به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان،، نشست خبری برنامه های پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ویژه هفته پژوهش با حضور «حسینعلی قبادی»، رئیس این پژوهشگاه امروز (دوشنبه، هجدهم آذرماه) برگزار شد.
بر پایه این گزارش، «حسینعلی قبادی» به شعار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در طول این هفته اشاره کرد و گفت: امسال «پژوهش و افق های پیشرفت» به عنوان شعار اصلی هفته پژوهش انتخاب شده است و با توجه به خط مشی کلان پژوهشگاه و بر مبنای اساسنامه برنامه توسعه راهبردی، پژوهشگاه به سمت کاربردی شدن پیش می رود.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: کارنامه یک ساله پژوهشگاه در فاصله زمانی هفته پژوهش سال گذشته تا سال جاری را می توان در سه بخش شامل دستاوردهای ساختاری و اجرایی موثر، دستاوردهای حوزه پژوهش و فعالیت های علمی و اقدامات و موفقیت های راهبردی تقسیم کرد.
وی ادامه داد: در بخش اول 15 مورد قابل ذکر است که در اینجا به اقتضاء به آنها اشاره می کنم؛ نخست اقدامات همه جانبه و پیگیری مدیران پژوهشگاه برای بالا نگاه داشتن سطح رفاهی و معیشتی کارکنان؛ مسئله بعد تقویت هرم تخصصی اعضای هیئت علمی نسبت به گذشته به گونه ای که مربی به استادیار و استادیار به دانشیار و به ترتیب به درجات بعدی ارتقا یافته است همچنین است جذب اعضای هیئت علمی نخبه و نیروهای سرآمد علمی. علاوه بر این، ما برای نخستین بار 12 مقاله علمی بین المللی معتبر را منتشر کردیم که از جمله فعالیت های قابل توجه اعضای هیئت علمی پژوهشگاه به شمار می آید.
قبادی تاکید کرد: مسئله بعد حضور پررنگ در عرصه عمومی و مجازی است؛ چهارمین فعالیت ما گرفتن مجوز مرکز نوآوری علوم انسانی برای اولین بار در پژوهشگاه است، ما می خواهیم به سمتی برویم که علوم انسانی بتواند خدمات خود را به صورت کلینیکی ارایه کند و این یعنی اثربخشی علوم انسانی. در واقع دانشگاه نسل اول آموزشمحور بود و دانشگاه نسل دوم پژوهشمحور اما در نسل جدید به دنبال آن هستیم که در حوزه های دیگر وارد میدان شویم.
وی ادامه داد: فعالیت دیگر ما اخذ مجوز قطب علمی زبان شناسی پیکره ای در ایران در پژوهشگاه است که زمینه آماده کردن آن 40 سال طول کشید.
قبادی افزود: ارتقای رتبه پورتال علوم انسانی و رشد آن در الکسا نیز از دیگر اتفاقاتی بود که در این دوره افتاد البته ما در حوزه زیرساخت ها و در بخش سخت افزاری نیز توفیقاتی داشته ایم. ضمن اینکه تعداد قراردادهای پژوهشگاه با دستگاه های اجرایی به 42 مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه قریب به 50 درصد اعضای هیئت علمی پژوهشگاه با جامعه و نهادهای علمی تعامل دارند، گفت: بخشی از فعالیت های پژوهشگاه مربوط به حوزه اقتصاد مقاومتی و بیانیه گام دوم است که در این بخش شش جلد کتاب نیز منتشر شده که حاصل نشست های کاملا نوآورانه ای است که با ادبیات اقتصاد مقاومتی پیش رفته، ضمن اینکه در حوزه بیانیه گام دوم نشست های متعددی داشتیم که امیدواریم در این چند ماه که از صدور بیانیه گذشته است، شاهد نتایج کاربردی باشیم.
قبادی تاکید کرد: افزایش افتخارات ملی، ارتقای سطح همایش های بین المللی و نهادینه سازی تعامل و همکاری با بسیاری از کشورها و تبدیل آن به یک نقطه درخور توجه برای دیپلماسی علمی و عمومی نیز از اولویت های کاری پزوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی خاطرنشان کرد: در بخش مدیریت پژوهش نیز برای پیوند با جامعه فعالیت های متعددی داشته ایم و این برنامه ها را از قالب کتاب و مقاله صرف خارج کرده و در قالب خدمات مشاوره ای و برگزاری درس گفتارها و کارگاه ها تعریف کرده ایم.
نظر شما