ انجام میدهیم و ما همچنین درصدد حمایت از پایاننامههای مربوط به حوزه صنایع هستیم. اما باید تاکید کنم که صندوق در حوزه حمایت از صنعت وارد نمی شود.
وی در مورد چگونگی انتخاب شرکت ها برای حمایت مالی و ارایه تسهیلات تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان و شرکتهایی که جز صنایع پیشرفته باشند طرحهای آنها مورد ارزیابی قرار میگیرد و در صورت کسب صلاحیتهای لازم شرایط حمایتی از آنها انجام میشود.
وی در مورد تعداد طرح های مورد حمایت صندوق افزود: ۱۷۳۳ طرح از زمان تاسیس این صندوق مورد حمایت قرار گرفته و هدف این صندوق حمایت از طرحهای نوپا و دانش بنیان است و در واقع امروز صنایع پیشرفته ما به بیش از ۷۰ هزار میلیارد پول نیاز دارد اما ما محدودیتها مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه افزایش سقف تسهیلات صندوق از ۳ میلیارد به ۵ میلیارد در مجمع هیئت مدیره به تصویب رسیده و منتظر امضای ۹ وزیر است گفت: امیدواریم این امر به زودی و در اینده نزدیک محقق شود.
وی در مورد میزان سود تسهیلات صندوق هم اظهار کرد: سود دریافتی صندوق از بسیاری بانکها کمتر است و بازپرداخت پرداختیهای ما اغلب با سود ۷ درصد است.
وی گفت: در سال ۹۸ ما ۴۴ قرارداد امضا کردیم که ۴۰۰ میلیارد ریال عایدی آن بوده است.
این مقام مسئول در صندوق حمایت در مورد جذب اعتبار برای افزایش سرمایه صندوق افزود: طی گفتگوهای انجام شده یک خط اعتباری در حوزه ارتباطات ict به اعتبار ۵۰۰ ملیارد ریال صورت گیرد که در این راستا رایزنیهای لازم با وزارت ارتباطات صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: باید بگویم بودجه صندوق خیلی کم است و در حالی که ما درخواست بیشتری برای افزایش بودجه صندوق دادیم اما این رویکرد مورد لحاظ قرار نگرفت و تنها افزایش منابع بانکی ما مورد لحاظ است که در این راستا با بانک ملی در حال توافق هستیم.
نقی پور گفت: بودجه صندوق ۱۲۵ میلیارد است و باتوجه به شرایط اقتصادی امروز کشور امیدواریم این مبلغ در سال آینده به ۲۰۰ میلیارد برسد.
وی ادامه داد: در اساسنامه جدید صندوق ۱۳ مولفه جدید نیز به جز الکترونیک به حوزه کاری ما اضافه شده است و ۳ وزیر جدید نیز به اعضای هیئت اضافه شدند.
وی افزود: از زمان حضور در صندوق شورای مشورتی را تشکیل دادیم و برنامه استراتژیکی را برای صندوق تهیه و در این راستا برنامهریزی جامعی را انجام دادیم.
نقی پور در مورد جذب اعتبار از سایر نهادها اظهار کرد: براساس تفام نامه ها مقرر شده تا ۱۰۰۰ میلیارد با صندوق نواوری و شکوفایی و ۵۰۰ میلیارد ریال با معاونت اشتغال وزارت تعاون جذب سرمایه داشته باشیم./
نظر شما