به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، «جهانگیر شاهمرادی» ضمن اعلام این خبر گفت: 94 تا96 درصد از صنعت کشور به صنایع کوچک به عنوان شهرک های صنعتی اختصاص دارد.
معاون استاندار البرز با اشاره به جایگاه صنایع کوچک در رشد صنعتی کشور مطرح کرد: این شهرک ها، چابک هستند و سریع می توانند تغییر خط تولید، بازار و کالا بدهند و همین صنایع کوچک چالش های مشترک هم دارند.
وی با اشاره به آسیب پذیری شهرک های صنعتی بیان کرد: در جریاناتی که در کشورها طی روند تکنولوژی اتفاق می افتد، صنایع کوچک آسیب پذیر هستند و برخی مسائل خود را نمی توانند به تنهایی حل کنند.
شاهمرادی افزود: معمولا برای صنایع کوچک که در جریان مشکلات جهانی در راستای رقابت های سخت هستند، راهکارهایی از جمله حمایت دولت و برنامه ریزی برای بنگاه ها انجام می شود تا هم افزایی داشته باشند و امروز یک تفاوت ویژه بین هم افزایی ها حس می کنم.
معاون استاندار البرز مهمترین چالش صنایع کوچک و حوزه تولید را کمبود اطلاعات از یکدیگر عنوان کرد و اظهار کرد: باید به سمت راه اندازی نمایشگاه های مجازی برویم و این کار آغاز یک حرکت خوب می باشد و اولین رویداد تبادل فناوری در سطح ملی است و این کار بدان جهت خوب است که در صنعت دنیای تحولات به قدری پیچیده است که هر آدم عاقل را دچار سردرگمی می کند.
وی گفت: دنیا روی چند موضوع مهم کار می کند و کیفیت چیزی است که مشتری به آن نیاز دارد و مشتری باید کالا را بپسندد و قیمت کالا باید تمام شده اش رقابت پذیر با دنیا باشد و در 7ماهه اول 400میلیون دلار صادرات کالا از البرز داشتیم و البرز تنها استانی است که صنایع دولتی، نفت و گاز ندارد اما دارای صنعت های بزرگ و برند است.
وی تصریح کرد: در شرایط تحریم، مرزی برای صادرات ما مشخص نشده و در این شرایط آنچه در دیگر کشورها ما را محدود می کند رقابت پذیری قیمت است.
این مسئول خاطر نشان کرد: دانشگاهها کار تحقیقاتی انجام می دهند و در کارخانه ها صنعت جاری است و در طول چند سال گذشته ارتباط صنعت و دانشگاه مثل گذشته که گفته می شد ارتباط ندارد نیست و امروزه ارتباط دارد و در قالب های دیگر نمایان می باشد و مقدار زیادی ارتباط براساس نیاز بین صنعت و دانشگاه ایجاد شده و باید حاصل یافته های دانشگاه را به بخش صنعت هدایت کرد و صنعت هم نیاز به معرفی به دانشگاه ها دارد و پروژه ها در دانشگاه ها باید هدفمند شوند.
این مسئول یادآور شد: با توجه به اینکه الگوهای موفق این کار در کشور پیدا شده و بالغ بر 160 واحد دانش بنیان در البرز داریم و صنایعی هستند از 0 تا 100 محصول حاصل دست دانشمندان و جوانان ایرانی است.
نظر شما